Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
treba mi objasnjenje...
STRANA 1 OD 1
Miguelinho treba mi objasnjenje... 11.11.2010. 17:21 T30883

status: user
broj poruka: 211
dakle, imam jedan nazovi problem, a nemam neko logicno objasnjenje. iako se bakcem sa ovim napravama vec vise od 12 godina, priznajem da sam zardjao sto se tice oc (mada me nikad nije ni zanimao previse), a i neki problemi su mi ponekad veliki kao kuca (mada ce pre biti da sam se ulenjio), medjutim, ovaj problem je bas cudan.
imam cpu phenom II x2 550 (nije be, vec revizija c3), gigabyte ma770t-ud3p, 2x2 Gb kingston 1600MHz ddr3, sapphire 5850, hitachi 500Gb hdd, i lcpower 650 watt (6650 gp2, ako se dobro secam).
naravno, kao svako ko je kupio phenom xs ili x3, athlon x3, i ja sam probao da otkljucam moj procesor. naravno, ploca to uredno dozvoljava, malko sam se informisao na netu o tome kakva su iskustva korisnika u ovoj kombinaciji ploce i procesora, i uglavnom su bila pozitivna. naravno, skretali su ljudi paznju na to koje revizije biosa daju najbolji rezultat pri otkljucavanju, a koje treba izbegavati. sve sam ja to ispratio, flesovao bios, i uspeo da otkljucam proc iz prve. i naravno, posle velikog ushicnja, dodje jos vece razocarenje. cim se boot-uje win, pocne da baguje. cas nema zvuk, cas igra slika, pa se gube gedzeti...itd... najsmesnije je sto nece da pokrene nijedan video na youtube, a ako pustim bilo koji film na bilo kojem plejeru u okviru win-a, ide slika, nema zvuka. cak i pri gasenju i podizanju wina, zvuk krklja ili ga nema. elem, rekoh ja sebi, nisi imao srece, jbg. ali, pokusam da mu do`akam, posle nekog vremena, reinstaliram sistem, stavim drugi win (svaki put je u pitanju bio win7, i x86 i x 64, naizmenicno), medjutim, isti simptomi. skinem vistu sp1, isto x64, probam i nju... nesto bolja situacija par dana a onda opet bagovi. i pomirim se sa situacijom. jbg, nemas x4 po ceni x2, sto nisi skupljao kes, ko te j...
medjutim, imao sam danas malo vise vremena i nabacim ubuntu (pri ruci mi je bio 8.10) i gle cuda, sve radi sjajno bajno!!! uredno vidi sva 4 jezgra, sve radi sjajno, nema kocenja, bagova, video radi perfektno, youtube takodje...
u cemu je caka? hajde, ovde ima mnogo pametnijih i iskusnijih od mene, dajte odgovor.
PS oprostite na ovolikom postu, morao sam detaljnije da objasnim, da izbegnem silna potpitanja (mada ce ih biti, verovatno). unapred hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mikele79 re 11.11.2010. 18:23 #261991

broj poruka: 99
Mozda ti u Windows-u pravi problem sa nekim jezgrom, jer je ipak Windows zahetvniji dosta.
Ovako, moze da ti se dogodi da je jedno od ta dva zakljucana jezgra nestabilno i pravi ti problem, a nisi probao npr. da ukljucis jedno po jedno jezgro i da proveris dal je do jezgra, ako je u najgorem slucaju jedno defektono , moze ti na kraju raditi kao x3 procesor.

