Uzeo sam maticnu Asus Rampage III Extreme...Ja vec imam graficku gt9500 1gb i napajanje 500w coolermaster....E sad zanima me:
1. dvoumim se izmedju cpu-a...i920, i930 i i950? Koji je bolji i da li se primecuje neka razlika pri radu? koji ima najveci OC potencijal?
2. Koju DDR3 meroriju da uzmem, ja bih uzeo neku od 6gb, 3x2gb. samo ne znam koju, da bude do 200e? za novu godinu bih uzeo jos 6gb..:)
3. Da li ce ovo napajanje biti dovoljno za ovu masinu? Kasnije planiram da uzmem neko 1000w - modularno, jel imate neki predlog?
4.Za mesec dana cu uzeti gtx480, e sad da li ima neke razlike izmedju proizvodjaca? Neke se vise greju? Neke su bucnije? i koje imaju najveci potencijal za OC? drugacija su pakovanja? :)
5. u januaru planiram da uzmem jos jednu gtx 480, a jednog dana dace bog da uzmem i trecu...da li ce moci da idu na 1000w napajanje, ili da odmah uzmem jace?
Cale se otvorio :D Inace, planiram da uzmem ovakvu masinu i da budem miran narednih 5 godina...:) Komp korsitim za svasta, iskljucivo za igrice i autocad..:)
Zguzvaj taj papir i baci u kantu. Sacekaj da prodje nova godina,tj. da Intel izbaci Sandy Bridge,tada ces imati priliku da uzmes mnogo bolju stvar za iste pare,ipakm je Nehalem skoro 3 godine stara arhitektura.Uz to naravno ide i novi socket,verujem da ce te interesovati P67. Sto se tice graficke,ja bih i tu sacekao ili da nVidia izbaci GTX5xx ako ti je stalo do brenda,ako ne AMD je izbacio po svemu sudeci odlicnu 6xxx seriju,tu vec ima pregrst opcija. Neki Crossfire,ili jaca 6970/90 zavisi sta preferiras. Dovoljno ce biti 6GB DDR3 i neko brand napajanje do 800W,ne treba ti jace. Bolje da se ne zaleces,i bacis pare za nesto sto je ionako staro,a kako i sam kazes sluzice ti vise godina...
2.bice to manje od 200evra ,osetno manje,lepo uzmi kingston,geil,mushkin(po meni najbolji) i vozi,licno ne bih uzimao vise od 1600mhz,no tvoj izbor vidi sam.
3.bice
4.ako uzmesh jednu gtxx 480,sjebacesh se,ako uzmesh dve ti si lud,ako uzmesh 3 nema ti spasa :)
sacekaj amd hd 6000 seriju i lepo za te iste pare koje bi sad dao za te gtx 480,uzmesh odredjene amd hd 6000 karte,bice jace,manje su,manje ce da trose i manje struje ce da vuku to je sigurno.
5.to je ok,uzmesh lepo Corsair ili XFX i vozi.
eto to ti je to,po meni,mada zaista ,pravo da ti kazem to je cisto BACANJE PARA!!!
uzmesh lepo ti jednu grafu iz tog ranga(vise nego dovoljno)ostalo sacuvash i vremenom upgradujesh,sve ostalo!
:: Uzeo sam maticnu Asus Rampage III Extreme...Ja vec imam graficku gt9500 1gb i napajanje 500w coolermaster....E sad zanima me :: :: 1. dvoumim se izmedju cpu-a...i920, i930 i i950? Koji je bolji i da li se primecuje neka razlika pri radu? koji ima najveci OC potencijal 950 :: 2. Koju DDR3 meroriju da uzmem, ja bih uzeo neku od 6gb, 3x2gb. samo ne znam koju, da bude do 200e? za novu godinu bih uzeo jos 6gb..: Pogledaj na Asusovom sajtu lisu podrzanih memorija i odaberi neku od njih...Koliko znam Patriot Viper 1600MHz CL8 dobro radi sa Asus plocama,ako i Kingston 1600MHz CL9..Ali naravno prvenstveno ces uzeti ono na sta je proizvodjac ploce stavio svoj sertifikat. :: 3. Da li ce ovo napajanje biti dovoljno za ovu masinu? Kasnije planiram da uzmem neko 1000w - modularno, jel imate neki predlog Corasir HX1000W :: 4.Za mesec dana cu uzeti gtx480, e sad da li ima neke razlike izmedju proizvodjaca? Neke se vise greju? Neke su bucnije? i koje imaju najveci potencijal za OC? drugacija su pakovanja? : Sve 480ice su mnogo bucne i sve se mnogo greju. :: 5. u januaru planiram da uzmem jos jednu gtx 480, a jednog dana dace bog da uzmem i trecu...da li ce moci da idu na 1000w napajanje, ili da odmah uzmem jace 3xGTX480 +OC na 1000W...cisto sumnjam....Corsair jeste fenomenalno napajanje,ali nije svemoguc. :: Cale se otvorio :D Inace, planiram da uzmem ovakvu masinu i da budem miran narednih 5 godina...:) Komp korsitim za svasta, iskljucivo za igrice i autocad..: I ja radim u AutoCADu i da me neko bije ne bih uzeo 480icu ni za sta,a kamo li za CAD....A SLI i CF su ti tek dodatna muka za rad sa aplikacijama.
