Imam sledeću mašinu i hoću da menjam proc i memaru atlon 7750 na asusu m3a78, ati 5850 sa 1gb ddr5 , hard od 500gb i 2 štapa kingstona od po 1gb na 667 napajanje je čif od 550 vati. Šta da stavim od procesora i memorije da bi mogo da poteram malo bolje ovu grafiku? Nemam keša da menjam i ploču.
A koliko para imaš na raspolaganju za to? Ako imaš 20€, da se ne zamajavamo... kupi bolji kuler pa overklokuj taj 7750.
Ne znam, memara od 2×2Gb na 800 ili 1066, procesori od AX3, Phx3, pa do šestojezgarnog phenom-a (ne gledam i mrzi me da gledam TDP tvoje ploče, tj. šta od procesora podržava). To ako pare nisu problem. Onda, pogleda i uputstvo ili sajt matične ploče i vidi šta i do kojeg TDP-a procesora tvoja ploča podržava pa se i prema tome ravnaj.
Pa na sajtu piše da gura sve ove nove am3 procesore. Da li ima uopšte svrhe da uzimam bržu memorju? imam 50 evrića na raspolaganju+još nekih 35 kad udam moj proc
WTF
:: A koliko para imaš na raspolaganju za to? Ako imaš 20€, da se ne zamajavamo... kupi bolji kuler pa overklokuj taj 7750 :: :: Ne znam, memara od 2×2Gb na 800 ili 1066, procesori od AX3, Phx3, pa do šestojezgarnog phenom-a (ne gledam i mrzi me da gledam TDP tvoje ploče, tj. šta od procesora podržava) :: To ako pare nisu problem :: Onda, pogleda i uputstvo ili sajt matične ploče i vidi šta i do kojeg TDP-a procesora tvoja ploča podržava pa se i prema tome ravnaj :: :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Najbolje bi bilo da za te pare kupis Phenom II x3 ako moze da se nadje..Ne bi trebalo da je skuplji od 80e, a ako ne nadjes, onda Athlon II x4. Sto se tice memorije, teraj za sad tako, pa nekad kad budes imao para zameni za 2x2GB i vozi
:: Imam sledeću mašinu i hoću da menjam proc i memar :: atlon 7750 na asusu m3a78, ati 5850 sa 1gb ddr5 , hard od 500gb i 2 štapa kingstona od po 1gb na 667 napajanje je čif od 550 vati. Šta da stavim od procesora i memorije da bi mogo da poteram malo bolje ovu grafiku? Nemam keša da menjam i ploču :: :: :: WTF
Ma dosta mu i 2gb, taj treci nije toliko strasno poboljsanje. Bolje da ne baca pare sad na to, nego kad bude menjao da menja sa plocom i da uzme ddr3. Samo ne kontam da je lik dao tolike pare prvo za graficku a da nije ostalo ljudski zamenio. Al dobro..
Oseti se imao sam single i cf 4870 i u pocetku samo 2 gb ram. Kad sam dodao još 1 gb primetilo se a kad sam stavio još jedan znaci 4 ukupno nisam primetio nikakve promene. Tako da mi sad stoji na ovom kompjuteru 3 gb. A sa tom grafiikom i kad bude podesio na najveca podešenja oseti se.U svakom slucaju može i sam da proveri, Uzmi od nekog 1 gb pa vidi.Osetio sam vece poboljšanje u smislu tog nekog seckanja kad sam dodao 1 gb ram neko kad sam zamenio amd 5600+ sa phenom II 940.
Ako držiš sistem malo goluždravije malo koja igra će da ti popuni i 2gb, od onog što sam igrao u poslednje vreme samo sacred 2 sa elite teksturama, ako nagomilavaš kojekakve gluposti da ti drndaju u pozadini ni 4 nije dosta.
Najbolje da se prvo proba kako ide, možeš da dokupiš još memorije kad god oćeš.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: Oseti se imao sam single i cf 4870 i u pocetku samo 2 gb ram. Kad sam dodao još 1 gb primetilo se a kad sam stavio još jedan znaci 4 ukupno nisam primetio nikakve promene. Tako da mi sad stoji na ovom kompjuteru 3 gb :: A sa tom grafiikom i kad bude podesio na najveca podešenja oseti se.U svakom slucaju može i sam da proveri, Uzmi od nekog 1 gb pa vidi.Osetio sam vece poboljšanje u smislu tog nekog seckanja kad sam dodao 1 gb ram neko kad sam zamenio amd 5600+ sa phenom II 940 ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.