Koji Phenom II x4 Black, ima najbolji odnos cena-performanse. I dokle mogu da se nateraju recimo 945, 955, 965. Mislim dokle za normalan svakodnevni rad sa kulerom oko 30e, ne nesto tipa ako ga hladis sa tecnim azotom i slicno.
955 je odlican izbor, uzmi c3 reviziju, manje trosi struje i manje se greje, to ti je razlika izmedju c2 i c3 revizije, c3 revizija trosi oko 95w , a c2 oko 120w
Pa sa obzirom da cu najverovatnije uzeti Gigabyte GA-870A-UD3 , koja vidim ima 8pina za napajanje CPU, a imam Chieftec BPC 650, mislim da nece biti problema sa strujom. Naravno sve to ako je bitna razlika u ceni imeđu c2 i c3. Ako je 300-400 dinara, naravno c3
Uzmi ti c3 reviziju, ipak je novija revizija i manje trosi struje u Idle, u Full Load-u procesori idu i do 220w, ma nema to veze sa pinovima na ploci :)
Ne znam sa kojom cifrom raspolazes, ja bi ti preporucio ovu maticnu plocu, jednostavno je ubica, ima Core unlocker, Mem OK za test memorija i Turbo 2 mode i USB 3.0, pored toga ima novi mod za Soutbridge nove generacije SB850, dok ta sto ti planiras ima SB710, i northbridge NB 890 sto ti je top i veruj mi dobijas zver sa prousnosti od 30 gb, dok ploca kao sto ti planiras nema vise od 15-16 gb, razmisli :)
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.