Posto menjam plocu (da, stize mi u 2 ujutru), sa stare sam skinuo cpu, ali je on ostao zalepljen za heatsink, pa me zanima, jel mogu ja u novu plocu da vratim tako kako je zalepljen, ili MORAM da mu stavljam novu pastu? Ako moram, kako najlakse da odlepim procesor? Da pustim da se malo zagreje pa skinem ili kako?
Thx
LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black
Ako je već tako dobro `zalepljeno` onda ostavi i samo vrati cpu na novu ploču.
Mada iskreno ako te ne mrzi, zameni pastu sada kad je sve na stolu i imaš priliku to da uradiš. Nema protrebe za zagrevaš....malo levo - malo desno lagano okretanje i odlepiće se hladnjak.
da, najbolje tako zajedno sa hladnjakom da bockas procesor u socket dok ne ubodes pravi lezaj.. uz malo srece i ne pokrivis pinove.. NEMOJ DA SI LENJ, zar zbog lenjosti da sjebes pinove, aj sad lepo kako znas i umes zagrevanje hladnjaka dok ne spadne procesor i NARAVNO da TREBA da zamenis pastu,. OBAVEZNO!!!
:: :: Posto menjam plocu (da, stize mi u 2 ujutru), sa stare sam skinuo cpu, ali je on ostao zalepljen za heatsink, pa me zanima, jel mogu ja u novu plocu da vratim tako kako je zalepljen, ili MORAM da mu stavljam novu pastu? Ako moram, kako najlakse da odlepim procesor? Da pustim da se malo zagreje pa skinem ili kako :: :: Th :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black
Probacu ako krene da se skida, onda cu da zamenim. Nisam nikada menjao pastu, uglavnom dok dodje vreme da promenim pastu, ja prodam procesor, pa mi reci, ukratko kolko da stavim, dal da razmazujem, ...? Gledao sam na youtubu i kao za intel core2quad je drugacije u odnosu na duo, da bi kao pokrilo sva 4 jezgra..pojma nemam dal ima to veze neke
LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black
OBAVEZNO prvo skini procesor sa kulera. NEMOJ ga ubacivati sa kulerom u ploču. Najlakše ćeš ga skinuti tako što uzmeš veći običan - šrafciger, podmetneš ga između procesora i hladnjaka (ne ispod metalnog dela već ivice procesora koji je od vitroplasta) i zarotiraš za 90 stepeni. CPU obavezno da ti bude se gornje strane (gledaš u pinove)
Nisam lenj, nego ne znam kako da mu pridjem da skinem.
@servispc- ne razumem bas najbolje, vitroplast? Ako imas sliku na guglu nadji pa udari strelicu u paintu
:: da, najbolje tako zajedno sa hladnjakom da bockas procesor u socket dok ne ubodes pravi lezaj.. uz malo srece i ne pokrivis pinove.. NEMOJ DA SI LENJ, zar zbog lenjosti da sjebes pinove, aj sad lepo kako znas i umes zagrevanje hladnjaka dok ne spadne procesor i NARAVNO da TREBA da zamenis pastu,. OBAVEZNO!! :: :: :: :: :: :: Posto menjam plocu (da, stize mi u 2 ujutru), sa stare sam skinuo cpu, ali je on ostao zalepljen za heatsink, pa me zanima, jel mogu ja u novu plocu da vratim tako kako je zalepljen, ili MORAM da mu stavljam novu pastu? Ako moram, kako najlakse da odlepim procesor? Da pustim da se malo zagreje pa skinem ili kako :: :: :: :: Th :: :: :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black
Promeni pastu. Razmaži je po površini procesora, nemoj da stavljaš previše, ako si gledao na youtube-u onda si video koliko otprilike. Ako staviš mnogo, onda nema efekta, tj. ostaju mehurići vazduha, samim tim nema ništa od predviđenog provođenja toplote. Koju si ploču uzeo?
Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
dovoljno je da kapne samo na sredinu procesora, nema potrebe stvarno da se razmazuje, jer se rasiri nakon dodira hladnjaka sa procesorom bas onoliko kkoliko treba...
:: Promeni pastu. Razmaži je po površini procesora, nemoj da stavljaš previše, ako si gledao na youtube-u onda si video koliko otprilike. Ako staviš mnogo, onda nema efekta, tj. ostaju mehurići vazduha, samim tim nema ništa od predviđenog provođenja toplote. Koju si ploču uzeo :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP :: :: ::
Skinuo sam govedo, uvrtao sam polako malo po malo i odlepio sam. Samo jos peca da dodje sa pastom..
Samo mi jos treba kako tacno da nanesem pastu, zbog onoga sto sam naveo gore. I cime smem da ocistim procesor? Samo alkohol ili moze jos nesto (viski xD)
Edit: ja dok otkucam..I ja sam mislio da je dovoljno da kanem na sredinu, pa ce ono samo se rasiri. Da stavim tako, pa onda da podignem heatsink da vidim kako se razmazalo?
uzmes neku krpu ili toalet papir ili sl. kapnes alkohol na krpu i time skines pastu sa procesora i heatsinc-a, a kada naneses pastu, odnosno kapnes pastu ne moras da skidas ponovo da vidis koliko se rasirilo, nemoj samo da kapnes mrvicu nego otprilike zrnce velicine 5mm precnika..
:: Skinuo sam govedo, uvrtao sam polako malo po malo i odlepio sam. Samo jos peca da dodje sa pastom. :: :: Samo mi jos treba kako tacno da nanesem pastu, zbog onoga sto sam naveo gore. I cime smem da ocistim procesor? Samo alkohol ili moze jos nesto (viski xD :: :: Edit: ja dok otkucam..I ja sam mislio da je dovoljno da kanem na sredinu, pa ce ono samo se rasiri. Da stavim tako, pa onda da podignem heatsink da vidim kako se razmazalo ::
E ok, tako cu i da uradim, onako kao zrno graska kapnem, prinesem heatsink, zakopcam, i teraj.
Hvala na asistencijiama, frka mi bilo da nesto pojebem, pa rekoh bolje da vas pitam, jer pare za nov cpu nemam, iako sam u teroiji znao kako ide. Nadam se da ce da shljaka sve kako treba.
Pozdrav
Širenje paste zavisi od toga da li je površina baze hladnjaka ravna ili konveksna, od položaja tangente itd... najbolje je da kane jednu kap na procesor, da spusti hladnjak, zatim ga odigne i da krajeve razmaže kako bi ceo cpu bio pokriven. Procesor očisti alkoholom, najbolje je medicinskim benzinom, ali ajd` sad..
Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
:: dovoljno je da kapne samo na sredinu procesora, nema potrebe stvarno da se razmazuje, jer se rasiri nakon dodira hladnjaka sa procesorom bas onoliko kkoliko treba.. :: :: :: :: Promeni pastu. Razmaži je po površini procesora, nemoj da stavljaš previše, ako si gledao na youtube-u onda si video koliko otprilike. Ako staviš mnogo, onda nema efekta, tj. ostaju mehurići vazduha, samim tim nema ništa od predviđenog provođenja toplote. Koju si ploču uzeo :: :: :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP :: :: :: :: :: ::
Ja sam na dva nacina stavljao do sada... 1. stavim pastu i razmazem je lepo svuda po procesoru, ravnomerno, tanak sloj otp 2. stavim na centar pastu, lopticu i onda stavis hladnjak i blago rotiras levo desno hladnjak, ne pritiskaj uopste, samo rotiraj malo i zategni isti..
Za ciscenje koristio alkohol uvek..
Ako imas push pin kuler, onda bolje da razmazes, jer je pritisak koji stvara push pin mali!
Skinesh alkoholom sa procesora i sa metalnog dela...a onda uzmesh GUMICU za brisanje i obrishesh sa procesora itd itd..(necesh veovati shta sve skine) onda lepo opet chisto malo alkoholom prebrishesh..onda malo paste na procesor ...pa prstom razmazesh svuda na procesoru .. metnesh hladnjak... i to je to..nikakva mudrost...i uzivaj . ) aj pa tako... Biostar TA770E AM2+ 7750 Black Edition Geil 2 x 1GB 667Mhz 2 x 160GB Maxtor nVidia Gigabyte GT220OC 1GB 128Bit DDR3 750/1600/1900 Asus DVD/RW Blueberry 550W
Menjanje paste nije nikakva nauka. 100 puta sam menjao pastu, par puta sam i razmazivao glatko po procesoru, ali za to nema potrebe. Dovoljno je da se po sredini stavi malo paste i ona se posle dan-dva razmaže po celoj površini procesora od pritiska kulera.
to ti je greska sto brises gumicom procesor, jer moze da ostane neka nevidljiva cestica, nego da ne mudrujemo, kuda prodjes alkoholom (podrazumeva se dobro) tu vise ne ostaje tragova..
:: Skinesh alkoholom sa procesora i sa metalnog dela...a onda uzmesh GUMICU za brisanje i obrishesh sa procesora itd itd..(necesh veovati shta sve skine) onda lepo opet chisto malo alkoholom prebrishesh..onda malo paste na procesor ...pa prstom razmazesh svuda na procesoru .. metnesh hladnjak... i to je to..nikakva mudrost...i uzivaj . ) aj pa tako.. :: Biostar TA770E :: AM2+ 7750 Black Edition :: Geil 2 x 1GB 667Mhz :: 2 x 160GB Maxtor :: nVidia Gigabyte GT220OC 1GB 128Bit DDR3 750/1600/190 :: Asus DVD/RW :: Blueberry 550W :: ::
Do 5 ujutru sam se mlatio sa pakovanjem i instaliranjem sistema..
Samo sam naneo ravnomeran tanak sloj paste, stavio kuler i to je to. trljao sam i cpu i heatsink alkoholom ko mamlaz, tako da bi trebalo da je dobro. Znam da nije nikakva nauka stavljanje paste, nego onaj lik na youtubu je napravi ko da je nauka, te dual core ovako, quad onako..
U pravu je lik, procesor se čisti isključivo čistom guščjom mašću, dual se riba samo u pravcu sever-jug a quad mora istovremeno da se šmirgla u pravcu istok-zapad. Za to će ti trebati obe ruke tako da je najbolje da se procesor stegne u stolarsku klupu da ne mrda.
Leglo sve bez problema? Vidim opijen si novim horizontima... ili samo krajnje neispavan.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: :: Samo sam naneo ravnomeran tanak sloj paste, stavio kuler i to je to. trljao sam i cpu i heatsink alkoholom ko mamlaz, tako da bi trebalo da je dobro. Znam da nije nikakva nauka stavljanje paste, nego onaj lik na youtubu je napravi ko da je nauka, te dual core ovako, quad onako. ::
celog zivota koristim tu tehniku i najprakticnija je... a X hoce da preliva, a od toga nema nista gore...
:: Evo ovde se sve lepo vidi. Izgleda da i nije bas dobro razmazati pastu. Grasak metod izgleda najbolje, ili :: :: http://www.youtube.com/watch?v=EyXLu1Ms-q :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2 Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, N :: ::
@equinoxe covece imas 10800 postova,pa jadan je onaj kome si ti davao savete.Kako moze da gurne cpu sa sve aluminijumskim hladnjakom u zakljucan socket?Svasta.Naravno da mora da skine.Najbolje da je gurnuo i to sa cekice lepo nacukao da sve lepo legne pa da produzi u prodavnicu po novi cpu a mozda i mobo u zavisnosti od tezine cekica.Nznm jel mu preporucujes tehnicki od 200grama il macolu od 5kg.Bravo care. AMD Athlon II X4 630 3,2ghz Asus M4A785TD-V-EVO Mushkin 2x2 gb 2000mhz Gigabyte GTX 260OC Hitachi 250gb Sky Star 2 Xigmatek 700w
U ovom slucaju si jedino ti jadan, kad se na takav nacin obracas.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: @equinoxe covece imas 10800 postova,pa jadan je onaj kome si ti davao savete.Kako moze da gurne cpu sa sve aluminijumskim hladnjakom u zakljucan socket?Svasta.Naravno da mora da skine.Najbolje da je gurnuo i to sa cekice lepo nacukao da sve lepo legne pa da produzi u prodavnicu po novi cpu a mozda i mobo u zavisnosti od tezine cekica.Nznm jel mu preporucujes tehnicki od 200grama il macolu od 5kg.Bravo care :: AMD Athlon II X4 630 3,2gh :: Asus M4A785TD-V-EV :: Mushkin 2x2 gb 2000mh :: Gigabyte GTX 260O :: Hitachi 250gb :: Sky Star :: Xigmatek 700w :: ::
Ne vidite li da je na svetoj misiji vraćanja u život po nekoliko dana do nekoliko meseci starih tema - koje su najčešće i razrešene na opšte zadovoljstvo.
Ne moraš đuka da se trudiš toliko, samo piši `hahaha`, `+1`, `slažem se` i nakupićeš postove za tili čas.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.