za 3-4 meseca opasce cene, nece biti vise od 350e, tad sam mislio da dokupim jos 6gb rama...ako budem imao kinte :) a ova za trecu graficku, ne bi ja uzeo to sad....za godinu dana ima vremena.kad izadje gtx500 serija, neverujem da ce biti vise od 200e. :P
:: Uzeo sam maticnu Asus Rampage III Extreme...Ja vec imam graficku gt9500 1gb i napajanje 500w coolermaster....E sad zanima me :: :: 1. dvoumim se izmedju cpu-a...i920, i930 i i950? Koji je bolji i da li se primecuje neka razlika pri radu? koji ima najveci OC potencijal
Uzmi i920. Sa viskom para se provedi kao covek :)
:: 2. Koju DDR3 meroriju da uzmem, ja bih uzeo neku od 6gb, 3x2gb. samo ne znam koju, da bude do 200e? za novu godinu bih uzeo jos 6gb..:
Patriot Extreme se super pokazao na Asusu, kao sto ti Raic lepo predlozio :: :: 3. Da li ce ovo napajanje biti dovoljno za ovu masinu? Kasnije planiram da uzmem neko 1000w - modularno, jel imate neki predlog
Ako mislis da se stvarno zaludjujes sa GTX480 SLI, ona uzmi Silverstone ST1500... Ako ne, Strider Plus 1000 ili Corsair HX1000.
:: :: 4.Za mesec dana cu uzeti gtx480, e sad da li ima neke razlike izmedju proizvodjaca? Neke se vise greju? Neke su bucnije? i koje imaju najveci potencijal za OC? drugacija su pakovanja? :
ne, ne, nikako. To je promasaj od karte. Sacekaj ATI 6970 ili tu novu nVidiju, pa vidi sta se nudi. Ako ne mozes da cekas, uzmi dve GTX470 odmah... ali bolje da sacekas.
:: 5. u januaru planiram da uzmem jos jednu gtx 480, a jednog dana dace bog da uzmem i trecu...da li ce moci da idu na 1000w napajanje, ili da odmah uzmem jace
Ako uzmes dve GTX480, kupi klimu i uperi je da duva u komp. I moli Boga da bude dovoljno da ti komp izdrzi vise od 6 meseci...
:: :: Cale se otvorio :D Inace, planiram da uzmem ovakvu masinu i da budem miran narednih 5 godina...:) Komp korsitim za svasta, iskljucivo za igrice i autocad..:)
nije lose sve u svemu, na kraju dobijes i gratis rostilj.. samo trebas da polozis kociste vodoravno otvoris stranicu i stavis sto tanje zice popreko (ali ne i pretanke) i mozes okretat zecove na tome.. dobiju pravi smek na kraju od tih zelenih kartica.. :)
mani se toga druze.. ja da sam na tvom mestu poslusao bi Alphacore-a ako nisi u stisci da ti odma sada treba komp.. ali vidim da maticnu vec imas pa ti je moj predlog da uzmes 950ku (kasnije uzmes cooler ako nemas odma za njega), ram sto ti Raic rekao, koristis tu tvoju grafiku dok ne izadje 69xx serija od atija..u principu nemoj klokovati procesor dok ne uzmes normalno napajanje..
p.s. sta je sa ovim cenama sa memorijama? stvarno je bagatela.. oce to ic jos dole? i zasto uopste ide toliko dole ?
:: mani se toga druze.. ja da sam na tvom mestu poslusao bi Alphacore-a ako nisi u stisci da ti odma sada treba komp.. ali vidim da maticnu vec imas pa ti je moj predlog da uzmes 950ku (kasnije uzmes cooler ako nemas odma za njega), ram sto ti Raic rekao, koristis tu tvoju grafiku dok ne izadje 69xx serija od atija..u principu nemoj klokovati procesor dok ne uzmes normalno napajanje. ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.