Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Plavi ekran a nov komp
STRANA 1 OD 1
Dejzan Plavi ekran a nov komp 20.10.2010. 22:53 T30296

status: user
broj poruka: 3730

Dakle pre neki dan sam pitao za fleshovanje biosa jer nije propoznavao memoriju ,medjutim sad je drugi problem.
Elem kad ukacim usb plavi ekran potom kad restartujem kaze da nema ati drivera za grafiku ???
upitanju je itegrisana grafika a ploca je MSI785gm-e51
instaliran je xp mada pre toga smo pokusali windwos 7 ali zbog paticija morali smo da formatiramo pomocu xp i na kraju izbrisali win7. Da skratim muke kad se pojavi blue sreen of death kaze da je frka sa ntfs.sys greska jebem li ga sta mu to sad znaci a da vic bude gori.Kad se udje u bios umesto nove verzije biosa stoji stara mada cita memoriju i a pomocu msi programa za update kaze mi da je nova verzija biosa instalirana ?
dakle ljudi pomagajte kako god znate i umete !!!
Odakle da pocnem ?
vi ste mi poslednja nada
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
garnett Plavi ekran a nov komp 20.10.2010. 23:05 #254762

broj poruka: 1
Verovatno si nesto pogresno uradio prilikom flesovanja biosa, i upropastio ga. Probaj da ponovo flesujes bios, sa najnovijom verzijom za tvoju plocu. U slucaju da se opet javi isti problem onda probaj da vratis fabricku verziju biosa.
VMARC Pocni od toga da bacis plocu... 20.10.2010. 23:06 #254763

broj poruka: 9439
MSI bljak.

S1000RR

Stripy Re 20.10.2010. 23:11 #254765

broj poruka: 4163
NTFS.SYS uglavnom znači da je hdd loše formatiran. Najbolje da prilikom insalacije win-a poubijaš sve particije a potom napraviš nove. To bi trebalo da reši problem. Bios ne diraj. Pojasni `ne prepoznaje memoriju`, jel njen kapacitet ili frekvenciju rada?

ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE

mslavko82 Re: Pocni od toga da bacis plocu... 20.10.2010. 23:11 #254766

broj poruka: 721
Pocni od nule, tj. od pocetka. Ponovo flesuj poslednji BIOS, a onda od pocetka instaliraj sistem, i to Win7, batali XP.

:: MSI bljak
::
:: S1000R

E jeste, to je sigurno... MegaShit, ali te 785GM-E51 se prodaju na kilo i rade k`o blesave, pa ti sad vidi...
Dejzan jos saveta molio bih vas 20.10.2010. 23:15 #254767

Probacu tako stavicu mu njegov fabricki . Jedino sto znam nije radjeno kao po upustvu dakle preko flesha da se butuje vec je bilo preko cm vec nekako se zove tu sa tae ucita pa update biosa se radio .A po pravilu se radi tako sto se dize preko flesha to jest da se bootuje sa njega.
ntfs.sys je zbog particija aj probacu sve ispocetka znaci njegov osnovni bios ponovo formatiranje i to bi reslio nadam se javljam sta sam uradio
Dejzan Re: Re 20.10.2010. 23:21 #254769

Ma nije hteo da vidi memoriju vic da bude veci patriot na 1600 mhz a ploca oce 1333
2x2 gb ddr3
pokusacu prvo sa formatiranjem hard diska mozda je fleshovanje i usprelo nego hard pravi problem.Pritom kazem kad zabodem usb pravi frku dize plavi ekran i kaze nema drivera za grafiku ?? sve sto kliknem na kompu od instalacija koja sam skinuo tipa fire fox chrome i ati driveri su corupted ??? i na usb koji je poceo da cita kaze corrputed i plavi ekran a testirao flesh na drugoj masini i radi ko lud ??
aj reinstalcija pa cemo da vidimo... i vracanje biosa na 2,21 umesto najnovije verzije

:: NTFS.SYS uglavnom znači da je hdd loše formatiran. Najbolje da prilikom insalacije win-a poubijaš sve particije a potom napraviš nove. To bi trebalo da reši problem. Bios ne diraj. Pojasni `ne prepoznaje memoriju`, jel njen kapacitet ili frekvenciju rada
:: ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE
tortojed Preporuka: formatiranje obavi pomoću Paragon Part manager-a 21.10.2010. 01:10 #254792

broj poruka: 11019

ili nekog drugog `third party` partitioner-a (NTFS). Kada XP-ov instalacioni cudotvorac `provali` na koju particiju hoces da zasejes sistem, ne daj mu da formatira formatirano...

Xenitron tttt 21.10.2010. 08:03 #254818

broj poruka: 202
Zadnji bios ti je za tu plocu 2.a - Improved system compatibility.
memorija 1600mhz ali OC pise znaci overclokom preko biosa ostvarujes 1600mhz
ne memorijom na 1600mhz i trece proveri hard i daj uradi clean install
bios flash odradi preko biosa imas mflash

:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dejzan Re: tttt 21.10.2010. 09:57 #254833

Uradjen je flesh biosa sad ostaje samo da sjebem particije i da napravim nove i nova instalacija sistema.Covek da ne poveruje citao sam po netu kazu cim se update bios sve ode do djavola i mora ispocetka.. Videcemo... Hvala jos jednom

:: Zadnji bios ti je za tu plocu 2.a - Improved system compatibility
:: memorija 1600mhz ali OC pise znaci overclokom preko biosa ostvarujes 1600mh
:: ne memorijom na 1600mhz i trece proveri hard i daj uradi clean install
:: bios flash odradi preko biosa imas mflash
Dejzan dokle vise sa novim kompom sad hard 21.10.2010. 21:36 #255039

Dakle ovo pocinje da me nervira samo tako.SAd nece da prihvati ni jednu instalaciju ni xp ni win 7 greske su sledece
za xp je sqlsrv32.dll satro ne moze da ga pocita ...
za win7 0x80070570 courupted instalation ..
hard disk je western digital blue 500gb
da me ne zeza mozda hard ? jel treba neka posebna prirprema za instalaciju sistema ?
kapiram da to nema veze sa biosom i da me od starta zajebava hard
pomagajte bracoooo
miki069 RAM 21.10.2010. 23:05 #255072

broj poruka: 1234
Sigurno nije do harda, DVD citaca ili USB-a.

Najverovatnije je memorija neispravna ili nece da radi na toj MSI.
Druga alternativa, ali manje verovatna, je CPU.

Koliko imas modula RAM-a?

https://www.bambimobil.blogspot.com

Dejzan re. 22.10.2010. 12:18 #255184

imam 2x2gb ddr3 1600mhz patriot memorije mozda treba da promenim mesta gde stoje moduli ovako sad stoje jedan pored drugog
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs