Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
lose jezgro ili nesto drugo??
STRANA 1 OD 1
utopija lose jezgro ili nesto drugo?? 01.11.2010. 04:15 T30593

status: user
broj poruka: 112
posle 12min u linX-u kompjuter se sam od sebe ugasio, ostalo je jos 15min do kraja ali nije izdrzao duze! da li je to do jezgra koje sam otkljucao ili do temperature? X3 720 otkljucan u X4 20 sa fabr. kulerom na 3.0Ghz! ja sumnjam na automatsko gasenje zbog temp posto sam u biosu video da je 59c i spustao se a nikada mi nije prelazio 55! sad sam ga vratio na x3 iz predostroznosti!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladats @utopija 01.11.2010. 06:04 #258481

broj poruka: 4537

Nebiga AMD zakljucao bezveze,neko jezgro ne valja.
raic Zanimaj se malo 01.11.2010. 07:46 #258486

broj poruka: 9006
I prati temperaturu tokom linxa iz windowsa, dok on uđe u bios to je već palo desetak stepeni.

Ako se ispostavi da je nestabilno a temperature su ok, dodaj još malo napona.

I naravno, ne mora da znači da je nestabilno zato što puca u linxu, probaj svejedno da ga koristiš za svakodnevne stvari, ako ne pukne mesečak dana - nazovi ga stabilnim i piči.

Bez rada nema utopije.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

DmasteRNo1 Sve je moguće 01.11.2010. 08:54 #258501

broj poruka: 6106
Kad sam klokovao mog Fenoma na 3,2GHz, prolazio je i Links i Ventidž, ali je zaglavljivao u Area 51 (koja je btw optimizovana do jaja). Podigao sam mu napon za 0,25V i od tada, ama baš nikakvih problema. Dakle, može otključan ili OC CPU da prođe sve testove, ali kad prođe test igranja video igre ili nekog drugog zahtevnog programa duže vremena (nedelju dana na primer, naravno ne konstantno) onda znaš da je to to.

Phenom II X3 720BE @ 3,2GHz
OCZ Vendetta 2
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAKS
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Creative X-Fi Xtreme Audio PCIe
CM 690 II Advanced
Chieftec CFT-650-14CS

vuk125 Re: Zanimaj se malo 01.11.2010. 09:49 #258510

broj poruka: 2929
Naravno da je nestabilan ako ne prolazi stress programe.
Moze da se desi da prodje LINx a da je nestabilan, ali da ne prodje i da je stabiolan to
tesko.

:: I prati temperaturu tokom linxa iz windowsa, dok on uđe u bios to je već palo desetak stepeni
::
:: Ako se ispostavi da je nestabilno a temperature su ok, dodaj još malo napona
:: I naravno, ne mora da znači da je nestabilno zato što puca u linxu, probaj svejedno da ga koristiš za svakodnevne stvari, ako ne pukne mesečak dana - nazovi ga stabilnim i piči
:: Bez rada nema utopije.
:: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
raic Re: Re: Zanimaj se malo 01.11.2010. 10:18 #258515

Svašta, vujo.

Eto lično sam imao athlon 5000+ BE koji na 3,2g i ne sećam se više kolikom naponu nije prolazio stres testove a koristio sam ga skoro dve godine tako, igre, kompresovanja, encoding. Iskreno nisam ni probavao testovima da li je stabilan, stavim neki klok i napon pa koristim nedelju dana, ako je nestabilan spustim malo... tako da nisam ni probao linxom do pred kraj njegove karijere kod mene.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

:: Naravno da je nestabilan ako ne prolazi stress programe
:: Moze da se desi da prodje LINx a da je nestabilan, ali da ne prodje i da je stabiolan t
:: tesko
:: :: I prati temperaturu tokom linxa iz windowsa, dok on uđe u bios to je već palo desetak stepeni
:: ::
:: :: Ako se ispostavi da je nestabilno a temperature su ok, dodaj još malo napona
:: :: I naravno, ne mora da znači da je nestabilno zato što puca u linxu, probaj svejedno da ga koristiš za svakodnevne stvari, ako ne pukne mesečak dana - nazovi ga stabilnim i piči
:: :: Bez rada nema utopije.
:: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
obradmi Ako gasi sam od sebe 01.11.2010. 10:18 #258516

broj poruka: 7733
gasi ga cpu da bi se zastitio od temperature.Vidi sistem hladjenja da poboljsas.
vuk125 Re: Re: Re: Zanimaj se malo 01.11.2010. 10:32 #258522

Jedan ozbilljan render i taj sistem se rusi kao kula od karata, ako puca na linxu pucace i u aplikacijama, doduse ne svim. Moze da izgleda stabilan ali upravo da bude suprotno.
Ako prodje linx 50 krugova ne mora da znaci da je stabilan. Da bi se ustanovila stabilnost mora linx duze da radi.

:: Svašta, vujo
:: Eto lično sam imao athlon 5000+ BE koji na 3,2g i ne sećam se više kolikom naponu nije prolazio stres testove a koristio sam ga skoro dve godine tako, igre, kompresovanja, encoding. Iskreno nisam ni probavao testovima da li je stabilan, stavim neki klok i napon pa koristim nedelju dana, ako je nestabilan spustim malo... tako da nisam ni probao linxom do pred kraj njegove karijere kod mene
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
:: :: Naravno da je nestabilan ako ne prolazi stress programe
:: :: Moze da se desi da prodje LINx a da je nestabilan, ali da ne prodje i da je stabiolan t
:: :: tesko
:: :: :: I prati temperaturu tokom linxa iz windowsa, dok on uđe u bios to je već palo desetak stepeni
:: :: ::
:: :: :: Ako se ispostavi da je nestabilno a temperature su ok, dodaj još malo napona
:: :: :: I naravno, ne mora da znači da je nestabilno zato što puca u linxu, probaj svejedno da ga koristiš za svakodnevne stvari, ako ne pukne mesečak dana - nazovi ga stabilnim i piči
:: :: :: Bez rada nema utopije.
:: :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
raic Re: Re: Re: Re: Zanimaj se malo 01.11.2010. 10:38 #258524

Vuče ne pričaj koješta, ako ti sistem radi dve godine a da ni ne omirišeš plav ekran a zna da radi recimo i HD encoding +kompresovanje nečega u raru ako je hitno. Korišćen je i za ps2 emulaciju što duale optereti na 100% konstantno i nekad za obradu velikih slika u fotošopu, autocad i proengineer.

To se ne zove kula od karata, voleo bi da te vidim da ga oboriš bilo kakvim normalnim radom koji nije linx, prime ili orthos.

:: Jedan ozbilljan render i taj sistem se rusi kao kula od karata, ako puca na linxu pucace i u aplikacijama, doduse ne svim. Moze da izgleda stabilan ali upravo da bude suprotno
:: Ako prodje linx 50 krugova ne mora da znaci da je stabilan. Da bi se ustanovila stabilnost mora linx duze da radi
vuk125 Re: Re: Re: Re: Re: Zanimaj se malo 01.11.2010. 10:45 #258529

Donesi meni taj sistem na test srusicu ga za za 5 min, a da pri tom ne koristim Llinx.
Bas taj sto ti radi tako 2 god.

:: Vuče ne pričaj koješta, ako ti sistem radi dve godine a da ni ne omirišeš plav ekran a zna da radi recimo i HD encoding +kompresovanje nečega u raru ako je hitno. Korišćen je i za ps2 emulaciju što duale optereti na 100% konstantno i nekad za obradu velikih slika u fotošopu, autocad i proengineer
:: To se ne zove kula od karata, voleo bi da te vidim da ga oboriš bilo kakvim normalnim radom koji nije linx, prime ili orthos

:: :: Jedan ozbilljan render i taj sistem se rusi kao kula od karata, ako puca na linxu pucace i u aplikacijama, doduse ne svim. Moze da izgleda stabilan ali upravo da bude suprotno
:: :: Ako prodje linx 50 krugova ne mora da znaci da je stabilan. Da bi se ustanovila stabilnost mora linx duze da radi
raic Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zanimaj se malo 01.11.2010. 10:49 #258531

Nije ovo overklok takmičenje, ako je sistem stabilan pri onome što ti radiš s njim svaki dan onda je stabilan a ne sad da razmišljam `a šta ako bi mu dao neki encoding, i istovremeno radio u fotošopu i 3ds a uposlio mlađeg brata da skače po kućištu`

Ajd reci šta bi mu uradio da i ja probam, baš me zanima.

:: Donesi meni taj sistem na test srusicu ga za za 5 min, a da pri tom ne koristim Llinx
:: Bas taj sto ti radi tako 2 god
vuk125 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zanimaj se malo 01.11.2010. 11:00 #258534

probas 3dMAX render neki malo komplikovaniiji da radi jedno 20 min ili animaciju da uradis u Maya-i. Ili neko kompajliranje recimo KDE-a pa ces videti srta se desva.
Mozda najbrze rusenje izazoves tako sto mu zadas da ti racuna brdo iteracija recimo u MATLAB-u. NEka zajebana matematika ce ga srustit na keca. veuj mi doziveo sam licno sve delovalo stabilno medjutim corak. Phenom II je bio u pitanju 940.

:: Nije ovo overklok takmičenje, ako je sistem stabilan pri onome što ti radiš s njim svaki dan onda je stabilan a ne sad da razmišljam `a šta ako bi mu dao neki encoding, i istovremeno radio u fotošopu i 3ds a uposlio mlađeg brata da skače po kućištu
:: Ajd reci šta bi mu uradio da i ja probam, baš me zanima.

:: :: Donesi meni taj sistem na test srusicu ga za za 5 min, a da pri tom ne koristim Llinx
:: :: Bas taj sto ti radi tako 2 god
raic Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zanimaj se malo 01.11.2010. 11:06 #258537

Probaću kad mi neki kuler padne šaka, imam još taj sistem kao drugi komp al je na boxu u nekom buljavom horizontalnom kućištu pa ne smem ni da pomislim na klok.

Eto baš me zanima oće li to da mu dođe glave kad već ništa drugo nije.

:: probas 3dMAX render neki malo komplikovaniiji da radi jedno 20 min ili animaciju da uradis u Maya-i. Ili neko kompajliranje recimo KDE-a pa ces videti srta se desva
:: Mozda najbrze rusenje izazoves tako sto mu zadas da ti racuna brdo iteracija recimo u MATLAB-u. NEka zajebana matematika ce ga srustit na keca. veuj mi doziveo sam licno sve delovalo stabilno medjutim corak. Phenom II je bio u pitanju 940
obradmi Gledao sam ja rusenja recimo Q9550 01.11.2010. 11:18 #258540

broj poruka: 7733
na renderu i to na 3,3 Ghz OC (sto je mala frekvencija za ovaj CPU) ,mislim da tu nema pravila ,princip je da zardzis memoriju na fabrickoj frekvenciji i ostale parametre ,a dizes fsb ,tu vec zavisi dosta i od napajanja ,hladjenje itd ..Znam recimo da sam postizao veci klok sa boljim napajanjem kod 7750 BE ,posto sam u to vreme menjao napajanje.Mozda je tu napajanje kljucni faktor ,jer treba da drzi stabilnim vcore.Da i naravno kvalitetna memorija.
utopija zao mi je da odustanem tako lako :) 01.11.2010. 13:18 #258572

video sam u biosu da je ugasen smart fan! ima lista u rasponu od 40c do 60c. jel to sluzi za gasenje u slucaju probijanja zadatog limita?? mozda da probam da mu stavim npr 60c i da opet pokrenem test pa da vidim dal je gasenje bilo zbog toga, inace sam pikao dva dana fallout nv i uradio vec jedan test u linx-u koji je trajao zaboravio sam tacno ali mislim tacno 10min i prosao je test 100% sva jezgra bez greska. mozda je to malo da bi se proverilo da li je ispravno a inace je tada sobna temp bila ispod 20c .) mozda ga je to ladilo!!!

mikele79 re 01.11.2010. 13:44 #258579

broj poruka: 99
Slobodno ti burazeru otkljucaj to jezgro i pici, i naravno prati kako ce da ti se ponasa u svakodnevnici (igrama, aplikacijama, radu), zajebi Linux i ostala govna, igrice takodje koriste procesor 100% u load tako da ce ti to biti pokazatelj, a pola stvari od ovog sto ti ljudi koriste u 99% slucajeva neces nikad korisititi verovatno, i zasto da drndas procesor sa tim glupim stability testovima, samo ti uzivaj i prati kako ti radi svakodnevno i cao!

utopija jos jedno pitanje 01.11.2010. 18:07 #258613

jel citac temperature u overdrive-u ocitava pravu temperaturu??? na idle mi stoji 30c

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs