Windows 7 32-bit with full 4 GB or 8 GB RAM support
STRANA 1 OD 1
Valheru
Windows 7 32-bit with full 4 GB or 8 GB RAM support
30.11.2010. 13:02
T31360
status: user broj poruka: 750
Pre par dana mi komp nesto probrljavio i krenuo da mi prikazuje 4Gb of RAM ali samo 2Gb usable, i dok sam trazio soluciju za istu situaciju naleteo sam slucajno danas na ovaj link.
Lepo bi bilo da neko ko ima mogucnost testira ovo i postuje rezultate.
...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
Btw procesor u 32-bitnom režimu zaista ima 36-bitno adresiranje memorije i može da rukuje sa 2^36 = 64GB RAM-a, to postoji još od Pentiuma Pro ili tu negde, jedino što je u neserverskim Windowsima `veštački` onemogućeno.
...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
Pazi, limit CPU-a je toliko adresiranje, i tačka. Postoje trikovi da se `vidi`, `prikaže` i slično, sav RAM fizički prisutan, samo NE i da ga CPU + OS koriste.... dakle, to mu dođe kao ona stvar na tarabi - vidiš je, ali, ....
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.