Jedino ako naletiš na oglasima, imaš u emmi-ju Xigmatek 1283, nije ništa lošiji, imaš verzije Gaia i Scorpion, na ovaj prvi može da se montira još jedan fan i ima bracket za nove intel sokete a skuplji je neku siću.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Da ne otvaram novu temu. Xigmatek Gaia je u visini 16 cm ? Imam kodigen brizu i to kod mene onda nece moci ?dali pokriva prvi slot memorije? Šta onda uzeti a da ne pokriva memoriju i kako se meri tih 16 ili 15 cm od maticne ploce ili ? Kakav je Xigmatek Loki ?
Xigmatek Loki ti je nešto kao Hyper TX3, možda malčice bolji. To može da ti stane garant.
Aj izmeri brizu od soketa do stranice pa da proračunamo. Da li ti pokriva memoriju zavisi od ploče, uglavnom je ok i da pokriva - sve dok nemaš one visoke hladnjake. Možeš i da izmeriš od centra soketa do prvog slota da proverimo i to. Gaia je inače ekstra za 2500din, ista kao Balder samo što nije niklovana.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: Da ne otvaram novu temu :: Xigmatek Gaia je u visini 16 cm :: Imam kodigen brizu i to kod mene onda nece moci ?dali pokriva prvi slot memorije :: Šta onda uzeti a da ne pokriva memoriju i kako se meri tih 16 ili 15 cm od maticne ploce ili :: Kakav je Xigmatek Loki ::
:: Pa to mi nije jasno `od soketa :: Dal od plasticnog dela il od podnozja. Dal da skidam procesor il ovako kako je a trenutno je gigabajtova 770 ud3 ploc ::
Od plastike je 15 .5 cm Neam nameru da ga sad overklokujem mozda nekad al ne sa podizanjem voltaže, ne vise od 3.4 Procesor je x4 940. Imam problema sa temperaturom uopšteno . Dal neko kuciste da uznem . Ne daju mi se pare posteno. Uzo bi cak i neko jeftinije al mi treba samo tisina. Kad pustim igru neku vrti se ventilator na 6000.
Ne bi smeo na default da imaš problema. Aj upali everest, pusti stability test pa vidi kolke su ti temperature, pogledaj pritom obavezno i koliki napon ploča krkne procesoru.
Ako nemaš nikakav ventialtor na kućištu na zadnjoj strani pored procesora stavi bilo kakav, skinuće bar 5 stepeni.
:: Od plastike je 15 .5 c :: Neam nameru da ga sad overklokujem mozda nekad al ne sa podizanjem voltaže, ne vise od 3. :: Procesor je x4 940. Imam problema sa temperaturom uopšteno . Dal neko kuciste da uznem . Ne daju mi se pare posteno. Uzo bi cak i neko jeftinije al mi treba samo tisina. Kad pustim igru neku vrti se ventilator na 6000. ::
Pazi temperatura sa otvorenim kucistem je 55 al kad zatvorim dolazi do 60. U idle je 32-33. Graficka mi sa zatvorenim ide preko 84-86 stepeni i to ona stara 5770 a za ovu neznam (gtx 460). Jedino hard diskovi, a imam ih malo vise, su 3-4 stepena hladniji. Stavljao sam dodatne ventilatore i ne pomaže.A u everestu je nesto malo. Ma prolazio je burning testove i na 3.6 Drzi 60 stepena al 6000 obtrtaja ubitacno. Mada sam procesor skidao jedno 100 puta a pastu nisam nikad menjo . Znam da je i zbog paste al me mrzi da je menjam :) Inace kad stavim vent odpozadi onda se vent. procesora vrti mnogo sporije 3000 a temperature su cak i vece kao da se napravi neki vakum.
:: Pazi temperatura sa otvorenim kucistem je 55 al kad zatvorim dolazi do 60. U idle je 32-33. Graficka mi sa zatvorenim ide preko 84-86 stepeni i to ona stara 5770 a za ovu neznam (gtx 460). Jedino hard diskovi, a imam ih malo vise, su 3-4 stepena hladniji. Stavljao sam dodatne ventilatore i ne pomaže.A u everestu je nesto malo. Ma prolazio je burning testove i na 3.6 Drzi 60 stepena al 6000 obtrtaja ubitacno. Mada sam procesor skidao jedno 100 puta a pastu nisam nikad menjo . Znam da je i zbog paste al me mrzi da je menjam : :: Inace kad stavim vent odpozadi onda se vent. procesora vrti mnogo sporije 3000 a temperature su cak i vece kao da se napravi neki vakum :: ::
Ma menjao sam je kad sam uzo procesor i dobio sam 2 stepena manje. I tad mi je sa zatvorenim kucistem isla temperatura ponekad u 57 C . Problem mi je ko sto reko uopšteno sa visokim temperaturama svih komponenti pogotovo leti. neznam koliko bi spustilo neko drugo kuciste tu teperaturu. Razmisljam i vodeni blok da stavim :) Uglavno da resim prvo buku.Dal bi Xigmatek resio bar to i ne odgovori dal bi se uklopio sa 15.5 od plastike. Sirina kucista je 18.9 cm inace. Inace everst stabiliti test i teperatura je 53-54 posle ovih 20-ak minuta al reko to je veoma los test. Nego reci mi gde se to vidi kolko maticna `baca` procesoru.Dal si mislio cpu core ? On je 1.42 Oc da pustim OCCTPT
Da ne otvaram novu temu, već želim da kažem da sam stavio na Phenom 955 CM Hyper 212 i temerature su za oko 10C niže. Ranije je temp. u idle bila oko 40C, sada je ispod 30C a u zahtevnim igricama je daleko ispod 50C. O buci da ne govorim, skoro je nečujan. Svaka preporuka za CM Hyper 212. Interesuje me još i da li AMD- ov boks kuler ima neku vrednost, da li moze da se proda ili mogu deca da se igraju sa njim. Pozdrav
Ima jedna zanimljiva igra, pustiš ga na 12V pa ih onda pustiš da turaju prstiće u ventilator. Ko se ne poseče - pobednik.
Možeš da ga prodaš za 200-300din ako je onaj običan ili 500-600 ako je onaj s pajpovima. Svejedno, trebaće ti ako ikad budeš radio reklamaciju procesora.
Sto se tice teme, nije tacno da se tesko montira 212+. Za 3 minuta skinem plocu, par srafova, stavis backplate, bum tras i gotovo. Uopste nije tesko. A za xigmatek ne znam kako kazu da ne mora ploca da se skida. Ja prekjuce kod druga bio, namestali gaiu na i5, i morali smo da skinemo plocu. Cak mi je lakse bilo da stavim 212+ nego Gaiu.
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: Promeni pastu brate mili, nije ni tako skupa niti je komplikovano. Nije te valjda prepalo 27 raznih načina da se nanese pasta s youtube? :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
:: To nesto na mojracun? : :: :: Sto se tice teme, nije tacno da se tesko montira 212+. Za 3 minuta skinem plocu, par srafova, stavis backplate, bum tras i gotovo. Uopste nije tesko. A za xigmatek ne znam kako kazu da ne mora ploca da se skida. Ja prekjuce kod druga bio, namestali gaiu na i5, i morali smo da skinemo plocu. Cak mi je lakse bilo da stavim 212+ nego Gaiu ::
Trebalo bi da valja, ne znam koje su dobre T za i5, drzi ga na..dal do 70..kako bese..videcu sa drugom pa cu da javim.
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: Nije na tvoj račun, na račun je eksperata sa youtube što krštavaju goveda u nedostatku druge zanimacije :: :: I? Jel dobar Gaja :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: To nesto na mojracun? : :: :: :: :: Sto se tice teme, nije tacno da se tesko montira 212+. Za 3 minuta skinem plocu, par srafova, stavis backplate, bum tras i gotovo. Uopste nije tesko. A za xigmatek ne znam kako kazu da ne mora ploca da se skida. Ja prekjuce kod druga bio, namestali gaiu na i5, i morali smo da skinemo plocu. Cak mi je lakse bilo da stavim 212+ nego Gaiu :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.