Ja sam kupio 555 BE c3 i otkljucao mi je oba bez problema, ajde ipak ti drzim fige da je neki softwerski problem (probaj da uzmes od nekog drugog W7 ili da nadjes na netu neku drugu verziju, ili eventualno nove drajvere od ploce) . Srecno

Miguelinho Re: 11.11.2010. 18:35 #261994

eh, palo je i meni to na pamet. probao sam u biosu da zakljucavam i otkljucavam ta `dodata` jezgra, ali opet isto. igrao sam se malo i sa voltazom. ali nista.
bice ipak da je to sto kazes, zahtevnost os-a, pa onda iz tog razloga u ubuntuu radi ok, a u win-u jok. pa jbg, zadovoljan sam ja i kako x2 550 radi, ali sam se nadao da cu mu produziti radni vek i upotrebne mogucnosti povecati otkljucavanjem...
ali` ne lezi vraze :D

mikele79 re 11.11.2010. 19:07 #262001

Koliko vidim poslednja revizija BIOS-a za tvoju plocu je F11c, pa probaj igraj se jos malo sa tim, pa probaj dal ces nesto da dobijes, ako ni to ne upali, onda su tiu ta jezgra defektna i makar ces imati x2 zver, jer procesor ide na 4 ghz bez problema, znam da je malo razocaranje, znam koliko sam ja bio srecan kad sam otkljucao ... pa receno je da se ti BE u 90% slucajeva otkljucaju, imas ti BE i c2 i c3 revizije, razlika je samo u potrosnji na kojoj rade.
Miguelinho Re: 11.11.2010. 19:09 #262003

x2 550 nema be c3, samo c2. proverio sam. no i nije to toliko bitno. kazem, ja sam zadovoljan ovim procesorom, ali eto, ponadao sam se da cu dobiti nesto vise :D no nema veze. flesovacu ja i taj novi bios, pa mozda upali. hvala za info :D

mikele79 Nema a? 11.11.2010. 19:23 #262005

http://forums.extremeoverclocking.com/showthread.php?t=335780

Nema na cemu, jos jednom drzim ti fige da ti uspe! :)

Miguelinho Re: 11.11.2010. 19:36 #262008

ne znam odakle im taj podatak, ali ovo je sa amd-ovog sajta:
http://products.amd.com/en-us/desktopcpuresult.aspx?f1=AMD+Phenom%E2%84%A2+II+X2&f2=550&f3=3100&f4=512&f5=AM3&f6=C3&f7=45+nm+SOI&f8=80+W&f9=4000&f10=False&f11=False&f12=True
PS izvini sto nisam skratio link xD

Edit:
cak se ovaj lik, na pocetku posta, zali da su mu umesto X2 550 BE dali X2 550, ali rev. C3, koja nije BE, to jest nema otkljucan mnozilac... .)

mikele79 re 11.11.2010. 19:55 #262016

Ma opusteno, al evo pogledaj imas i u Gigatronu da ih kupis i to x2 550 obican i BE

http://www.gigatronshop.com/products/show_product/22100/5
http://www.gigatronshop.com/products/show_product/22101/5

ima ima, nekad ti na AMD sajtu znaju da sviraju.......
Pisko Puf... 11.11.2010. 20:03 #262019

broj poruka: 6672
Ne znam. Kod mene kada nije radio, nije radio ni u Ubuntuu ni u win-u, nije hteo da ih boot-uje do kraja već se zapucavao negde u procesu. Na oba OS-a. Nešto jeste defektno na čipu, a, zbog nečega to windows pre `napipa` a u ubuntuu se ne vidi - trenutno. Sigurno bi kasnije i tu bilo problema.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Miguelinho Re: 11.11.2010. 20:14 #262023

@mikele79
znam, ali razlicit stepping. BE je c2, a obican je c3. ma vec sam sve proverio. svaki c3 je obican, a svaki c2 je BE. jbg. tamo gde sam ja kupio, narucio sam BE, ali jbg, sipak. :(

@Pisko
u pravu si. evo, poceo je i na ubuntuu da zeza. pucketa zvuk na videu u youtube, a prilikom prevlacenja prozora, ostaje ghost...

dakle, ipak je do proca. `ne da moze` :DDD

tortojed Halo MigelDeUnamuno - je l` te neko ubedjivao da Linux `vidi`... 13.11.2010. 00:37 #262396

broj poruka: 11019
vise od ona dva `legalna` jezgra?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs