Skidao sam procesor jer sam menjao plocu i ne znam kako na staru plocu(koju prodajem) mi je pala termalna pasta na socket(one male konektore na koje ide procesor) pa se pitam hoce li to praviti problem??
Uvij toaolet papir tako da dobije cvrstinu i napravi spic.Malo po malo skidaj,ne smes to tako da ostavis.Ako ti padne izmedju pinova posluzi se cackalicom.
Ta pasta verovatno nije upala u same rupice soketa zbog svoje gustine. Međutim bilo kakvim povlačenje toalet papira ili nečeg drugog sa namerom da skineš pastu će dovesti do toga da će izvesni deo paste završiti u rupicama.
Zato, što pažljivije skini pastu. Smisli kako, a da ima što manje povlačenja odnosno direktnog kontakta sa pastom. Probaj da je usisaš usisivačem dakle da upotrebiš silu suprotnog smera od onog koji bi dobio povlačenjem/skidanjem paste uz fizički kontakt.
Ukoliko ne uspeš igla za šivenje i toalet papir ti ne ginu. Lagano i uz puno strpljenja.
@Pajs Kakv crni usisivac preporucujes neupucenom korinisku.Treba nesto da zakaci i da usisa i neku komponentu.. Druga stvar,vidim da si se ti preusmerio na AMD platformu a ja sam po njegovoj prici razumeo da je ipak Intel.Stoga AMD ima pinove na cpu-u dok su pinovi kod intela na socketu! Igla/Metal-treba nesto da osteti i zapara!!!
:: na socketu pinovi intel 775 platforma je i ako je od nekog znacaja cm fusion 400 je termalna pasta. a ako ne skinem sta sve moze da se desi? :: :: ::
Onda ok. Ukloni veći deo paste nečim oštrim, recimo iglom pa obriši niz pinove nekim krpčetom, može i sa kojom kapi domaće loze (na krpu, ne u svirajku) pa sačekaj da izvetri.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Da nije naveo koji je soket, a ni ja nisam obratio pažnju. Elem, s obzirom da je taka i taka situacija opet nek upotrebi šivaću iglu u kombinaciji sa toalet papirom (na to sam mislio ne da iglom džara po ploči).
Ukoliko uperi cevku usisivača u pravo u soket ne verujem da će da usisa bilo šta osim prašine i malo paste...
support normality
:: @Paj :: Kakv crni usisivac preporucujes neupucenom korinisku.Treba nesto da zakaci i da usisa i neku komponentu. :: Druga stvar,vidim da si se ti preusmerio na AMD platformu a ja sam po njegovoj prici razumeo da je ipak Intel.Stoga AMD ima pinove na cpu-u dok su pinovi kod intela na socketu :: Igla/Metal-treba nesto da osteti i zapara!! :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
......sa fenom za kosu da prvo dobro osusis pastu da se stvrdne pa onada sa iglom polako da mrvis i izduvavas,znaci stavi naocare na oci i obrni plocu odnosno soket prema dole i onda odozdo cackaj. AKO i ne pomogne MOZE da skodi.
Kupi Video 90 sprej, proizvodi ga Kontactchemie, ima ga u prodavnicama elektro delova pa da sad ne reklamiram, i lepo isperi sa njim ostatak paste bez ikakvog mehaničkog dodira sa pinovima. Sprej je specijalno napravljen za rastvaranje i ispranje nečistoća sa video i audio glava i neće napraviti nikakvo oštećenje na ploči. Garantovano će skinuti staru pastu čak i metalne (srebrne) tipove koje se jako teško skidaju. Nikakvo trljanje i grebanje ne dolazi u obzir zbog deformisanja pinova kod lga soketa.
Ako nije tajna što si skidao kuler i CPU? Ti kuleri sa onim plastičnim čepićima su užasno loši. Razlokaju se lako. Ako ne zategnu dobro većina ploča ne bootuje uopšte. Još ako CPU sa PRESCOT jezgrom eto 100 celzijusa odmah. Velika verovatnoća da ne radi i bez polivanja pastom.
AMD je u vreme izlaska Intel CPU sa PRESCOT jezgrima delio besplatno kupcima istih vatrogasna odela.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.