Gigabyte Ga-890fxa-ud5 vs Asus Crosshair IV formula
STRANA 1 OD 1
Mortificat
Gigabyte Ga-890fxa-ud5 vs Asus Crosshair IV formula
22.10.2010. 09:03
T30331
status: user broj poruka: 3519
Za neki dan ću uzeti jednu od ove 2 lepotice, malo se dvoumim, a evo i oko čega: Čini mi se da Ga ima bolji odnos cena/performanse, odnosno da za manje para nudi gotovo isto što i asus. Asus je u prednosti što se tiče OC-a memorije(2000 vs 1866),ali po meni ima slabiji raspored slotova u odnosu na Ga, zatim ima jedan mrežni port manje, pročitao sam da bi Asus eventualno predstavljao usko grlo za neki SSD SATA3???(http://www.bit-tech.net/hardware/motherboards/2010/04/27/asus-crosshair-iv-formula-mobo-review/7). Asus ima bolju integrisanu zvučnu. Obe ploče imaju odlično hlađene čipsetove i kvalitetne kondenzatore. Što se tiče oC-a tu su, jedino je Asus u prednosti u odnosu na memoriju. Obe imaju 8+2 naponsku. Iskreno, pre bih uzeo C4F, ali aj da pričamo i o pločama malo, ne samo o 6850/6870 kartama :) Ga: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3417#sp Asus: http://usa.asus.com/product.aspx?P_ID=kPGmtxee5RsQVsXG Aj da čujem i vaša mišljenja. Hvala!
Slicne mogucnosti inace, obe ploce su odlicne. Da meni treba pre bi uzeo gigabajt, eto samo zbog razlike u ceni, nebitno mi da li je ROG, BOG ili do MOG.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Od ove dve sto si naveo ASUS. I ova GA je fenomenalana ali ja bih ovaj ASus. Sad ta razlika u ceni je opravdana ili ne jbg sta da radis. Inace ova ASUS poca bolesno izgleda. U sustini koje god od ove dve bices zadovoljan, ali ipak ASUS. Ako mozes da nadjes negde onadsa ova Extreme varijanata.
:: I meni logika govori da je bolje uzeti GA, ali me nešto vuče ka Asusu, što nikako da opravdam samom sebi zbog te razlike u ceni :: :: GA-MA785GT-UD3H - X6 1055T - XFX GTX 260 - 4GB DDR3 Geil Ultra Plus - Seagate Barracuda 1TB 32MB - CFT-600-14CS - Chieftec DX-BD-U - Asus VW225N - Altec Lansing ATP :: :: ::
Re: Re: Nemam prozor,ali i ako ga budem imao ploča će se najmanje videti
22.10.2010. 10:39
status: user broj poruka: 3519
Mislim da Extreme neće pre nove godine, nemam nikoga u Asusu da mi to donese na test pa da je uzmem na tu foru. Miislim da neće biti ispod 220e, isprva sam se ložio na nju, ako se pojavi ranije na tržištu(što čisto sumnjam) i ako odlučim da prolongiram kupovinu ploče onda ću razmisliti ponovo o njoj.
:: http://www.itsvet.com/tekst/asus-crosshair-iv-extreme/4122 :: Evo ova ako nadjes, to je vec nesto drugo, ne znam koliko bi kostala ali mislim da je ok :: 200 :: :: Od ove dve sto si naveo ASUS. I ova GA je fenomenalana ali ja bih ovaj ASus :: Sad ta razlika u ceni je opravdana ili ne jbg sta da radis. Inace ova ASUS poca bolesno izgleda :: U sustini koje god od ove dve bices zadovoljan, ali ipak ASUS :: Ako mozes da nadjes negde onadsa ova Extreme varijanata :: :: :: I meni logika govori da je bolje uzeti GA, ali me nešto vuče ka Asusu, što nikako da opravdam samom sebi zbog te razlike u ceni :: :: :: :: GA-MA785GT-UD3H - X6 1055T - XFX GTX 260 - 4GB DDR3 Geil Ultra Plus - Seagate Barracuda 1TB 32MB - CFT-600-14CS - Chieftec DX-BD-U - Asus VW225N - Altec Lansing ATP :: :: :: :: :: ::
obicna je kostala oko 23.000din, ova ce biti bar 3.000skuplja, mozda vise, nego me nervira zasto nisu ubacili bar jedan skraceni pcie.. jel zna neko jel postoji mozda neki converter sa velikog na mali?
Šta će ti kraći? PCIe X1, X2, X4 i X8 kartice sasvim lepo rade u PCIe X16 slotovima. U principu bilo koju PCIe karticu možeš da staviš u duži PCIe slot, koristiće samo onoliko PCIe slinija koliko joj treba.
:: obicna je kostala oko 23.000din, ova ce biti bar 3.000skuplja, mozda vise, nego me nervira zasto nisu ubacili bar jedan skraceni pcie.. jel zna neko jel postoji mozda neki converter sa velikog na mali :: :: ::
e vidis par puta me to interesovalo, da li bi te krace radile u `duzim` pa sam zaboravio da chekiram, `fala vi na informaciji, sad sam zadovoljan jos samo da dognam 220eu
:: Šta će ti kraći? PCIe X1, X2, X4 i X8 kartice sasvim lepo rade u PCIe X16 slotovima. U principu bilo koju PCIe karticu možeš da staviš u duži PCIe slot, koristiće samo onoliko PCIe slinija koliko joj treba :: :: :: :: obicna je kostala oko 23.000din, ova ce biti bar 3.000skuplja, mozda vise, nego me nervira zasto nisu ubacili bar jedan skraceni pcie.. jel zna neko jel postoji mozda neki converter sa velikog na mali :: :: :: :: :: ::
@saxija Ovaj C4F ima neko dugmence koje zakrpi memoriju, tj. učini je kompatibilnom sa pločom, valjda su to odradili baš zbog toga što si rekao, da su Asusove ploče nekompatibilne sa velikim brojem memorija. @imarkovic Broj PCIe linija možeš i u biosu da ograničiš, tj. smanjiš npr. sa x4 na x1. Ploča je trenutno 20000, spala joj je cena.
Jedini problem na koji sam nailazio bile su pojedine jeftinije ploče sa integrisanim grafikama i samo jednim PCIe X16 slotom.
Kod njih je bio problem što kad u taj slot zabodeš karticu koja nije grafična (npr raid kontroler i sl.) integruša se isključi i dobiješ računar bez grafičke. Al to je više problem do nepoštovanja PCIe standarda od strane proizvođača ploče. To mi se desilo na dve MSI ploče i jednoj Asus, mislim da je bila P5KPL ili tako nešto, al se više i ne sećam.
Mada za te ploče obično piše na sajtu da je primarni PCIe X16 samo za grafičke, al na većini ploča nije bilo problema.
:: @saxij :: Ovaj C4F ima neko dugmence koje zakrpi memoriju, tj. učini je kompatibilnom sa pločom, valjda su to odradili baš zbog toga što si rekao, da su Asusove ploče nekompatibilne sa velikim brojem memorija :: @imarkovi :: Broj PCIe linija možeš i u biosu da ograničiš, tj. smanjiš npr. sa x4 na x1. Ploča je trenutno 20000, spala joj je cena :: :: GA-MA785GT-UD3H - X6 1055T - XFX GTX 260 - 4GB DDR3 Geil Ultra Plus - Seagate Barracuda 1TB 32MB - CFT-600-14CS - Chieftec DX-BD-U - Asus VW225N - Altec Lansing ATP :: :: ::
:: nema X2, lapsus mali : http://goo.gl/euZ :: :: :: :: @saxij :: :: Ovaj C4F ima neko dugmence koje zakrpi memoriju, tj. učini je kompatibilnom sa pločom, valjda su to odradili baš zbog toga što si rekao, da su Asusove ploče nekompatibilne sa velikim brojem memorija :: :: @imarkovi :: :: Broj PCIe linija možeš i u biosu da ograničiš, tj. smanjiš npr. sa x4 na x1. Ploča je trenutno 20000, spala joj je cena :: :: :: :: GA-MA785GT-UD3H - X6 1055T - XFX GTX 260 - 4GB DDR3 Geil Ultra Plus - Seagate Barracuda 1TB 32MB - CFT-600-14CS - Chieftec DX-BD-U - Asus VW225N - Altec Lansing ATP :: :: :: :: :: ::
Pa imam, nego sam nešto gledao da uklopim i ovu 6850 u konfiguraciju, naravno pod uslovom da prodam ovu ploču i grafiku. Tako bih imao za Ga i 6850, a ovako bih uzeo Asusa, pa bih morao da štekam još malo za novu grafu. Znam, komplikovano :)
ja da sam na tvom mestu ,uzeo bih asusa jer mislim da ti nije hitno da menjas odma tu graficku s obzirom da je i vise nego sposobna za bilo kakvo igranje jos mesec-dva dok ne dodas kintu i uzmes neku 68xx ...jbg ,to je neki moj nacin razmisljanja ...Aj da si trenutno na nekoj integrusi pa i da ti se zuri ,al ovako imas odlicnu karticu za jos neko vreme ,ne gori ti pod nogama da je menjas a ne verujem da ce amd da dize cene 68xx serije ...
a na koliko tebi uopste radi taj GEIL? u sustini nemas gresku ni sa 1 plocom, a za kartu malko pricekaj da izadje vise proizvodjaca zbog cene, verovatno ce malo da idu dole
Asus Crosshair IV Formula u kombinaciji sa Phenom II X6 1055T treba da mi stigne sledeće nedelje. Tako da bih ti mogao izneti utiske kada je budem probao uskoro.
@saxija Geil je deklarisan na 2000MHz 9-9-9-24. Trenutno radi na 1800MHz 8-8-8-22. @eseses Obavezno mi prenesi utiske, nemoj da zaboraviš :) @BassivitY Verovatno će tako i biti :)
Čekam da mi legne plata. Verovatno ništa do ponedeljka. Danas vidim da su odradili rev 2.1 ove gigabytove pa na njoj može ram do 2000MHz da ide. Tako da ću se odlučiti do ponedeljka ili Gigabyte rev2.1 ili C4F. Čekam i vuka da mi javi za H50 pa i to igra ulogu. Javljam šta sam uzeo :)
I to je propalo. Ne znam, sad sam totalno u dilemi.
PS. U mom prošlom postu je trebao da stoji ovaj smajli:
:: Šteta. Jel ostaješ pri 1055T ili je i to propalo? Kontam da je bilo nešto povoljno, pa probaj ovu GA ako možeš da uklopiš u budžet :: :: GA-MA785GT-UD3H - X6 1055T - XFX GTX 260 - 4GB DDR3 Geil Ultra Plus - Seagate Barracuda 1TB 32MB - CFT-600-14CS - Chieftec DX-BD-U - Asus VW225N - Altec Lansing ATP :: :: :: :: Ništa od Asus C4F. Izjebaše me lik, neće biti ništa od te kombinacije :: :: :: :: :: ::
:: I to je propalo. Ne znam, sad sam totalno u dilemi :: :: PS :: U mom prošlom postu je trebao da stoji ovaj smajli: :: :: :: :: Šteta. Jel ostaješ pri 1055T ili je i to propalo? Kontam da je bilo nešto povoljno, pa probaj ovu GA ako možeš da uklopiš u budžet :: :: :: :: GA-MA785GT-UD3H - X6 1055T - XFX GTX 260 - 4GB DDR3 Geil Ultra Plus - Seagate Barracuda 1TB 32MB - CFT-600-14CS - Chieftec DX-BD-U - Asus VW225N - Altec Lansing ATP :: :: :: :: :: :: :: Ništa od Asus C4F. Izjebaše me lik, neće biti ništa od te kombinacije :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.