Zanima me da li AMD Athlon X2 7450 ima disable-ovana jezgra koja je moguce `otkljucati`?
guglao sam po netu ali o tom CPU ima generalno jako malo stvari... proc. radi extra i ima L2 kesh i sve je super ali me zanima da li moze da se otkljuca? (ne mogu da probam nemam plocu sa core unlockerom, ako neko potvrdi da moze moda je i kupim .) )
Mrshavo burazeru, tvoj cpu kao i njegova jaca braca 7750 i 7850 se retko otkljucavaju za razliku od Phenoma X550 i slicnim novijim. I oni koji su uspeli da ga otkljucaju, uspeli su na nekim boljim plocama, koje su mogle da se izbore sa sitnijim defektima ugasenih jezgara ali nema garancije ni da ce se tada otkljucati.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
OK, sve u svemu mrka kapa... hvala vam, u svakom slucaju, na odgovorima definitivno necu da menjam plocu koja radi dobro za neku koja ima core unlocker da bi shvatio da ne mogu da otkljucam nishta - nije pos`o!
Samo josh jedno pitanje za shta se isplati menjati ovaj CPU, da budem precizniji za koji iz 2 serije u toj klasi jer koliko gledam ove athlon2 X2 serije nemaju L3 kesh a ovaj ima... da li bi dobio ishta od performansi kad bi menjao ovaj za neki athlon 2 X2??? Evo neko poredjenje...
Po meni ako vec imas neki solidan dual core, ako vec oces upgrade koji ima nekog smisla onda idi na neki quad, Athlon II X4 ili PhenomII X4, zavisi za sta imas para. Ako ti je to skupo, nasviraj taj 7470 koliko moze (vidim po netu da moze do nekih 2.8-3.0 GHz) pa stekaj pare za quad. Eventualno mozda da prodas taj 7470 i doplatis za PhenomII X2 BE, mada bi ja posle dual core-a isao na quad, sve vise aplikacija i igara zna da iskoristi 4 jezgra, a i vise.
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.2 - Gainward 4850 512 (650/2200) - Kingston 2x1Gb ________________________________________________ DDR2 800 @ 900 (5-5-5-15) - LC Power 600H - Philips 22
:: :: :: :: OK, sve u svemu mrka kapa... hvala vam, u svakom slucaju, na odgovorima definitivno necu da menjam plocu koja radi dobro za neku koja ima core unlocker da bi shvatio da ne mogu da otkljucam nishta - nije pos`o! :: :: Samo josh jedno pitanje za shta se isplati menjati ovaj CPU, da budem precizniji za koji iz 2 serije u toj klasi jer koliko gledam ove athlon2 X2 serije nemaju L3 kesh a ovaj ima... da li bi dobio ishta od performansi kad bi menjao ovaj za neki athlon 2 X2??? Evo neko poredjenje.. :: :: http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUSideBySide.aspx?id=691&id=50 :: :: Kapiram ovaj je druga tehnologija, manje trosi ... ajde neki savet :)
Athlon II X4 je preskup za ono sto nudi, Athlon II X2 je pak mali skok sa tog tvog(mada nije zanemarljiv, ali nije preveliki), prema mom misljenju, najbolje ti je da uzmes Athlon II 445 X3, na primer. :)
Mozda otkljucas jezgro, ili L3 kes, a mozda i oba. A nije ni skup. Oko 7000.
Mislim da cu ipak da sachekam malo pa da skupim kintu za neki phenom quad .. da ne experimentishem sa nekim dvoglavim phenomom i otkljucavanjem.. znam da je isplativije kad od dva napravish 4 jezgra otkljucavanjem ali ako ne uspe onda mi ostaje CPU sa dva jezgra :)
Pogledah malo po netu sada i vidim da je (kao sto je Danijelk rekao) dosta ljudi usplo da stavi ovaj CPU na 3GHz pa cu to da probam dok ne predjem na nesto uduplano ... Hvala u svakom slucaju, prvenstveno me je zanimalo a li moze ovaj proc. da se otkljuca ili ne i da li je neko to uradio ..
Ma to da su 2 jezgra pregazena, to sve zavisi sta radis. Ako ne radis nista, a oces da se hvalis da imas 4 onda kupis to, a ovako kupis sta ti treba (il ostanes na ovom ako zadovoljava poslove). +1 za 445, na kome ces 90% otkljucati cetvrto jezgro. Ako ti nije hitno mozes da ustekas jos para, pa da komplet predjes na am3.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.