zanima da li je pametno uzeti ovu plocu http://www.gigatronshop.com/maticne_ploce/mb_asus_-_socket_775_-_p5p43td_usb3-485 jer zelim da predjem na ddr3 ako neko zna za bolju plocu tim bolje, treba mi sto bolji ram a da ga ne klokujem tipa oko 1600mhz, e sad video sam da vecina ploca prima na socketu 775 do 1.5v rama ddr3 a uglavnom sam naletao na ramove koji su oko 1.65, 1.7, 1.8v, pa me zanima jel se neko razume u vezi ovoga i da mi malo pojasni posto sam u dilemi ogromnoj, da li moze doci do ikakvih problema , isto tako ako neko zna neko midi tower kuciste sa dobrim hldjenjem posto je moje blagi uzas, preporuka bi mi dobro dosla....hvala unapred
e da ovo je moja trenutna konfiguracija
Asus P5QL PRO Intel Core2Quad Q8200 @2.33G Nvidia GtS250 GDDR3 512MB 256bit 4GB Silicon Power 800Mhz 640GB WD Caviar Blue Sata 2 1.5TB WD Caviar Green Sata 2 LC POWER PRO-LINE 914BII 550W-12 BLACK
Pitam onako posto vidim da to favorizujes zasto ddr3 samo zbog ddr3 ???
Nema potrebe za time, DDR3 memorija nije najvaznija i odlucujuca za performanse. Neznam opet uzimas bas penzionisani 775 mislim bice jos malo. Ako menjas gledaj i7/i5/ AMD Phenom razmisljaj o tim procesorima a memoriju onako usput netrudi se previse da klokujes nista se ne dobija posebno.....
Nikako nije pametno teraj to tako dokle ti vrsi potrebu a onda menjas CPU/RAM/PLOCU e grafiku mozes zadrzati zavisi od tvojih potreba...
Iskrena preporuka i jeste da ne uzimas nista, posto ce svi menjati podnozija uskoro. Sve je relativno !!!
mislim da bih sa ddr3 ubrzao dosta komp u odnosu na sad, i jeftinija mi je solucija ta nego da uzimam ddr2 koji su znatno skuplji nego brzi ddr3, a ujedno zelim da ustedim pare, posto mi je komp relativno spor, uzeo sam ga u decembru prosle godine i tad je bio munja, a sto se tice i7,i5 opet moram da menjam komplet sve, tako da ne znam da li cu imati kinte za sve to, to neko zadovljostvo bi me izaslo sigurno oko 500 eura, sta je tvoja prepuruka? dal onda da uzimam jos rama pa da sacekam godinu dve pa da zavaljujem celu masinu i da uzimam novu?? Da li znas mozda neko kuciste u rangu od ovih, ili ako ti znas jos neko bolje da mi preporucis, ovo moje mi se uopste ne svidja kakvo hladjenje ima http://www.gigatronshop.com/kucista/lc_power_pro-line_919b_aequitas_2099_wopsu-1569 http://www.winwin.rs/-ku%C4%87i%C5%A1te-nzxt - m59-pure-black.66.html?productId=27077 http://www.winwin.rs/-ku%C4%87i%C5%A1te-nzxt-hades.66.html?productId=19944 hvala ti unapred...
Ako samo kupiš ploču sa DDR3 podrškom dobićeš kurac od ovce.
Kućište ovako nešto, za 40€ teško da može bolje, mogu da stanu velike grafičke, zajebani kuleri, i možeš da montiraš 5 ventilatora na najkorisnijim pozicijama, čak ima i filtere za prašinu i prozorče. http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6654
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
aha nista onda skupljam kes za novu masineriju, a reci mi sto se tice kucista spreman sam da dam i do 100 eura samo da hladjenje bude extra i da bude extra izgleda, kakva su nzxt kucista u odnosu na LC POWER i COOLER MASTER??
neka svako ima pravo da radi sa svojim parama sta hoce
22.12.2010. 13:13
status: user broj poruka: 997
Razlika u sintetickim testovima se vidi, mala razlika realno rece gospodin pre mene, q imas bar nesto i da pojedes ovo bas nista stvarno. Nediraj nista 4gb je dosta sta radis pa ti treba vise ?
A sta ocekujes od kopa kad ubodes memoriju , brze startovanje programa (za koje pomaze defragmentacija i moze smanjenje virtualne memorije ako koristis 32-bot oc) , vise fps u igrama (zasluzne samo graficka i procesor) konkretno sta da ubrzas ???
:: aha nista onda skupljam kes za novu masineriju, a reci mi sto se tice kucista spreman sam da dam i do 100 eura samo da hladjenje bude extra i da bude extra izgleda, kakva su nzxt kucista u odnosu na LC POWER i COOLER MASTER? ::
Radi on isto, nema tu greske, dobar je i stabilan od kako sam ga uzeo i podigao sistem mi vec radi godinu dana bez ijednog problema, a ram i plocu sam hteo da menjam zbog predstojecih naslova igara koje izlaze pa sam mislio da bi mi to pomoglo, a da ne menjam grafu, kad smo kod grafe hteo sam da uzmem gtx 460 ali sam citao dosta ovde da ljudi imaju frku sa tom grafom, pa sta bi bilo najpametnije uzeti za nove igre koje dolaze u novoj 2011?
Na jednog koji ima problema neutvrđene prirode (ne mora da znači da je grafička) ima ih gomila kojima radi sve kako treba. U pitanju je jako dobra karta i nema razloga da je ne uzmeš ako si odvojio toliko para.
Jednako dobra opcija za slične pare je i 6850, samo aku uzimaš nju izbegavaj gigabyte, s njom stvarno ima problema, ostale su ok.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.