Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
KHX
STRANA 1 OD 1
predrag KHX 18.11.2010. 20:25 T31061

status: user
broj poruka: 180
Da li neko pametno može da objasni zašto Kingston ne pakuje dual-channel par memorija označene kao što je to nekada bilo - jedan modul označen jedinicom, drugi dvojkom. Zašto su oba modula u kitu označena kecom? Ko to prepakuje usput?! Jesu li to neki škartovi?! Zašto su kutijice otvorene i izlepljene koje kakvim nalepnicama sa nečijim švrakopisom?! Šta mi to kupujemo?! Prosvetlite me pls! Thnx!!

xYz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Viske re 18.11.2010. 20:49 #263990

broj poruka: 115
Te memorije koristim od kako postoje i iskreno moje nisu niti lepljene niti sta slicno nego onako kako ih fabrika ostavi a u voze se iz UK. Naravno ako ih kupis kod preprodavaca kao sto sam ja jednom uradio, mozes ocekivati svasta. Svi vole da pipnu.... E sadto oko dual modula vec nisam siguran i nisam obracao paznju zaista ali ja uvek kupujem raspar i za sada nisam imao problema. Manje para nego da puknes sve odmah(jbg).Dobro je samo da rade...
Poz.
raic Teško je reći... 18.11.2010. 21:10 #263994

broj poruka: 9006
Ali mislim da švrakopis znači `ručno testirano i radi`

... rukom i napisano...

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston - 8600GT - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

Pisko Rektalni dual channal kitoyko 18.11.2010. 22:01 #264025

broj poruka: 6672
Pa kako bi ti izgledao da na šupak uđeš na tržište?
A, te memorije očigledno jesu: otvarane, drndane, možda i više puta vraćane, i na kraju, ako neko još i napiše da su ok, to ti nešto znači....
Recimo, da se kvalitet proverava uzimanjem UZORAKA nekih proizvoda sa proizvodne trake. Kod izuzetno skupih stvari, SVI se uzorci ispituju (npr. kola, ali ne zastavina), a jeftiniji proizvodi... ko to zna, svaki 50., 100-ti???
Ako uzorci kljoknu na testu, onda cela serija ode u q - ali, ne baci se već se daje sirotinji za manje pare, nek` se ona yebawa sa njom kako zna i umije, cena radne snage koja bi ručno utvrdila šta ne valja i koliko ne valja, prevelika je tamo... no, imaju piroćanci, pilištorci, koji će za neku siću to da urade, da celu seriju kupe na neviđeno a kasnije to rasparčaju, uz izbacivanje škarta koji se nikako ne može prodati... i to je to.... Koja je inače potreba da se originalno zapakovan proizvod, kakvi su memorijski moduli, otvara? Jedino, ako je već bio otvaran, pa da mu neko lupi šaru da je `prošao` neku kontrolu QC tested (in Serbistan), laboratory hammer tools.
Šta ti ostaje? Pa ništa no da ih kupiš i nadaš se garanciji. Ako su ih probali, verovatno i rade... u bedi su kratke noge.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

raic Evo baš to se i meni desilo pre neki dan 18.11.2010. 22:19 #264033

Kad sam kupovao ovaj klingston pakovanje otvoreno i neke nalepnice na njima.

Boli me kurac, rade i imaju regularnih 5 godina garancije.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston - 8600GT - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

predrag @raic 18.11.2010. 22:48 #264039

Ma slažem se, verovatno bi radilo i kad bi u prvi slot gurnuo Trandžu 1GB/1333, a u treći Corsair XMS3 2GB/1600 (iz kita), pitam se samo ko to prepakuje, zašto su memare otvarane i ko ih testira posle fabrike? Likovi po prodavnicama nemaju, naravno, odgovor na ovo kompleksno i misle se koja je ovo budaletina.. Čitaj, ne znaju ni šta ih pitam. Ista stvar je i sa procesorima (ne u svim pc shopovima), pretostavljam i sa drugim komponentama.. Mizerija..

xYz

raic Re: @raic 18.11.2010. 22:52 #264041

Ako misliš na AMD-ove procesore oni su otvarani da bi se videlo mogu l` se otključat` pa preprodat` na oglasima.
...to je bar jasno ki dan.

:: Ma slažem se, verovatno bi radilo i kad bi u prvi slot gurnuo Trandžu 1GB/1333, a u treći Corsair XMS3 2GB/1600 (iz kita), pitam se samo ko to prepakuje, zašto su memare otvarane i ko ih testira posle fabrike? Likovi po prodavnicama nemaju, naravno, odgovor na ovo kompleksno i misle se koja je ovo budaletina.. Čitaj, ne znaju ni šta ih pitam. Ista stvar je i sa procesorima (ne u svim pc shopovima), pretostavljam i sa drugim komponentama.. Mizerija..
::
tortojed Koliko je meni poznato, SVA roba biva otvorena od strane prodavca 18.11.2010. 23:28 #264051

broj poruka: 11019
ili uvoznika-zastupnika, ako ni zbog cega drugog ono zbog stavljanja nalepnica (najcesce, na `donjoj` strani stampane ploce memorijskih modula, maticnih ploca, graf karti, internih modema itd.). Obicno, prodavac upozorava da ce skidanje `stikera` obezvrediti garanciju...
- - - - - - - - -
@Raic: ma ne, iz box-a uzimaju kljuc (koji AMD, postenjacina teska, isporucuje sa CPU-om) pa posle ucenjuju kupca - `hoces da otkljucas CPU, je l`? Dodji da se `dogovorimo`...`

raic Re: Koliko je meni poznato, SVA roba biva otvorena od strane prodavca 19.11.2010. 07:39 #264090

A zato li silna raja tumara toliko livadama van grada - traže gde raste Raskovnik...

:: @Raic: ma ne, iz box-a uzimaju kljuc (koji AMD, postenjacina teska, isporucuje sa CPU-om) pa posle ucenjuju kupca - `hoces da otkljucas CPU, je l`? Dodji da se `dogovorimo`...
Snoopy- - - 19.11.2010. 08:13 #264093

broj poruka: 6083

Do sada nisam imao problema sa time. Kad smo kod otkljucavanja i kupovine otvorenih procesora, ja sam phenom II 550 be dobio zapecacen i sterilan. U svakom smislu, posto se govedo nije dalo otkljucati

LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black

Mortificat Re: @raic 19.11.2010. 10:16 #264102

broj poruka: 3519
Gde si ti video da su kutije od procesora otvarane? Nigde to nisam video. Ako negde to rade, izbegavaj to po svaku cenu.
A to za Kingston je moguće, ne iznenađuje me, ali cpu mora da bude zapečaćen.

Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3

:: Ma slažem se, verovatno bi radilo i kad bi u prvi slot gurnuo Trandžu 1GB/1333, a u treći Corsair XMS3 2GB/1600 (iz kita), pitam se samo ko to prepakuje, zašto su memare otvarane i ko ih testira posle fabrike? Likovi po prodavnicama nemaju, naravno, odgovor na ovo kompleksno i misle se koja je ovo budaletina.. Čitaj, ne znaju ni šta ih pitam. Ista stvar je i sa procesorima (ne u svim pc shopovima), pretostavljam i sa drugim komponentama.. Mizerija..
:: xYz
raic Re: Re: @raic 19.11.2010. 11:32 #264112

Nisam video nikad, tortojed je pomenuo pa pravim malo šegu.

Za kingstona moguće da je neko kupio pa vratio jer nije znao da namesti tajminge i držao na auto pa zaključio da ne radi memorija.

:: Gde si ti video da su kutije od procesora otvarane? Nigde to nisam video. Ako negde to rade, izbegavaj to po svaku cenu
:: A to za Kingston je moguće, ne iznenađuje me, ali cpu mora da bude zapečaćen
Mortificat Re: Re: Re: @raic 19.11.2010. 12:07 #264120

Citirao sam predraga, nisam pitao tebe.

Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3

:: Nisam video nikad, tortojed je pomenuo pa pravim malo šegu
:: Za kingstona moguće da je neko kupio pa vratio jer nije znao da namesti tajminge i držao na auto pa zaključio da ne radi memorija
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston - 8600GT - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
:: :: Gde si ti video da su kutije od procesora otvarane? Nigde to nisam video. Ako negde to rade, izbegavaj to po svaku cenu
:: :: A to za Kingston je moguće, ne iznenađuje me, ali cpu mora da bude zapečaćen
:: ::
raic Re: Re: Re: Re: @raic 19.11.2010. 12:20 #264125

Vid stvarno. Sad se osećam ko pokojni Đinđić.

Voditelj: `Gospodine Koštunica, možete li mi reći šta mislite o novom ustavu?`
Koštunica: `Pa oooovaaaaj...`
upada Đinđić: `Ako je to pitanje upućeno meni...`

:: Citirao sam predraga, nisam pitao tebe
Mortificat Re: Re: Re: Re: Re: @raic 19.11.2010. 12:27 #264128

Nebitno, nit` sam povređen, nit` sam uvređen.
Gde se seti ovoga sa Košpicom i Đinđićem :)))

:: Vid stvarno. Sad se osećam ko pokojni Đinđić.
:: Voditelj: `Gospodine Koštunica, možete li mi reći šta mislite o novom ustavu?
:: Koštunica: `Pa oooovaaaaj...
:: upada Đinđić: `Ako je to pitanje upućeno meni...
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston - 8600GT - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
:: :: Citirao sam predraga, nisam pitao tebe
:: ::
predrag RE: 19.11.2010. 13:41 #264159

Što se tiče procesora, kako gde. Ne bih da navodim imena shop-ova, negde čovek može da kupi neotvaran, s druge strane, ima prodavnica gde je kutija otvorena i markerom preko cpu-a ispisana neka šifra.

Što se tiče memorije, a naročito Kingston-a, tzv. Dual-Channel kitovi su mahom otvarani, moduli na sebi imaju nalepnice sa rukom napisanim oznakama, dalje 2 modula označena jedinicama - nije dual varijanta.. Ko će znati šta pazarimo.. Na kraju se zadovoljavamo mišlju da je važno da to radi..

Ne znam kakva je situacija sa grafikama i pločama. Verovatno još gora čim u svakoj trafici možeš da kupiš RMA..
xYz

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs