Nisam znao gde da postavim temu ali nadam se da nece smetati ovde. Imam jedan problem i pocinje da me isludjuje pa ja reko, da vas pitam mozda je neko imao slican problem. Ovako, znaci komp moze ceo dan da mi radi bez problema ali kad udjem u neku igru pocinje problem, znaci prvih 2,3 sata je sve ok i onda odjednom ugasi se kao da nestane struje u kuci, i onda nece da se upali jedno 5 minuta. Posle kad ga upalim opet mogu da igram 3,4 sata i opet se to desi.
Očisti ga od prašine, pilištoraca, i ostalog nahvatanog na cooler-e CPU-a i GPU-a. Ako si dovoljno vešt ili imaš tako nekog pri ruci, neka zameni i termalnu pastu na cooler-u. Ali, samo ako imaš iskustva (a nemaš jer ne bi ovo pitao), ili taj neko STVARNO ima iskustva, inače će da iščupa sve CPU sa cooler-om. Ovo je pretpostavka da se CPU pregreva, zato što se loše hladi... trebalo bi da uđeš u BIOS i proveriš temperature procesora i same ploče - ako znaš? - pri paljenju računara, pre učitavanja Windowsa, pritiskaj F2 ili Del tastere (piše ti negde na dnu ekrana prilikom paljenja - kako ući u BIOS ili settings, kakogod...
Uradi što ti je rekao Pisko. Ni jedna igra ne može toliko da zagreje procesor, osim ako nije lepo nalegao cooler na njega ili nije lepo nanešena pasta. Ili oboje.
Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
:: temperatura procesora je 90 c a graficke 38 c. Ocistio sam ga juce, ubacio novu pastu. Hladnjak je na njemu je v8. :: ::
Šta bre 78 stepeni? Jel` to intel, prskotina? To throttluje i gasi samo pc - tako ne može da radi.
Broj okretaja ventilatora CPU-a, je katastrofalan. Samo 540 RPM... to je nedovoljno... Ili netačno očitava ili je kaput - gefrkt - šlus ... da, i bios može da njima upravlja, ali... kako je do sada radio?
Inače, proveri proturečno očitavanje temperatura: jezgra imaju po 22 celzijusa, a zajedno 90???? Stavi papke na telo kulera kada radi, pa ako možeš da držiš ruku na telu kulera, to mora da radi tj. nije uzrok problema. Što više bude neugodno toplo ili prevruće, to više imaš problema.
amd 550 je procesor ali je otkljucan na 4 jezgra. Ta slika je sa eversta, sa njim sam proverio temperaturu. hladnjak je kao led i plocica od hladnjaka sto leze na procesor je isto veoma hladna.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.