Instalirao sam Core Temp da proverim temperaturu procesora, i ima sta da vidim. VID varira neverovatno mnogo. Od 1.2250v do 1.4750!!! WTF?!?!?!?!?!?!?!?!
Definitivno ovo nije normalno, samo me zanima zasto toliko?
Temperatura je smesna, 18c. Sve je na default, znaci nije nista dirano u BIOS-u.
Menja napone u delicu sekunde ,tako i kod mene menja ,kada je full load on daje max vid napon ,ne iskljucuj CNQ manja temperatura CPU kada je u slabom loadu.
Fora je sto je bio iskljucen CnQ. U Advanced CPU Settings imaju sledece opcije:
Microcode Updation: Enabled Secure Virtual Mashine Mode: Enabled Cool `n` Quiet: Enabled C1E Support: Enabled Asus Core Unlocker: Disabled CPU Core Activation: Auto
Ovako je na default, ja sam samo ugasio Cool `n` Quiet i C1E Support. Kada ugasim i prve dve stavke, onda nece da se bootuje sistem. Zabaguje se kod slike ploce.
e al probaj da mu spustis malo napon ja sam PII 940 stavio sa 3000 na 3200, a napo n spustio sa 1.35 na 1.296 i radi bez problema, C`n`Q ostavi ukljucen, probaj pa malo izmaltretiraj CPU vidi sta se desava, sto ne bi radio na manjoj V ako moze
Ostavi CNQ on sada nema veze sa OC .iskljuci slobodno C1E i secure virtual machine ,to ti nece trebati ,a moze da pravi problem kod OC-a.
:: Fora je sto je bio iskljucen CnQ. U Advanced CPU Settings imaju sledece opcije :: :: Microcode Updation: Enable :: Secure Virtual Mashine Mode: Enable :: Cool `n` Quiet: Enable :: C1E Support: Enable :: Asus Core Unlocker: Disable :: CPU Core Activation: Aut :: :: Ovako je na default, ja sam samo ugasio Cool `n` Quiet i C1E Support. Kada ugasim i prve dve stavke, onda nece da se bootuje sistem. Zabaguje se kod slike ploce ::
A za sta sluzi Microcode Updation? Za ove ostale opcije znam.
:: Ostavi CNQ on sada nema veze sa OC .iskljuci slobodno C1E i secure virtual machine ,to ti nece trebati ,a moze da pravi problem kod OC-a :: :: :: :: Fora je sto je bio iskljucen CnQ. U Advanced CPU Settings imaju sledece opcije :: :: :: :: Microcode Updation: Enable :: :: Secure Virtual Mashine Mode: Enable :: :: Cool `n` Quiet: Enable :: :: C1E Support: Enable :: :: Asus Core Unlocker: Disable :: :: CPU Core Activation: Aut :: :: :: :: Ovako je na default, ja sam samo ugasio Cool `n` Quiet i C1E Support. Kada ugasim i prve dve stavke, onda nece da se bootuje sistem. Zabaguje se kod slike ploce :: ::
:: A za sta sluzi Microcode Updation? Za ove ostale opcije znam :: :: :: :: Ostavi CNQ on sada nema veze sa OC .iskljuci slobodno C1E i secure virtual machine ,to ti nece trebati ,a moze da pravi problem kod OC-a :: :: :: :: :: :: :: Fora je sto je bio iskljucen CnQ. U Advanced CPU Settings imaju sledece opcije :: :: :: :: :: :: Microcode Updation: Enable :: :: :: Secure Virtual Mashine Mode: Enable :: :: :: Cool `n` Quiet: Enable :: :: :: C1E Support: Enable :: :: :: Asus Core Unlocker: Disable :: :: :: CPU Core Activation: Aut :: :: :: :: :: :: Ovako je na default, ja sam samo ugasio Cool `n` Quiet i C1E Support. Kada ugasim i prve dve stavke, onda nece da se bootuje sistem. Zabaguje se kod slike ploce :: :: ::
To je nesto povezano sa update bios i kod mene ima to na Asus -u na default ja ga ne iskljucujem.Ostavi ga ukljucenog.
:: A za sta sluzi Microcode Updation? Za ove ostale opcije znam :: :: :: :: Ostavi CNQ on sada nema veze sa OC .iskljuci slobodno C1E i secure virtual machine ,to ti nece trebati ,a moze da pravi problem kod OC-a :: :: :: :: :: :: :: Fora je sto je bio iskljucen CnQ. U Advanced CPU Settings imaju sledece opcije :: :: :: :: :: :: Microcode Updation: Enable :: :: :: Secure Virtual Mashine Mode: Enable :: :: :: Cool `n` Quiet: Enable :: :: :: C1E Support: Enable :: :: :: Asus Core Unlocker: Disable :: :: :: CPU Core Activation: Aut :: :: :: :: :: :: Ovako je na default, ja sam samo ugasio Cool `n` Quiet i C1E Support. Kada ugasim i prve dve stavke, onda nece da se bootuje sistem. Zabaguje se kod slike ploce :: :: ::
Ma sad cu da ga rokam odmah OC-ovanog. Ne mogu da mu smanjujem voltazu i da trazim stabilnu kombinaciju na default vrednosi, kad mogu odmah da ga OC-ujem, pa onda da trazim stabilnu kombinaciju.
:: Nemoj da ostavljaš voltažu na auto i klokuješ, dizaće je u nebesa, ugasi i turbo, nađi koliki mu je default napon, stavi toliko pa onda lagano :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Slobodno ti rokaj OC ,CPU ima zastite ,nemoj da te brine variranje napona to je normala . Max temp za taj CPU je 62 C.Otprilike to nek ti bude neki limit.
Kapiram te ja na Intelu C2D stalno si ga drzao na visokoj frekvenciji ,kod AMD-a nema potrebe za tim ,to ti je nesto kao automatski menjac kod auta ,,kada aplikacija zatrazi full load sam sistem podigne napon i frekvenciju.
:: Ma sad cu da ga rokam odmah OC-ovanog. Ne mogu da mu smanjujem voltazu i da trazim stabilnu kombinaciju na default vrednosi, kad mogu odmah da ga OC-ujem, pa onda da trazim stabilnu kombinaciju :: :: :: :: Nemoj da ostavljaš voltažu na auto i klokuješ, dizaće je u nebesa, ugasi i turbo, nađi koliki mu je default napon, stavi toliko pa onda lagano :: :: :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.