Ok, matična treba da obara broj obrtaja kuleru, a sad, zašto toliko... 1. kuler inače ima neku smešnu maksimalnu brzinu, tipa 800rpm. pošto kažeš da se sad vrti kao lud to otpada. 2. ipak je zaribao pa kad mu se doda gas vrti dobro a čim napon opadne počne da davi.
Ne gine ti čišćenje u svakom slučaju. Box kuler je u pitanju?
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Verovatno ti je ukljucen smart fan u biosu, a temperatura procesora nije velika u ovim zimskim danima i zato radi tako sporo.Za svaki slucaj proveri kolika je temperatura procesora pri toj brzini.Ako je ok, onda ne diraj nista i uzivaj u tisini! Ako hoces da ti konstantno radi na max-u iskljuci smart fan u biosu.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: kako da ubrzam ventilator na proc?????radi mi na 389 obrtaja!!!!
Pazi, meni je vent na box kuleru kad sam ga imao vrteo na 300 obrtaja, a većinu vremena kada je proc rasterećen čak nije ni vrteo! Jednostavno mu nije ni trebalo jer je bio hladan ko špricer. Prvi put kada sam to primetio uplašio sam se da vent uopšte ne radi međutim kada sam proc opteretio 100% počeo je da se vrti i sa temperaturom da podiže i obrtaje. Ako nemaš problema sa temperaturama nemoj da brineš zbog malih obrtaja, osim ako nije u pitanju ovo što je raic pomenuo. Meni je tako radio dve godine bez ikakvih problema a promenio sam ga tek kada sam odlučio da oc-ujem procesor. Reci koji procesor imaš i da li je box kuler u pitanju.
:: :: kako da ubrzam ventilator na proc?????radi mi na 389 obrtaja!!!!
kad ga spojim na maticnu onda mi se jako greje preko 50c dok sam reinstalirao sistem ugasio mi se komp i pipnem proc i opekao sam se!!sad je na napajanju i 30 c
danas sam kupio novu maticnu gigabyte ga m52s s3p rev 2.0 i imam amd x2 5000+ sa box kulerom!na staroj maticnoj mi je radio extra vrteo je dosta brzo....
sa ventilatorom na Vendeti kada je kontrola broja obrtaja u BIOS-u podešena na AUTO. Naravno, temperatura procesora je i dalje oko 30 stepeni. Tek kad sa podesi na PWM, onda se vrti u rasponu od 900 do 1200 rpm, zavisno od opterećenja.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.