Imam Athlon II 445 otkljucan u Phenom II b45 ali sa tri aktivna jezgra. Dakle, postoji L3 kes.
Memorija mi je ganged, i dobro znam sta to znaci, ali u nekoj temi videh ovde na forumu da drze Phenome za unganged, zasto?
Meni u sintetici daje bolje rezultate sa ganged, a u realnom radu iskreno ne znam sta je bolje.
Sta biste vi stavili, imate li neko obrazlozenje za to?
I jos jedno pitanje, nevezano za ovol.
Kada sam namestao frontpanel na svojoj ploci, sto obicno ne radim jer mi ne treba isti, no sada mi je zatrebao, video sam kod dela za zvuk, da pise `FOXCONN`, pa i sada nije jasno, sta Gigabyte ploca sa 760G chipsetom ima sa FOXCONN-om? :D
Ne znam što se čudiš, samo smeštni funboysići zamišljaju da se sve (ili išta... najčešće) pravi u jednoj fabrici, a ono ne pravi. Matična ploča je skup raznih komponenti a na mnogima ponosno piše koji brend stoji iza fabrike u Kini gde se svi đuture štancuju zadnjih godina... ničikoni, VIA-e, promise, sanyo, i trista nekih drugih kuradi-paladi.
A, ako koristiš gangbanged memoriju, samo čuvaj guzu, a ako je ungagned, nek` ima bar neke obline, lakše se čovek snađe u mraku, a možda i nije samo ješna, već dobro i kuva....
Cinjenica da u sintetickim testovima imas slabije rezultate sa...
05.01.2011. 21:05
status: user broj poruka: 11019
`unganged` pokazuje da ti memorija nije podesena kako valja. Ukoliko ploca podrzava dual channel memory mode, morao bi da imas barem 4-5% vise bodova u testovima memorije (dual channel vs single channel).
Foxconn pravi SVE - delove za ploče, kompletne ploče, kućišta, konektore, kablove, socket-e, štampače (neke od najvećih fabrika su upravno Foxconn vlasništvo), mobilne, grafičke, kompletnu Apple gamu proizvoda, skenere, laptopove... Jedino što ima veze sa računarima, a što oni ne prave su hard diskovi i memorije. Imaju preko 100 000 zaposljenih (čini mi se da Asus ima cirka 20000) pa ti vidi :) Pokušali su sa svojim brendom, ali brzo su batalili, ipak pare leže u OEM proizvodnji...
Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!
:: :: Kada sam namestao frontpanel na svojoj ploci, sto obicno ne radim jer mi ne treba isti, no sada mi je zatrebao, video sam kod dela za zvuk, da pise `FOXCONN`, pa i sada nije jasno, sta Gigabyte ploca sa 760G chipsetom ima sa FOXCONN-om? : ::
unganged je daleko od single channel, on deli memorijski kontroler na 2x64bit i samim tim ti omogucava da jezgra procesora imaju `svoj deo` memorije, dok gagnged ti je 1x128bit ali ceo cpu pristupa kompletnoj memoriji pa u zavisnosti od aplikacije u oba slucaja moze biti i bolje i losije
:: Foxconn pravi SVE - delove za ploče, kompletne ploče, kućišta, konektore, kablove, socket-e, štampače (neke od najvećih fabrika su upravno Foxconn vlasništvo), mobilne, grafičke, kompletnu Apple gamu proizvoda, skenere, laptopove... Jedino što ima veze sa računarima, a što oni ne prave su hard diskovi i memorije. Imaju preko 100 000 zaposljenih (čini mi se da Asus ima cirka 20000) pa ti vidi :) Pokušali su sa svojim brendom, ali brzo su batalili, ipak pare leže u OEM proizvodnji..
Foxconn ima skoro milion radnika, zaboravio si jednu nulu
Unganged, kao što je neko već spomenuo, `razbija` mem. kontroler na 2x64-bit širinu...
Da zapečatimo diskusiju: u igricama, apparently, unganged brži... Call of Duty najviše favorizuje unganged (6.8% brže ide), pa onda Unreal Tournament, pa Crysis 2.8%)...
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.