Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Zaglavljivanje, restartovanje računara, plavi ekran
STRANA 1 OD 1
OwerLord Zaglavljivanje, restartovanje računara, plavi ekran 19.10.2010. 17:35 T30250

status: user
broj poruka: 87
Mozda pitanje nije postavljeno u pravoj kategoriji ali ovo je najbolje sto sam uspeo da nadjem na forumu!

Pa da krenem polako ispocetka, znaci ja sam od onih ljudi koji novi komp ne moze uzeti tek tako, nego se raspitujem mesecima preko foruma za celu konfiuraciju, a to je u mom slucaju trajalo oko 2 meseca i taman kad sam sve komponente kupio i sklopio u jednu celinu, nova muka mi je stala na put. Dakle, nebitno da li igram neku igru, ili gledam film, ili sam na netu rotiraju mi se sledece kombinacije gresaka: plavi ekran, freeze ekran, automatski restart. Hteo sam da eliminisem problem softvera pa sam opet instalirao win7 64bit, medjutim opet sve isto, znaci hardver je u pitanju. Prasina u mom slucaju nije problem jer je komp nov, evo i moje cele konfiguracije:

Monitor: Samsung P2250N
Graficka kartica: GIGABYTE GeForce GTX 460 768MB GDDR5 GV-N460OC-768I
Procesor: AMD Phenom II X4 955 Black Edition 3.2GHz
Memorija: KINGSTON 4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3 HyperX
Maticna ploca: ASUS M4A87TD EVO
Kuciste: CHIEFTEC CG-01B-B-OP
Napajanje: LC POWER Super Silent LC6600 600W v2.2
Hard disk: WESTERN DIGITAL Caviar Blue 500GB 7k 16MB SATA300 WD5000AAKS
Zvucnici: ALTEC LANSING VS2620E
DVD rezac: SAMSUNG SH-S223C

Znaci sve je pod debelom garancijom ali treba utvrditi u kojoj je komponenti problem, prvo sam mislio da odnesem u neki servis medjutim znam da ce me odradi, tako da sam ja skontao da bi to mogao i sam da odradim ali mi treba pomoc, znaci neko detaljno objasnjenje, tutorijal, kako ustanoviti koja komponenta ne valja u mom slucaju.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic Ok, ako je sistem taze, da kažemo da to nije 19.10.2010. 17:46 #254282

broj poruka: 9006
Probaj da teraš samo sa jednim stikom memorije za početak, to je najlakše

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

Simon72 .... 19.10.2010. 17:48 #254283

broj poruka: 2799
Veoma teško je to uraditi ovako.
Dal si sam sklopio komjuter ili tamo odakle si uzo. To bi trebalo da rešavaju serviseri odakle si komjuter uzo.
Ako nemaš od kog da menjaš komponente recimo da zamenite napajanje pa da vidite kako ce da se ponaša ili graficku kartu onda možeš da testiraš prvo memoriju nekim testom imaš ga i okviru windowsa. Testiraj i graficku i procesor.
Ja bi najpre probao da izvadim jednu memoriju. Znacu u prvi slot stavi samo 2 gb ram pa nek radi tako. Ako se javi zameni je sa drugom.

DaSickSyst 19.10.2010. 17:59 #254286

broj poruka: 2909
1. Proveri da li su u BIOSu podesene tacne voltaze i latencije memorije...Ako nisu najverovatnije je to problem i treba ih samo podesiti na prave vrednosti koje ces ocitati sa modula.
1.1 Ako su voltaze dobro podesene apdejtuj BIOS,pa pusti GoldMemory test neka izvrti pola sata - sat.

2.Probaj drugo napajanje.

DaSickSystem

Antimatery pogledaj 19.10.2010. 17:59 #254287

broj poruka: 997
Imas li onaj programcic za citanje bsod-ova sve bi to trebalo da bude kompatibilno, vidi ili drajveri probaj da
fiksiras vrednosti memorije na 1333Mhz u bios-u ....

Sve je relativno !!!

Danijelk Re: Zaglavljivanje, restartovanje računara, plavi ekran 19.10.2010. 17:59 #254288

broj poruka: 1541
Ako ti je pod garancijom nosi lepo da ti srede oni koji su ti prodali komp, sto bi se ti zajebavao i lupao glavu sta je, ovako mogu i tebe da okrive da si nesto zajebao jer si cackao. Al ako oces sam da resis problem: probas sa jednim modulom memorije, pa s drugim, proveris temperature komponenti pod opterecenjem, instaliras druge verzije drajvera, probas s drugim komponentama (ako si u mogucnosti) itd...

:: Mozda pitanje nije postavljeno u pravoj kategoriji ali ovo je najbolje sto sam uspeo da nadjem na forumu
::
:: Pa da krenem polako ispocetka, znaci ja sam od onih ljudi koji novi komp ne moze uzeti tek tako, nego se raspitujem mesecima preko foruma za celu konfiuraciju, a to je u mom slucaju trajalo oko 2 meseca i taman kad sam sve komponente kupio i sklopio u jednu celinu, nova muka mi je stala na put. Dakle, nebitno da li igram neku igru, ili gledam film, ili sam na netu rotiraju mi se sledece kombinacije gresaka: plavi ekran, freeze ekran, automatski restart. Hteo sam da eliminisem problem softvera pa sam opet instalirao win7 64bit, medjutim opet sve isto, znaci hardver je u pitanju. Prasina u mom slucaju nije problem jer je komp nov, evo i moje cele konfiguracije
:: Monitor: Samsung P2250
:: Graficka kartica: GIGABYTE GeForce GTX 460 768MB GDDR5 GV-N460OC-768
:: Procesor: AMD Phenom II X4 955 Black Edition 3.2GH
:: Memorija: KINGSTON 4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3 Hyper
:: Maticna ploca: ASUS M4A87TD EV
:: Kuciste: CHIEFTEC CG-01B-B-O
:: Napajanje: LC POWER Super Silent LC6600 600W v2.
:: Hard disk: WESTERN DIGITAL Caviar Blue 500GB 7k 16MB SATA300 WD5000AAK
:: Zvucnici: ALTEC LANSING VS2620
:: DVD rezac: SAMSUNG SH-S223
:: Znaci sve je pod debelom garancijom ali treba utvrditi u kojoj je komponenti problem, prvo sam mislio da odnesem u neki servis medjutim znam da ce me odradi, tako da sam ja skontao da bi to mogao i sam da odradim ali mi treba pomoc, znaci neko detaljno objasnjenje, tutorijal, kako ustanoviti koja komponenta ne valja u mom slucaju.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish Ma cim ih je on ovako poredjao nema sanse 19.10.2010. 18:18 #254290

broj poruka: 7285
da je uzeo gotovu konfu, postoji sansa da je jedna firma u pitanju ali pojedinacne komponente pa samim tim otpada cimanje servisera kao opcija u okviru garancije.

Da ga odnese drkli bi ga za 1.5K jer je to utvrdjivanje i otklanjanje kvara RACUNARA a za to nema garanciju.

Jedino sto se ovde da zakljuciti ovako iz mesta je da napajanje( i ako je solidan krs) nije uzrok, jer BSOD i freez nisu odlike nedostatka ampera.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://imgur.com/QFXgQ.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

DaSickSyst Re: Ma cim ih je on ovako poredjao nema sanse 19.10.2010. 18:30 #254296

broj poruka: 2909
:: Jedino sto se ovde da zakljuciti ovako iz mesta je da napajanje( i ako je solidan krs) nije uzrok, jer BSOD i freez nisu odlike nedostatka ampera

Sumanjam da je napajanje neispravno,a ne da nema dovoljno snage da potera tu konfiguraciju.
Sasvim je moguce da se negde javlja prekid i da na trenutak racunar ne dobija struju sto bi prouzrokovalo bas ovakve probleme....Random restart,zamrzavanje,BSOD...Vidjao sam ovo zato pricam da je moguce.

DaSickSystem
Ishmerish Re: Re: Ma cim ih je on ovako poredjao nema sanse 19.10.2010. 18:34 #254300

broj poruka: 7285
Sansa postoji jer ta super Zilent serija od `600` je dno dna i moguce je da si u pravu s`obizirom kakve su komponente unutra.

@Autor:Labude dva meseca glabanja nas i google-a i ti kupis ovo napajanje???, kad pogledam all around masinu mogao si jos glat toliko da ispitujes teren.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://imgur.com/QFXgQ.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Sumanjam da je napajanje neispravno,a ne da nema dovoljno snage da potera tu konfiguraciju
:: Sasvim je moguce da se negde javlja prekid i da na trenutak racunar ne dobija struju sto bi prouzrokovalo bas ovakve probleme....Random restart,zamrzavanje,BSOD...Vidjao sam ovo zato pricam da je moguce
:: DaSickSystem
neXus2000 ... 19.10.2010. 19:35 #254337

broj poruka: 3352
Ili je napajanje lose, ili memorija ti se ne nalazi na `certified` listi. Pogledaj oznake memorije i uporedi sa PDF dokumentom ploce na ASUS sajtu. prm: KHX1600C9D3K2/4G

Pisko First and last and always (Sisters of Mercy) 19.10.2010. 20:02 #254349

broj poruka: 6672
Postuj kodove i text BSOD-a, jer, odatle treba da se krene, sve ostalo je sistem onog vidovnjaka koji savetuje da se pasta za zube namaže na kosu, i tako dalje... Milan TAROT... jeste.
Zatim, očitaj nam temperature iz BIOSa ili namenskog programa iz windows-a.
Zatim, probaj live linux (ubuntu da ne naređujem...) ili ga i instaliraj, a, probaj i windws 32 bit... pa da sve to vidimo. Ondak hardver malo-po-malo.
Imaš li amd integrušu na toj ploči? Probaj bez te nevidije, da i nju istestiramo, a kad počneš sa skidanjem komponenti, onda, jedan modul, bez optike, samo hard, i, ako imaš (mrzi me da proverim), integruša bez diskretne grafulje. Posle dodaj i probaj dok ne utvrdiš šta je....
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

OwerLord ... 20.10.2010. 09:13 #254491

Voleo bi da mogu da odnesem komp u servis gde sam ga i uzeo pa da oni lupaju glavom i mozgaju sta ne valja, medjutim komp sam kupio na 3-4 mesta i svi su iz Bg-a (a ja iz Indjije) tako da ta solucija otpada :(

Da li mi neko za pocetak moze preporuciti neke dobre programe za testiranje komponenti? I neko detaljnije objasnjenje kako se koriste isti, da ne bi nesto zeznuo!?
vuk125 Re: Zaglavljivanje, restartovanje računara, plavi ekran 20.10.2010. 09:37 #254497

broj poruka: 2929
Uslikaj Postavke iz Biosa i posalji na mail da vidim nesto.....

:: Mozda pitanje nije postavljeno u pravoj kategoriji ali ovo je najbolje sto sam uspeo da nadjem na forumu
:: Pa da krenem polako ispocetka, znaci ja sam od onih ljudi koji novi komp ne moze uzeti tek tako, nego se raspitujem mesecima preko foruma za celu konfiuraciju, a to je u mom slucaju trajalo oko 2 meseca i taman kad sam sve komponente kupio i sklopio u jednu celinu, nova muka mi je stala na put. Dakle, nebitno da li igram neku igru, ili gledam film, ili sam na netu rotiraju mi se sledece kombinacije gresaka: plavi ekran, freeze ekran, automatski restart. Hteo sam da eliminisem problem softvera pa sam opet instalirao win7 64bit, medjutim opet sve isto, znaci hardver je u pitanju. Prasina u mom slucaju nije problem jer je komp nov, evo i moje cele konfiguracije
:: Monitor: Samsung P2250
:: Graficka kartica: GIGABYTE GeForce GTX 460 768MB GDDR5 GV-N460OC-768
:: Procesor: AMD Phenom II X4 955 Black Edition 3.2GH
:: Memorija: KINGSTON 4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3 Hyper
:: Maticna ploca: ASUS M4A87TD EV
:: Kuciste: CHIEFTEC CG-01B-B-O
:: Napajanje: LC POWER Super Silent LC6600 600W v2.
:: Hard disk: WESTERN DIGITAL Caviar Blue 500GB 7k 16MB SATA300 WD5000AAK
:: Zvucnici: ALTEC LANSING VS2620
:: DVD rezac: SAMSUNG SH-S223
:: Znaci sve je pod debelom garancijom ali treba utvrditi u kojoj je komponenti problem, prvo sam mislio da odnesem u neki servis medjutim znam da ce me odradi, tako da sam ja skontao da bi to mogao i sam da odradim ali mi treba pomoc, znaci neko detaljno objasnjenje, tutorijal, kako ustanoviti koja komponenta ne valja u mom slucaju.
OwerLord Re: Re: Zaglavljivanje, restartovanje računara, plavi ekran 20.10.2010. 11:28 #254522

Na sta sumnjas??? Trenutno sam na poslu i ne znam kada cu stici kuci, tako da ne znam kad cu odraditi slikanje...

:: Uslikaj Postavke iz Biosa i posalji na mail da vidim nesto....
OwerLord ... 20.10.2010. 11:59 #254528

Da li mi neko preporucuje da preko onog Hiren`s Boot CD-a testiram komponente?

JOSILENKO ... 21.10.2010. 17:56 #254954

broj poruka: 1013
Imao sam original iste simptome, javljali su se s`vremena na vreme, pa onda ucestalije, i na kraju non stop. Ispostavilo se da je nesto otislo na maticnoj ploci. Mb ima gomile raznih kalemova i kondenzatora, i to kad krene da crkava komp ti kao radi a u stvari ne radi i biva sve gore i gore... mucno iskustvo. Zamenio sam MB i sad sljaka ko leptir, sto bi reko Dule Savic. Al moja MB bila 4-5 godine stara, a tvoja nova...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladats @OwerLord 21.10.2010. 18:54 #254976

broj poruka: 4537

Posto je sistem nov,prvo uvek kreni od instalacije najnovijeg BIOSA.
Flesuj BIOS pa javi,mnogi problemi se u startu javljaju zbog konflikta komponenti,
u sledecim verzijama BIOSA se to pegla.

OwerLord ... 01.11.2010. 17:11 #258604

Hvala svima na savetima, na kraju sam odlucio da odnesem komp u servis, kod njih je stajao nedelju dana, znaci sve moguce testove su odradili, medjutim ni jedan problem nisu nasli, znaci popizdeo sam

Posle pojavljivanja plavog ekrana zabelezio sam poruku koju je windows izbacio pa ako neko zna da je protumaci:

Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1033

Additional information about the problem:
BCCode: 1e
BCP1: FFFFFFFFC0000005
BCP2: FFFFF80002EDC9CD
BCP3: 0000000000000000
BCP4: FFFFFFFFFFFFFFFF
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump3110-11949-01.dmp
C:\Users\Vladimir\AppData\Local\Temp\WER-21138-0.sysdata.xml

Read our privacy statement online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?link...8&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

... i jos jedan plavi ekran, samo druge cifre:

Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1033

Additional information about the problem:
BCCode: 1e
BCP1: 0000000000000000
BCP2: 0000000000000000
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump0110-12121-01.dmp
C:\Users\Vladimir\AppData\Local\Temp\WER-22074-0.sysdata.xml

Read our privacy statement online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?link...8&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs