Uzeo sam ovu plocu http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=3134#ov i intelov e3300 procesor, sad mi je potrebna memorija??? Nisam neki zahtevan korisnik, potrebno mi je za net, muziku i poneku igricu... Planiram da koristim integrusu za pocetak i da instaliram win 7, koja kolicina memorije ce biti dovoljna da sve ovo ide kao podmazano? :)
Link ti ne radi. Uzmi memoriju koju preporučuje proizvođač ploče, nađi na sajtu. Ako takav modul ne postoji na nađem tržištu, onda ti je najpametnije da juriš neki Kingston, obzirom da su to najčešće testirane memorije i da su najrasprostranjenije. Za WIn7 ti treba minimum 2BG rama, kasnije možeš(a i u startu) da dodaš još dva da bi sve bilo glatko.
Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Chieftec Black Dragon+ CFT-600-14CS
zavisi kako stojis sa parama.. ali u danasnje vreme 2x2gb je stvarno affordable.. kao sto rece kolega iznad kingstone ti je najveca mogucnost da ce ti raditi.. uzmes odma dual channel 2x2gb i ne razmisljas ali naravno ako ti je novac problem radice ti win i sa 2gb, al nece biti bas kao podmazano (po tvom zahtevu). Uzimali su ljudi u pcpracticu ako se ne varam po povoljnim cenama bas kingstona procunjaj malo..
Radi se o ovoj ploci GA-G31M-ES2L (rev. 2.x)... Gledao sam na zanicnom sajtu koje memorije oni preporucuju, i nije bas neki veliki izbor. Recimo nema ni jedan kingston od 2gb na 800mhz. Ja bi za pocetak uzeo jednu od 2gb pa malo kasnije jos jednu istu... A, da li da instaliram win 7 32b ili 64b?
:: Radi se o ovoj ploci GA-G31M-ES2L (rev. 2.x)... Gledao sam na zanicnom sajtu koje memorije oni preporucuju, i nije bas neki veliki izbor. Recimo nema ni jedan kingston od 2gb na 800mhz. Ja bi za pocetak uzeo jednu od 2gb pa malo kasnije jos jednu istu... A, da li da instaliram win 7 32b ili 64b?
Uzeo sam memoriju, Apacer 2gb 800 mhz cl5. I sada mi nije jasno, kad pogledam u CPU-Z kaze mi DRAM Frequency 400 MHz, iso sam u bios tamo kao pise da radi na 800 MHz. Jel zna neko mozda u cemu je problem?
Dobro je to DDR(double data rate)Znaci to sto pise u Cpu-z-u pomnozi sa 2.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Uzeo sam memoriju, Apacer 2gb 800 mhz cl5. I sada mi nije jasno, kad pogledam u CPU-Z kaze mi DRAM Frequency 400 MHz, iso sam u bios tamo kao pise da radi na 800 MHz. Jel zna neko mozda u cemu je problem?
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.