Ako ti je uključen Cool&Quiet, onda bi trebalo da se takt spušta i podiže, u zavisnosti od potrebe. U idle 55c? To mi je mnogo sumnjivo. Skini kuler, očisti i ispoliraj bazu kulera i procesor, stavi pastu i ponovo ga namesti.
Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS
Voltaza je na auto, samo mi nije jasno mi automatski stavi fbs na 216 a ne na 200 kao sto bi trebalo.
:: Ok, to je sve dobro... aj reci još samo koliki napon procesora stoji u biosu :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: Imam 1 vent 12cm sto izbacuje, kuler je dobro nalegao a C&Q je uljucen :: :: ::
:: Baš to me i zanima, kolko on njemu automatski mune, vidi pod hardware monitor šta kaže :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: Voltaza je na auto, samo mi nije jasno mi automatski stavi fbs na 216 a ne na 200 kao sto bi trebalo :: :: ::
:: Valjda 1,374 :: :: Ček, ne napisa ti nama koji je to tačno phenom :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: CPU VCORE 3.74 :: :: ::
Stavim ja na 200*16 ali se on posle restarda automatski vrati an 216*16. Mozes mi preporuciti neki program za gledanje temperature i tih stvari i neki sidebar? Imam Asus m4a89gtd pro/usb3
:: Onda ga stavi na 200x16 i napon ručno na 1.25V i svi tvoji problemi će nestati :: :: U bre, gledaj napone u nečemu drugom, ovo ne pokazuje dobro. Najsigurnije iz biosa :: :: Koju ploču imaš :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Napravi profil u biosu ili u nekom od programa koji si dobio na disku uz ploču i tu stavi 200x16 i namesti da ti učitava isti profil i iz biosa i iz softvera.... Probaj Everest, za očitavanja temperatura, core temp za cpu.
Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS
:: Stavim ja na 200*16 ali se on posle restarda automatski vrati an 216*16 :: Mozes mi preporuciti neki program za gledanje temperature i tih stvari i neki sidebar :: Imam Asus m4a89gtd pro/usb ::
Ne znam ni jedno ni drugo da uradim, moze objasnjenje?
:: Bemliga, ne bi trebalo da vraća, aj uradi clear cmos, a možda bi mogao i bios da flešuješ, valjda će da reši problem :: :: ->athlon: Nek proba na 1.25V kad sredi bios, lako je dići ako ne bude dovoljno. Ona poslednja revizija radi i ispod 1.25, zavisi od primerka :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: Stavim ja na 200*16 ali se on posle restarda automatski vrati an 216*16 :: :: Mozes mi preporuciti neki program za gledanje temperature i tih stvari i neki sidebar :: :: Imam Asus m4a89gtd pro/usb :: :: ::
Clear CMOS najlakše ti je da uradiš tako što ćeš ad izvadiš bateriju s ploče na par minuta, to će da resetuje bios na default.
Fleš možeš da odradiš i iz windowsa, skineš onaj asusov update utility, on će da svuče s neta odgovarajući bios fajl i odradiće ti sve, ovih dana je mnogo pojednostavljena operacija. Imaš detaljno uputstvo u knjižici koju si dobio uz ploču
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Odradio sam, sad je normalno sve. Hvala Inace ne rece mi koji program i side bar za gledanje temperature, opterecenosti i tih stvari?
:: Clear CMOS najlakše ti je da uradiš tako što ćeš ad izvadiš bateriju s ploče na par minuta, to će da resetuje bios na default :: :: Fleš možeš da odradiš i iz windowsa, skineš onaj asusov update utility, on će da svuče s neta odgovarajući bios fajl i odradiće ti sve, ovih dana je mnogo pojednostavljena operacija. Imaš detaljno uputstvo u knjižici koju si dobio uz ploč :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: Ne znam ni jedno ni drugo da uradim, moze objasnjenje :: :: ::
Nabavi što noviji everest, ako i on bude pokazivao koješta skini PcProbe od asusa, to ne bi smelo da omane. Nisam neki ljubitelj sidebarova pa ne bi znao šta da ti kažem.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: Nabavi što noviji everest, ako i on bude pokazivao koješta skini PcProbe od asusa, to ne bi smelo da omane :: Nisam neki ljubitelj sidebarova pa ne bi znao šta da ti kažem :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: Odradio sam, sad je normalno sve. Hval :: :: Inace ne rece mi koji program i side bar za gledanje temperature, opterecenosti i tih stvari :: :: ::
Samo si resetovao bios a nisi flešovao? Ako je tako odradi i to, moguće da mu je uključen neki auto overclock fazon, trebalo bi detaljno da se pregleda bios.
:: Samo si resetovao bios a nisi flešovao? Ako je tako odradi i to, moguće da mu je uključen neki auto overclock fazon, trebalo bi detaljno da se pregleda bios :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: Opet mi se sam vratio na 216*16 :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.