E ovako, ako iko moze da mi pomogne da resim problem, veliko hvala i castim pivo gde god, kad god :)
Na svakih par dana mi zabode slika (komp), sta god u tom trenutku ja radio/ne radio, znaci nije do preopterecenosti kompa. Ne reaguje ni Ctrl+Alt+Del, nista ... jednostavno se zamrzne slika! Kad restartujem komp na dugme, nece nikako da se podigne sistem! Jedini nacin jeste da ga ugasim, pa upalim ponovo, (naravno budu ona sranja safe modovi i to, tu izaberem start windows normallly), i sve bude ok kao da nista nije ni bilo. Komp je potpuno nov, a redovno mi se desava ovo ...
Procesor: AMD Athlon(tm) II X4 630 Ploca: ASUS M2N68-AM SE2 Memorija: Kingston 3gb RAM Graficka: ATI Radeon HD 4600 Series
koji os korists,moze da bude svasta i nista,od os (verzije ) do drajvera za mb,graficku... Da li si nesto cackao (podesavao) u biosu,probaj sa default postavkama.U principu idi sistemom eliminacije,ako te smara zvizni novu instalaciju na cisto (formatiraj hdd) pa vidi,Ako i dalje imas problem moze biti i hardware-ski problem,neka neispravnost komponent, Probaj prvo na cisto novu instalaciju pa teraj daljde. Pozdrav
Windows 7 mi je OS (vec instaliran pri kupovini, znaci u paketu sa kompom), a veruj mi isprobavao sam sa svim zivim drajverima, bem li ga, uvek updateujem najnoviji drajver koji izadje ... BIOS jeste sve default!
jbg.da je win xp sp3 mogo bi do sutra da ti solim pamet,win7 ima problema sa drajverima,jbg probaj na cisto pa vidi.Ako je sve to tako,nosi u servis pa nek se oni igraju.
Win 7 , nema problema sa drajverima, to je glupost. Problem je druge prirode
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
:: :: jbg.da je win xp sp3 mogo bi do sutra da ti solim pamet,win7 ima problema sa drajverima,jbg probaj na cisto pa vidi.Ako je sve to tako,nosi u servis pa nek se oni igraju :: ::
Atiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... Ja se kladim na ati!!!Ocete u koju paru_Xaxaxaxax...Ati=krs!!! Verovatno drajver,a potom kablic od harda ali zbog tog nece da se upali dok ne izgasis mi lici i na napajanje.Kakvo napajanje imas? AMD Athlon II X4 630 3,2ghz
:: Atiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. :: Ja se kladim na ati!!!Ocete u koju paru_Xaxaxaxax...Ati=krs!! :: Verovatno drajver,a potom kablic od harda ali zbog tog nece da se upali dok ne izgasis mi lici i na napajanje.Kakvo napajanje imas :: AMD Athlon II X4 630 3,2gh :: :: Asus M4A785TD-V-EV :: :: Mushkin 2x2 gb 2000mh :: :: Gigabyte GTX 260O :: 675/1356/2200 121gb/s :: Hitachi 250gb :: :: Sky Star :: :: Xigmatek 700w :: ::
Pretrci BIOS i pogledaj da li je ukljucen Cool and Quiet. Ako jete, iskljuci ga, mozda ne radi kako treba sa tim chipsetom pa kada zaglavi, zaglavi prvo bios a samim tim i sistem.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Kad ste kod BIOS-a, da li je prava verzija na plochi? Pitam zbog tog Phenoma na njoj. Ova verzija BIOS-a ima zanimljiva poboljshanja M2N68 SE BIOS 0606 1.Fix the system may hang when S3 resumes with ECC enabled. 2.Improve the performance and stability of certain CPU. 3.Improve the stability of certain memory. 4.Fix the system may not detect HDD when always pressing power button to shut down and power on again.
Shto se tiche podrshke cpu-a: od verzije ploche 1.00G verzija BIOS-a 0507
Athlon IIX4 630(ADX630WFK42GM),2.8GHz,512KB,rev.C3,95W,SocketAM3 e, drz` da ti ga nabijem!
:: Pretrci BIOS i pogledaj da li je ukljucen Cool and Quiet. Ako jete, iskljuci ga, mozda ne radi kako treba sa tim chipsetom pa kada zaglavi, zaglavi prvo bios a samim tim i sistem :: :: U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti! :: :: ::
Djuka,jesi li popio bolbone jutros? Znas sta je rekao cika doca,samo sabajle,i cim trepnes...Nemoj opet da dolazim sa onim cikama sto su ti metnuli fensi kosulju sa vezanim rukavima.
:: Atiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. :: Ja se kladim na ati!!!Ocete u koju paru_Xaxaxaxax...Ati=krs!! :: Verovatno drajver,a potom kablic od harda ali zbog tog nece da se upali dok ne izgasis mi lici i na napajanje.Kakvo napajanje imas :: AMD Athlon II X4 630 3,2gh :: :: Asus M4A785TD-V-EV :: :: Mushkin 2x2 gb 2000mh :: :: Gigabyte GTX 260O :: 675/1356/2200 121gb/s :: Hitachi 250gb :: :: Sky Star :: :: Xigmatek 700w :: ::
E hvala svima! Prvo cu da probam ovo sa BIOS-om Cool and Quiet, pa ako to ne uspe onda kupujem novi kablic za hard, ali cu svejedno da uzmem jace napajanje (trenutno iam od 450W). Nosenje u servis je poslednja nad poslednjim opcijama, jer mi komp treba za rad, ne mogu da priustim da ga oni tamo sredjuju (ako ga srede uopste) mesec dana ... A djuroue1 koji ti drajver predlazes ako mislis da je ATI sranje?
Sledece ne razumem, tj. ne znam o cemu pricate :D :
1. Kad ste kod BIOS-a, da li je prava verzija na plochi? Pitam zbog tog Phenoma na njoj.
2. Ako nisi, prvo probaj da testiraš memoriju memtestom sa hirens bootcd pa ćemo da vidimo dalje.
Onda butuješ sa cd-a, videćeš kategoriju `dos programs`, tu ideš pod `memory tools` i startuješ memtest. Samo sačekaš da završi, nema šta da se podešava oko njega, ako nešto nije u redu s memorijom, prijaviće ti.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Pogledaj koju verziju imash na plochi pa javi. Mozda ce morati da se apdejtuje BIOS, tj. zameni postojeci sa novim u kome su poboljshanja zbo stabilnosti sistema(otklonjene greshke kod starijih verzija). npr.: 4.Fix the system may not detect HDD when always pressing power button to shut down and power on again. Za tu tvoju plochu je izashlo 9 novih verzija BIOS-a. U svom prvom odgovoru u ovj temi sam ti napisao da moze da bude svashta, i na kraju cemo doci doci do toga da ti je hard disk iz stare mashine sa starim operativnim sistemom. Ipak mislim da je najbolje za sve da odnesesh kod koga.
e, drz` da ti ga nabijem!
:: Sledece ne razumem, tj. ne znam o cemu pricate :D :: :: 1 :: Kad ste kod BIOS-a, da li je prava verzija na plochi? Pitam zbog tog Phenoma na njoj. ::
Probao sam sa mem testom, nije nista nasao, hvala za link. U BIOS-u je Cool and Quiet vec bio disablovan ... tako da mi je sledeci korak da skinem najnoviju verziju BIOS-a za moju plocu, a i sutra mi ortak donosi SATA kablic ili kako se vec zove :) pa da probam sa tim ...
A sto se tice napajanja, taj isti ortak mi rece da jedini problem sa napajanjem moze biti kod igrica, ako je previse zahtevna, pa onda napajanje ne moze izdrzi, sto kod mene nije slucaj ... igram starije igre, i ko sto sam reko na pocetku, komp mi zabode sta god ja radio. Tako da bi to bacio na kraj kao resenje problema.
mozda ipak da probas pre upate biosa da instaliras na cisto os,prvo drajvere za mb,gr aficku,pa ostalo...To ti je sat-sat ipo posla,ako se ponovi problem,updetuj bios,jbg.ako i to ne proradi onda je hardware,pravac servis.Dok si cekao bios mogao si da probas instalaciju.Ja bih tim redosledom.U svakom slucaju javi sta si uradio.Jos nesto,tu verziju os-a da li jos neko koristi i nema problema,ili si je skinuo pa instalirao.Ja lepim samo untouched verzije os-a,znaci bez ikakvih surogata,zvucnih naziva i ostalih sranja. Pozdrav i srecno
Reinstaliraj sistem,instaliraj kasperski KIS 2011,instaliraj drajvere ali pocisti one koje ti win 7 nadje za graficku prvo!!!Ako to ne pomogne ja se kladim na napajanje ili losu naponsku na ploci bez obzira na load!Neki defekt ima cim nece da se upali kad restartujes...Kad ti se zabode pipni hard vidi vrti li?Kablic moze da bude ali kako uvek proradi posle gasenja hm... AMD Athlon II X4 630 3,2ghz
OS rekoh da je bio vec instaliran pri kupovini, tako da ja neam disk win7 :( ... a nisam uspeo svejedno da updajtujem BIOS... neki error, nemam pojma .... bootovo sam sve kako treba, al kita. mozda je link los ili sta vec odakle sam skinuo ... moze neko da ostavi poslednji update, al da je sigurica? THX
updateovo sam BIOS (al posle dugo dugo jebade ...), sad iam 1409 verziju, a imao sam 1101, jedno 5,6 ih je izaslo izmedju ... Thx svima ... javljam za nekih nedelju dana da li je problem otklonjen, ili se javljam ranije ako zabode naravno :)
Ne zelim da vredjam ali ploca je mnogo slaba obavezno BIOS flashuj najnoviji, nista bez biosa, vidim na njihovom sajtu nekih 10 verzija biosa sto jednostavno govori da ima dosta problema.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.