Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
sta da iskombinujem,promenim?cpu,psu,ram
STRANA 1 OD 1
duqp sta da iskombinujem,promenim?cpu,psu,ram 16.11.2010. 14:38 T30988

status: user
broj poruka: 3463
poz
Aktivirao sam se opet da zbudzim komp sto sam poceo.
Asus m4a88td v evo usb3
Wd 6400aks blue
To mi stoji u fioci :)
Cena je slicna, ne vidim neku ogromnu razliku u athlon x3 435,440,445
Ili je bolje phenom be 550,555?
Napajanje, axp 500w, ne zale se puno, ali opet me zanima misljenje nekog strucnjaka odavde?
Ili neki lc power giant ili sta vec, 500-600w, sta bi bilo bolje?
Ram memorija, 2gb,sada, pa cu za mesec dva preci na 4gb, mushkin,patriot,exelram itd, videcu. Kontam da mi je dosta 2 gb sada
Ali pitanje u vezi toga, da uzmem 2x1gb ili 1x2gb i koju? Neki kingston hyper ili?
Hocu stabilan racunar, da visim po netu, gledam filmove, zezam se sa raznim stvarima, nista ozbiljno da mi sad treba x6 itd
Vremenom bih stavio neku grafu da ne bleji integrusa i to je to :)
Valjda sam lepo objasnio. Moguce dopune itd
Hvala momci
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Šta je bolje 16.11.2010. 17:08 #263309

broj poruka: 6672
Šta ćeš da gurneš u usb3? Kitoyka? Dok i AKO usb3 postane nekakav standard, a ima najava de NEĆE, ploče sa usb3 biće jednako skupe kao i bilo koje druge. Drugim rečima, kupuješ pastu protiv smrzotina na -40C... a plaćaš poprilično više.
Drugo, za ath II x3 si u pravu, najbolje uzeti najjeftiniji i nasvirati ga umereno ili bios-om ploče ako to dozvoljava ili sa qool`n`quiet programom amd-a, i veselo, svi su isti, samo bolidi plaćaju za fabrički namešten množilac.... phenom... ako se uzdaš u sreću i otključavanje.... a ZNA SE ko se uzda u sreću.
Napajanje.. uzmi LC 650W ili kupi neko drugo od 80-100€ i ne pitaj više ništa ni sebe ni nas.
Uzmi od.... 2Gb. Češće je da se ima problem sa popunjenim svim slotovima memara, nego problemi sa manjim brojem modula većeg kapaciteta.. (sad, jes`, kad crkne odmah crkne 2gb... no to je retko).
I mi hoćemo stabilan računar. Stavi ga na zemlju ili na neku čvrstu ravnu podlogu koja nema točkiće i ne klima se, i biće stabilno. I, makni ga sa mesta gde prolaze pilištorci, će ga skenjaju slučajno.
Vremenom, stavi neku grafiku. Ako pak, misliš da ih staviš DVE bilo u slinavu zajednicu bilo u crossf, ondak idi na skuplje napajanje od LC.... inače, može LC (ma, može i za umerene uparene kartice, ali ne za hi-end hi-potrošače SVIH generacija koje su aktuelne).
Kad ovo čuješ, nestaješ do daljnjeg?

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

KalifNS Ram 16.11.2010. 17:10 #263310

broj poruka: 1017
Pisko ti već sve reko, al ajd:

Ako ćeš koristiti XP 2GB rama ok.
I uzmi 1 štap od 2GB ako već brzo prelaziš na 4GB.
Ako ćeš koristi Win7 x64 i imaš naviku da oostavljaš 10ak i više tabova otvorenih u browseru dowloaduješ u pozadini, koristiš photoshop ili pak nešto od alata za programiranje, virtuelne mašine, pruži se za 4GB rama. (25-30e dodatna investicija)
Bolje čak i 4GB jeftinog rama, neko 2GB skupog rama sa nategnutim latencijama.
Imam primer X3 425 procesora koji se sa 2GB rama neverovatno teli (win7 x64).
Hard samo tandrče dok win swap-uje!

Ako ćeš pak da se zadržiš na malo igara i malo multimedije dosta je i 2GB.

duqp hvala vam puno 16.11.2010. 17:55 #263329

ma u guzvi sam nekoj izbacili me iz skole pa se prebacujem na vanredno pa milion obaveza i cimanja
nemam vremena da sednem za komp i da citam i razmisljam i pratim sve na forumu :)

uzecu athlona x3 440 ili 445 verovatno,445 ima za 6500 dinara
ram cu da vidim da se stisnem pa uzmem 4gb odmah neki, ali ne znam koji :) exel ili kingston ili koji vec?
nebitne su mi latencije i performanse maksimum,oc itd
ne igram igre,mooozda nekad cs 1.6 i to je to :)

@pisko
dobio sam tu plocu na neku kombinaciju 2000 dinara manje a posto mi ne treba neka grafa zlo zlo uzeo nju jer ima integrisanu.
usb3 i sata3/6 sta vec sad nebitne stvari

uzecu onda lc power 650 i to je to
znam da necu raditi sa sli i crossfire itd i bice okej :)

preci cu na win 7,i to ce valjda biti sve u redu

hmmm sta me jos zanima :S ne radi mi mozak bio sam u kgb-u celu noc i nisam spavao
ako se setim necega,pisem opet

kuciste neko cu dodati vremenom,i fanove i tako svasta

pod stabilnost sam mislio to da napajanje gura sve lepo i da nema problema
duqp evo po meni konacna odluka 16.11.2010. 19:44 #263360

memorija

http://itsvet.com/proizvod/exceleram-4gb-(2x2gb)-1600mhz-ddr3-e30110a/comp_comp_ram/876/1452

napajanje

http://itsvet.com/proizvod/lc-power-titan-2-lc6600t-600w/comp_comp_powersupply/204/511

ali za procesor ne znam koji od ova 2,onaj na koji naletim. a one revizije c3? na to da obracam paznju?

http://itsvet.com/proizvod/amd-athlon-ii-x3-445-3.1ghz-3x512kb-l2/comp_comp_cpu/47/404

http://itsvet.com/proizvod/amd-athlon-ii-x3-440-3.0ghz-1.5mb/comp_comp_cpu/47/389

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs