Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
512 ddr1 ram odbija da radi
STRANA 1 OD 1
markos72 512 ddr1 ram odbija da radi 21.11.2010. 20:45 T31126

status: user
broj poruka: 22

Imam sledecu konfiguraciju
1)asus p4pe2-x
2)intel celeron 2,4ghz
3)ati radeon x1650 agp
4)wd 1600aajb 160gb
5)Chieftec gps 550w
i memorija Kingston 1gb ddr1 400 mhz koji je noviji modul i stariji modul (jos od kad sam kupio komo) Kingston 512mb ddr1 400mhz ....
E sada ja sam kupio ovaj od giga modul pre godinu ipo-dve zato sto mi navodno nije radio ovaj od 512 i posle sam nesto cacko oko toga (resetovo CMOS i menjo mesta modulima ) i nekako je sve proradilo i imao sam 1,5gb .
Danas sam uzo da ocistim komp i nesto sam vadio ram i kada sam vratio sve ponovo nije htelo da radi ...
Sve lepo radi sa ovim od giga ali kad ubacim ovaj od 512 u jedan slot tada se cuje dug beep i dva kratka , a kada ga ubacim u drugi sve se lepo boot-uje i kada ukucam sifru na welcome screen restartuje se komp ?!?
Probao sam sve varijante i da ga ubacim samog i sa ovim od giga i sa drugom grafickom i svasta nesto al opet nece.I pre sam imao slican problem sa ovim beepovima i 512 memorijom al sam sredio ne znam kako :P

Jel imate neki savet ,memorija radi sigurno testiro sam je pre kada sam kupio ovaj od giga sa memtestom i sve je lepo islo ,samo komp odbija da je prihvati ne znam zasto ?

Sta da radim kako da je osposobim jel ima neki trik neka caka ?

hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic re 21.11.2010. 21:13 #264807

broj poruka: 9006
Kad ubaciš novu memoriju ploča podesi frekvenciju i latencije kako misli da treba. Probaj u slot 1 da ubaciš 1gb, upali komp, ugasi ga pa mu dodaj 512 u slot 2. Ako ne bude htelo ponovi proces ali im zameni mesta. A možeš i da podesiš ručno po onome što na memorijama piše, kad stavljaš više memorija staviš uvek najnižu frekvenciju koju nađeš na nekom od modula i najvišu latenciju.

A najverovatnije da su ti slotovi štrokavi ili da su oksidirali, očisti to nečim.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston - 8600GT - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

VMARC Apdejtuj BIOS 21.11.2010. 21:52 #264811

broj poruka: 9439

S1000RR

markos72 radi valjda :D 21.11.2010. 22:00 #264814

Hvala vam

Upalio sam sa slotom od giga ,tj bio mi je upaljen pa sam ugasio i dodo ovaj od 512 a prethodno sam ga ocistio gumicom svuda.Prvi put kad sam probo da upalim sve se vrtelo ali nije se cuo onaj pocetni beep kao kada sve svaki komp pali,pa sam ga ugasio i probao ponovo i radi sad sve ocitava 1,5gb al videcemo sledeci put kad ga budem palio sta ce biti ...

pozdrav
codeus .. 21.11.2010. 22:17 #264821

broj poruka: 4054

ocito je da imas neispravan modul ...

treba da probas samo sa njim .. taj od 512mb .. ako ti pisti ploca ili nece ni da pisti ... baci ga ..

kada ubacis taj ispravan od 1gb .. pa posle njega ovaj neispravan .. ploca ce da radi i prikaze 1,5gb .. jer je prvi modul (slot1) ispravan i bios je mogao da se ucita .. ploca netestira ispravnost rama..

ajd otvori task menager i prati zauzece memorije .. otvori 50-tak web stranica i gomilu softwera chisto da napunis potrosnju rama preko 1Gb .. ako je moja teorija tacna .. sistem ima da ti se zablokira i dobices dobro poznat problem neispravne memorije ..PAD sistema .. ono NTLDR is missing
markos72 cudno nesto 21.11.2010. 23:45 #264862

Probao sam to i nije zabolo al moguce da nisam dovoljno stvari pootvaro ,mada oko 40 tabova sa pc berze prepune reklama +nero ,acrobat reader,pustio film,winamp,upaljen strong DC,ms n,Skype nisam znao sta vise nemam nista tolko zahtevno :P

Aj reci neki program koji koristi 1gb cim se startuje ,jer kad upalim komp imam 1,1gb slobodno (koristim tune up-ov memory optimizer) pa da probam tad .

I primetio sam nesto cudno da mi se vreme stalno menja ja ga namestim lepo i kada pogledam posle pola sata kasni oko sat vremena !
gilopile Re: cudno nesto 22.11.2010. 00:13 #264872

broj poruka: 9459
Pa istestiraj je sa nekim od memtest programa,ako je neki segment memorije crko,test ce to i prijaviti prilikom upisivanja.Mada nemoj da se opterecujes,jer ce se vremenom kako budes koristio comp sve samo istestirati,pa ako ne zablokira,i ne popijes plavi ekran u par dana,to ti je to.Najverovatnije je bio samo u pitanju los kontakt na dimmu.

Sto se sata tice:Iskljuci automatsko azuriranje vremena.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

::
:: Probao sam to i nije zabolo al moguce da nisam dovoljno stvari pootvaro ,mada oko 40 tabova sa pc berze prepune reklama +nero ,acrobat reader,pustio film,winamp,upaljen strong DC,ms n,Skype nisam znao sta vise nemam nista tolko zahtevno :
:: Aj reci neki program koji koristi 1gb cim se startuje ,jer kad upalim komp imam 1,1gb slobodno (koristim tune up-ov memory optimizer) pa da probam tad
:: I primetio sam nesto cudno da mi se vreme stalno menja ja ga namestim lepo i kada pogledam posle pola sata kasni oko sat vremena !
markos72 ... 22.11.2010. 13:40 #264940

Hvala, videcemo al mislim da je sve ok
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs