Naime,standardno mi se cuje kuler od procesora,u pitanju je titan fenrir,i stavio sam ga na turbo...
MEdjutim vec 2 dana,vidim,doosta se cuje,i ja aj da vidim sta je,bacim oko na task menadzer,ono iskoriscenost svih 8 jezgara,100 %...>!!!!
Ja poludeo,nista zivo startovano,samo skidao nesto preko torenta,odradim restart,kad ono opet 100 % od starta....
Ja sta cu,odam u task menadzeru,na resource monitor,i vidim da su startovani neki fajlovi fah78, ima ih 8 komada,odnosno kreiraju se za svako jezgro i koriste ga 100 %...sta god vi radili....
Ja odma nadjem u my computeru,u searchu-u,folding@home,posto nadjoh da je fah,i fah78,ustvari sve vezano za to...
I kada sam iskljucio procese,procesor se vratio na nekih 20 % iskoriscenosti,a posle brisanja tog SR@NJ@, normalno radi na 1-2%....
Dolazi uz razne programe,takoreci svi ga nesto namecu i ubacuju....Sa ciljem lecenja raznoraznih bolesti,svi mi tako sa 100 % procesora,u stvari dajemo snagu naseg racunara,sa gomilom drugih u svetu,da se kombinuju u jedan super racunar,kako bi on podpomogao,pronalazak leka protiv tih bolesti...
MEDJUTIM DALEKO JE TO OD SAVRSENOG,JER JA KAD ISKLJUCI NET,pod tim programom,i dalje procesor radi na 100 %,tako da neznam kako bi im pomogao kada sam ja offline,a oni meni unakazise procesor,zarad nicega...
U SVAKOM SLUCAJU,IMA DOSTA SUPER RACUNARA,BOLESTI SVAKI DAN VISE,A SA OVIM,MISLIM DA SE NISTA POSEBNO NECE POSTICI,OSIM STO CE NAMA STIZATI JOS VECI RACUN ZA STRUJU, ZARAD NICEGA....
I od side ima leka,i od mnogih drugih bolesti , samo sto mi to nikad necemo saznati,ustvari mozemo samo da nagadjamo,a oni ce da nas magarce na sve moguce nacine,cak i ove,da ja NJIMA DAJEM SVOJ RACUNAR NA KORISCENJE,A I KAD SAM OFFLINE,ON JADNIK RADI NA 100 %... ma idi...
Ti si, izgleda, znao to ili ne, bio ukljucen u tkz. Folding project...
17.12.2010. 07:25
status: user broj poruka: 11019
naucni eksperiment ciji je cilj istrazivanje panasanja proteina. Osnova zamisli (kad se radi o ulozi kompa u celoj ovoj stvari) je bila upotreba velikog broja PC-ja sirom sveta, koji bi, umrezeni, istovremeno `pozajmljivali` deo svoje `computational power` obradi podataka vezanih za ovo istrazivanje. O tome je bilo dosta reci i na Guru3D, pre nekoliko meseci...
Ako ti program (posebno oni FREE) nudi custom instalaciju, ti je odaberi, kako bi bio 100% siguran da ćeš isključiti koje-kakve kuke-kvake koje se instaliraju sa glavnim programom.
Ja ne razumem ko bi folding@home koristio uopste, jednostavno ti dajes u `dobrotvorne` svrhe svoj tesko zaradjen novac, koji ti pogotovu fali u Srbiji :(. Ima tema na bench-u, ako hoce nesto da ispituju neka iskesiraju jedan superkompjuter i zavrse pricu, a ne da se ovako seljakaju.
Pa naprotiv nikad gluposti ne instaliram,samo sta mi stvarno treba...
17.12.2010. 15:45
status: user broj poruka: 1624
I uopste ranije,i da sam video ovo,istikliram i cao...Tako da nikad ga nisam posebno uocio i zapamtio,ali sad jesam...
Neznam samo kako se podvukao,uostalom kada se vidi folding@home,logicno,da ta mail adresa na prvi pogled ne izgleda kao program...
KOJI MI JE USPUT I GRAFIKU DRZAO NA 100 %.... hahaha...
Ja bas gledam,klokovi mi sad nenormalno mali....A do pre par dana,ja se cudio,s`obzirom,da u nvidia control panel-u sam iskljucio ono adaptive za power,uvek stavim maximum performanse...
I od skora vido sam da ona radila stalno na max. kloku,koji sam stavio....:-)
I reko mozda je do toga...
MEdjutim brisanjem foldinga,ne samo da mi procesor radi,od 0-1 %,nego i grafika snizila klokove kad ` bleji ` na 51mhz,101mhz,135...
Dok kad to poredim konstantnih 100 % na 800/1600/2000.... Bogami velika razlika...
Hvala bogu sto sam ovo tako lako nasao i otklonio...Mozda mi je i ram zauzimalo dodatno,mislim i da sam to uocio,mada nisam siguran...
ALI ZA GRAFIKU I PROCESOR NEMAM KOMENTARA... Stvarno vecu glupost u zivotu nisam video... da to radi svaki dan,non stop,bio na netu ili ne...na 100 %,zarad gluposti...ma idi,pa to je najveca budalastina ,koju sam do sada video na racunaru...
Re: Ti si, izgleda, znao to ili ne, bio ukljucen u tkz. Folding project...
17.12.2010. 15:49
status: user broj poruka: 1624
:-) znam sve sam bio detaljno istrazio,kucajuci svoj problem na google-u,to jest,cim ukucah fah juce,odma mi izbacio problem,koji gomila ljudi ima...
Stim sto ne znaju svi tek tako da ga rese...
TAKO DA SE NADAM DA CE OVO POMOCI JOS NEKOM,AKO SLUCAJNO INSTALIRA,MAIL ADRESU,A DOBIJE IZ CISTA MIRA,BUCAN RAD KOMPJUTERA,ISKORISCENOST GRAFIKE I PROCESORA KONSTANTNE NA 100 % ,TO JE ONDA TO...FOLDING@HOME,SE MENI NALAZIO NA C:// FOLDING@HOME,DAKLE NIJE BIO NIGDE SAKRIVEN,tu je bio na ocigled,i uninstall me resio muke...:-)))
Mada videh po netu da je nekima ocigledno usao i dubje u sistem,pa je tesko bilo otkloniti ovo sr@nj$
:: naucni eksperiment ciji je cilj istrazivanje panasanja proteina. Osnova zamisli (kad se radi o ulozi kompa u celoj ovoj stvari) je bila upotreba velikog broja PC-ja sirom sveta, koji bi, umrezeni, istovremeno `pozajmljivali` deo svoje `computational power` obradi podataka vezanih za ovo istrazivanje. O tome je bilo dosta reci i na Guru3D, pre nekoliko meseci.. :: ::
Folding@Home se instalira zajedno sa ATI Catalyst-om tj. baca ti shortcut na pozadinu :). To je verovatno startup proces koji se lagano rokne preko msconfig-a :).
Naprotiv to je jedan od vidova,ali sa promenom branda,presao sam na nvidiju,ceo hard obrisao i instalirao nov sistem.... tako da tu nema AMD,ati drajvera,itd.... I kako ondak mislis da su ba ati-drajveri krivi :-)))
naprotiv stvarno vodim racuna o svemu sto ubacujem u komp,ali kako mi ovo prodje nije mi jasno,verovatno je negde bilo spomenuto u vidu mail adrese folding@home.com pa zato ne obratih paznju da je u stvari program....
:: Folding@Home se instalira zajedno sa ATI Catalyst-om tj. baca ti shortcut na pozadinu :). To je verovatno startup proces koji se lagano rokne preko msconfig-a :) :: :: Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.