Kada sam ushao u BIOS primetio sam da mi umesto cpu multiplier: `22` stoji `I5`. U CPU-z lepo ishchitava 22, a u BIOS-u sve frekvencije su ishchitane kako treba. Procesor je i3 530, a matichna GA-P55-UD3.
I onako iz radoznalosti: Koliko verujete programima za OC CPU-a iz win-a i zashto?
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
U BIOS-u u detaljima procesora kazhe 15*133=1900 (trenutno), takodje mi ne dozvoljava da promenim mnozhilac (kad udjem u to podeshavanje, gde ustvari i pishe I5, kazhe max value: 255 i min value 255, a polje sa brojem koj treba da se podesi je prekriveno crvenom shtraftom).
`Vishe volim` Jbg, volim i ja nerahdzhe, no trpim. Da li je to sigurno. Koristio bih onaj tool shto mi je stigo uz plochu.
Jeste, narod trpi. Pa čim ne volim znači da im ne verujem, inače ne volim da stavljam softver koji mi nije neophodan a osobito ako je nešto invazivnije po sistem. Osim toga obično u biosu ima više podešavanja, a i ako greškom staviš neku nebulozu neće ti se dići komp, ovako ako si već u winu može biti belaja, mislim ne mora - al može.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: U BIOS-u u detaljima procesora kazhe 15*133=1900 (trenutno), takodje mi ne dozvoljava da promenim mnozhilac (kad udjem u to podeshavanje, gde ustvari i pishe I5, kazhe max value: 255 i min value 255, a polje sa brojem koj treba da se podesi je prekriveno crvenom shtraftom) :: :: `Vishe volim :: Jbg, volim i ja nerahdzhe, no trpim. Da li je to sigurno. Koristio bih onaj tool shto mi je stigo uz plochu ::
Nisam nikad flashovao BIOS, tako da je ona verzija koja je ona verzija koja je stigla uz plochu. Plochu sam naveo u prvom post, ali evo opet GA-P55-UD3 revizija: 1. A hocu da OC procesor, pa me zanima da li smem da pokusham iz win-a ako ne reshim problem sa BIOS-om.
Nema razloga da ne probas,samo sto sam ja to uvek radio iz Biosa direktno. Da sam na tvom mestu,prvo bih flesovao Bios,pa onda OC iz Biosa. Svakako probaj ako neces ovako iz Windowsa,samo pazi na napone.
Jbg, odo u BIOS da proverim, mada ja iskreno nisam video tako neshto. Ako nema, shta mozhe da bude? Da li ce pomoci clear CMOS, ili ce morati da se flash-uje BIOS? Mad pretpostavljam da niko ne mozhe preko foruma da mi da precizan odgovor.
Vratio sam se iz BIOS-a. Nashao sam neshto shto mozhe da lichi na predefinisane oc profile, ali od opcija ima Normal/Enhanced/Turbo i naravno chekiran je normal.
Josh jedan, manje-vishe, problem: Kad mu kazhem da je prvi boot uredjaj HDD i kazhem SAVE & EXIT on po restartu vrati CD kao prvi boot uredjaj.
P.S. To bi bilo lepo iz win-a da se uradi, ali cesh sada verovatno da se upucash (ako ne sebe, onda mene - mislim zbog ovakve izjave). To je serviser i porodichni prijatelj u caletovoj firmi radio iz win-a i proshlo je bez problema. To bih najpre radio iz gigabye-ovog programa @BIOS. A bolje pitanje je koju verziju BIOS-a?
Mada sam chuo da je Marfi bio tezhak optimista. :D
Da li da idem na online update, ili da skinem i BIOS pa da ga uchita sa HDD-a? I ako idem offline, da li poslednju (rachunam da je najmanje ispitana) ili pretposlednju?
:: Mada sam chuo da je Marfi bio tezhak optimista. : :: :: Da li da idem na online update, ili da skinem i BIOS pa da ga uchita sa HDD-a? I ako idem offline, da li poslednju (rachunam da je najmanje ispitana) ili pretposlednju ::
To jeste ta plocha, ali.... Moj procesor nema TurboBoost, pa ni ne radi `brzhe nego shto treba`. A taj turbo ostavi ukljuchen, jer kad aplikacija ne koristi sva jezgra, onda se ovima hsto se koriste poveca clock.
A šta ako sutra izađem iz zgrade i padne mi leteći tanjir na glavu?
Ako si skinuo bios baš za tu ploču i piše da je sve prošlo ok, nema šta da ne valja. Pazi da nisi skinuo bios za verziju 1.0 ploče a ona je verzija 2.0 ili slično.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Jes vala, ili ako iz nekog šestog razloga win baš u toku flešovanja zabode. Inače volim da flešujem iz biosa ili dosa bar da bi eliminisao tu varijantu.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.