hocu da uzmem procesor mislio sam na Q8300,kakkav je i da li vredi 13500 dinara inace bavim se malo muzikom i ovaj sad sto imama(E2200 :D ) se jadan muci :D naravno treba mi i da igram nesto
ploca J&W IP43-S, 4GB kinston ddr2 800,XFX ATI RADEON HD 4650 i SB X-Fi Xtreme audio,napajanje Blueberry 500w
te pare nikako ne vredi ali nemas izbora osim da juris na oglasima, e to je onaj intelov bezobrazluk na njihovo ime a sad vas korisnike ko jebe (kazem vas jer sam AMDvac)
ne bih bas po oglasima jbg novo je novo garancija itd pa sta mislis da li da uzmem core 2 duo ,jeftiniji su samo da li cu moci sa njim da radim muziku??mislim mogao bi ali ja bi da mi malo duze traje barem jos tri godine da ne kupujem procesor,mislim ko zna sta ce biti za tri godine ali najverovatnije cu morati na neki i3,i5,i7 da predjem uz naravno zamenu ploce pa onda rama pa ona tako dalje i tako dalje......
e jbg pa napajanje je novo nema dva meseca kako sam ga kupio i mislim da je ok tiho je ne cuje se ima 12 cm vent jbg za te pare radi posao a imao sam isto blueberry pre ovoga na ovoj konfiguraciji 400 w i sljakalo je kako treba bez ikakvih problema zato sam i uzeo od istog proizvodjaca od 500w
A gde ti konkretno zapinje, kako znaš da je CPU problem? Pretpostavljam da pri komponovanju vučeš gigabajte nekih semplova sa HDD-a. Moguće je da bi neki RAID sistem ili SSD i/ili pojačanje RAMa dali rezultat pre nego novi CPU. Možda je bolje da prvo pozajmiš od nekog neki GB Rama i pogledaš kako to izgleda.
imas pravo ali ortak kada je promenio CPU je progledao, a i ovaj njegov je jadnikast, neka proveri zauzece CPUa pa neka vidi, solidno je 4 gb rama a i zavisi u cemu radi
:: A gde ti konkretno zapinje, kako znaš da je CPU problem? Pretpostavljam da pri komponovanju vučeš gigabajte nekih semplova sa HDD-a. Moguće je da bi neki RAID sistem ili SSD i/ili pojačanje RAMa dali rezultat pre nego novi CPU. Možda je bolje da prvo pozajmiš od nekog neki GB Rama i pogledaš kako to izgleda :: :: ::
Ja sam uzeo q8200 polovnog za oko 8k ili 8.5k ne secam se bas i mogu ti reci da zavrsava posao za sve, nije on neki od najboljih ali je 45nm ne trosi puno ne greje se(tj greje se kod mene jer nemam odgovarajuce hladjenje) tako da je ok ali polovan da se nadje i naravno kad se menja dual-core(core 2) uvek za quad se menja, zatrebace za nadalje :)
Normalno da je cpu, efekti i synthovi jedu samo tako, dok se stvar privede kraju cak i quad ode ko da nije ni bio, a sa wav-ovima moze da se mlati i pakuje do mile volje i na athlon xp-u i 512 rama i nema sta da stucne.
definitivno je do CPUa. ako radis u FL Studiu i imas pucketanje i kocenje kad se pesma privede kraju, kad ima puno kanala ubacenih itd. ako radis u Cubase-u onda ti u svakom slucaju treba jaci procesor, taj nikako nije dovoljan. rama imas sasvim dovoljno za te potrebe. iz iskustva ti kazem, meti ti taj Q i bices prezadovoljan.
muzicka kartica?
trebao bi da razmisljas o promeni tog napajanja... naravno kad se skupi kinta ili jos bolje da pogledas polovan CPU a na razliku dodas malo i kupis valjano napajanje.
Bavim se videom i quad mi jeubrzao rendering sa 1 sata na 10 minuta pa ti vidi. Imao sam Core2Duo e6420 a sad ima q8300. Radi kao sat. I sto je najvaznije vise se ne muci.
Koji je bre vama k*rac? preporucujete quad na borovnica napajanje od 500W?!?!?
Sam ja nesto propustio? nisam pratio na casu?!
:: Bavim se videom i quad mi jeubrzao rendering sa 1 sata na 10 minuta pa ti vidi. Imao sam Core2Duo e6420 a sad ima q8300. Radi kao sat. I sto je najvaznije vise se ne muci :: :: ::
Ali ce ti skok sa 2 na 4 jezgra znaciti ,narocito skok sa E2200 .Posto imas tu platformu LGA 775 to ti je i najeftinije resenje.Da se ne bi cimao uzimao plocu i CPU za AMD ovo ti je resenje sa najmanje posla za tebe.
Moje iskustvo sa ortakovom masinom (bavi se muzikom) je bilo sledece:
Cubase je glavio prvo na Athlon 4600+ i 2GB DDR800, pusketanje, kasnjenje i ostale pizdarije sa visekanalnim snimanjem
4600+ je zamenjen za otkljucani Phenom II x550 i 4GB DDR3 i situacija je bila mozda 20% bolja kod visekanalnog snimanja sa gomilom plug-ova u pozadini.
A onda je zamenjen i Audigy 2 za eksterni EMU i vidi cuda - radi cak i na AMD X2 4600+ samo sto je jos nakacen i kondenzatorski mikrofon i midi klavijatura ali - nema pravi sranja.
Naravno, vraceno sve na Phenom i razbija kako sve to radi. Prakticno mini-kucni studio.
Hard disk i njegova brzina bi mozda bili presudni kod brzine ucitavanja enormnih plug-inova, ovako nije nesto posebno usporavao ni sistem niti izazivao usporenja u radu rpograma, plug-inova i sl.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Jeste upravu si oko pucketanja i kasnjenja sa vise dodatih kanala jos plus kad dodas efekte na svaki sint malo ga iskrivis i opa! eto procesor na maxu i eto ga pucketanje :D ne znam da li je neko cuo (a mislim da jeste) za izotope efekat za master e on mi je j kevu nema sanse da ne bude pucketanja Mislim da ram nema toliko veze u odnosu na procesor koji treba sve te efekte da izgura a da se lepo i cisto cuju sto se tice sound blastera moze i integrisana realtek hd 8.1 uz asio drivere mada je bolja svaka creative 7.1 (osim serije live koja ne moze na win7 jer nema drajvere) sve u svemu danas je taj dan kad cu moci da skinem ORION koji nisam mogao da koristim kad stavim 4 fucking kanala cistih bez efekata a da mi procesor ne ode na max i blokira ne program nego ceo komp :D sve u svemu stavio sam ga malo pre i probao COD-Black ops na maxu sa grafikom xfx hd4650 512/128 i .........JAAAAAAAAAAAOOOOOOOOOOOO nema seckanja i tih njesra vise klizi ko k.u p. :D a muzika danas ide na testiranje jer sad sam trenutno na poslu :D (zapalio sam sa posla samo da ga kupim :D)
:: definitivno je do CPUa. ako radis u FL Studiu i imas pucketanje i kocenje kad se pesma privede kraju, kad ima puno kanala ubacenih itd. ako radis u Cubase-u onda ti u svakom slucaju treba jaci procesor, taj nikako nije dovoljan. rama imas sasvim dovoljno za te potrebe. iz iskustva ti kazem, meti ti taj Q i bices prezadovoljan. :: :: muzicka kartica :: :: trebao bi da razmisljas o promeni tog napajanja... naravno kad se skupi kinta ili jos bolje da pogledas polovan CPU a na razliku dodas malo i kupis valjano napajanje :: :: po :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.