Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Nesto je crklo, pomozite
STRANA 1 OD 1
Jebivetar Nesto je crklo, pomozite 27.10.2010. 01:25 T30461

status: user
broj poruka: 2386
Asus m2npv-mx , Athlon 3000, kinesko napajanje 400w
Nema slike na monitoru, ventilatori se vrte, nema zvuka preko zvuchnika. Do poslednjeg zvuka rachunar radio normalno preko integrisane grafike.
Skinuo sam memoriju, opet se zvuchnik nije oglasio, potom sam uradio CLEARCMOS i ostavio u tom polozaju jumper nekoliko minuta. Opet upalio bez memorije i plocha je pochela da pishti. Rekoh, dobro je, bar se javila plocha.
Potom sam stavio grafiku u slot i opet nije bilo slike, pa opet povadio sve sa ploche osim cpu-a i opet plocha ne pishti. Ram je ispravan, radi u kompu sa koga trenutno kuckam.
Ostaje da vidim CPU, napajanje i plochu. Neshto mi govori da je plocha. E sad, moze da se desi i da je do kineskog napajanja koje je vremenom ubilo plochu. Kako to da proverim?
Recite mi da li mogu da upalim plochu bez cpu-a, znachi samo plochu na napajanje da vidim da li ce da pishti?
Ukoliko je crkla samo integrisana grafika na plochi, a sada stavim desktop kartu u PCIE slot, kako ce BIOS to da premosti? Ima li neka caka? Da li moze baterija tako da zeza?
Za sada sam ostavio plochu bez baterije i jumper u poziciju clearcmos da stoji do sutra, mozda upali.
Pozdrav.

cash rules everything around me
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
aleksander re 27.10.2010. 01:31 #256884

broj poruka: 148
Kad izvadis procesor onda je ploca mrtva - ne pisti, a kad stavis desktop grafiku trebalo bi sama da prepozna i automatski iskljuci onboard, a baterija sigurno nije jer nije neophodna da upali plocu - ona samo cuva setinge.

Intel E5200@3.5GHz, MSI P45 Neo, 2x2GB Kingston DDR2 800, Asus EN9800GT OC, WD 500GB + Samsung F1 1TB, CM Elite 332 450W

ribolovac re 27.10.2010. 01:34 #256885

broj poruka: 1305
Kreni od napajanja, najverovatnije je ono crklo. Stavi drugo napajanje ako imas-pozajmis i probaj.
Ako je to u pitanju, resices problem sa 15-20 eura.

Jebivetar Re: re 27.10.2010. 01:38 #256886

Zaboravio sam i to da napishem, probao sam sa mojim napajanjem i isto se deshava.

:: Kreni od napajanja, najverovatnije je ono crklo. Stavi drugo napajanje ako imas-pozajmis i probaj
:: Ako je to u pitanju, resices problem sa 15-20 eura
::
aleksander re 27.10.2010. 01:49 #256887

broj poruka: 148
Verovatno je ploca, probaj opet da sve povadis iz nje sem proca, uradi clear cmos i pri tome izvadi skroz kabal za struju iz kucista. Pa onda stavi PCIE grafiku i memoriju i vidi dali ce da upali. Probaj i bez PCIE grafike jer na takvim jeftinijim integrusama neke grafike odbijaju da rade.

Intel E5200@3.5GHz, MSI P45 Neo, 2x2GB Kingston DDR2 800, Asus EN9800GT OC, WD 500GB + Samsung F1 1TB, CM Elite 332 450W

raic Nego reci ti nama 27.10.2010. 08:38 #256896

broj poruka: 9006
Jel to samo od sebe ili je nešto dirano il menjano?

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

codeus ... 27.10.2010. 08:50 #256897

broj poruka: 4054

klasican primer pregrejanog mosta na int.graf .. radi sve super do SLEDECEG paljenja ..

dobio si hladne lemove na cipsetu ..ploca je
Jebivetar Re: Nego reci ti nama 27.10.2010. 09:49 #256908

Nishta nije dirano, menjano... Vec, danas radi, sutra ne radi. Pitao sam vlasnika i rekao mi je da se deshavalo da se pojave neke crne linijice kada markira ili tako neshto. To moze da ima veze sa grafikom i chipsetom, tj. plochom. E sad, ako je chipset i stavim drugu grafu, trebalo bi da dodje do Bios-a, zar ne?

:: Jel to samo od sebe ili je nešto dirano il menjano
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
Jebivetar Re: Nego reci ti nama 27.10.2010. 09:49 #256909

Nishta nije dirano, menjano... Vec, danas radi, sutra ne radi. Pitao sam vlasnika i rekao mi je da se deshavalo da se pojave neke crne linijice kada markira ili tako neshto. To moze da ima veze sa grafikom i chipsetom, tj. plochom. E sad, ako je chipset i stavim drugu grafu, trebalo bi da dodje do Bios-a, zar ne?

:: Jel to samo od sebe ili je nešto dirano il menjano
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
raic Re: Re: Nego reci ti nama 27.10.2010. 10:04 #256911

broj poruka: 9006
E ako je bilo crnih linijica bojim se da joj je odzvonilo.

Nista strasno, tih govana ima na oglasim budzasto.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

:: Nishta nije dirano, menjano... Vec, danas radi, sutra ne radi. Pitao sam vlasnika i rekao mi je da se deshavalo da se pojave neke crne linijice kada markira ili tako neshto. To moze da ima veze sa grafikom i chipsetom, tj. plochom. E sad, ako je chipset i stavim drugu grafu, trebalo bi da dodje do Bios-a, zar ne
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs