Dakle ovako, ploca je Asus K8V-X, na njoj je Athlon 2800+ 754 socket, imam problem sa SATA hard diskom, prikacim sve, krenem instalaciju, i prilikom instalacije prijavi mi da nema hard diska, u Biosu, tamo na Main, pa dole gde pokazuje sta je na ploci nakaceno od hard diskova, cd-rom, tu mi vidi samo rezac, a ne vidi hard disk, dok ovamo gde se podesava odakle da boot-uje, tu mi vidi hard disk, ne znam u cemu je problem, probao sam sa nekoliko ispravnih hard diskova i nece, i sa SATA 1.5gb/s starijim i sa malo novijim SATA 3.0gb/s. , nakacio sam posle obican PATA hard disk normalno je sve, instalirao sam Windows, posle sam nakacio i SATA, podigao windows sa ovog PATA, i mislio sam da ce iz windowsa da vidi ovaj SATA, medjutim nece, zadnji Bios je na ploci, jedino ako su crkli SATA kontroleri na ploci ili ima neka caka u Biosu da se namesti?
Sata kontroler je implementiran u južni most tako da nije do njega. Sata hard diskove ne možeš da vidiš u biosu jer se isti inicijalizuje nakon post-a. Pogledaj u opcijama od biosa vezano za sata kontroler koja je opcija uključena. Koliko se sećam ima i opcija `compatible` ili `ata` pa probaj
ja tu opciju ne mogu da nadjem u biosu, malo sam googl-ovao, i tamo pisu da treba na flopi disk da se napravi neki fail, pa prilikom pokretanja instalacije sa win xp boot cd-a pritisnuti F6, ja do sada nisam naleteo na ovako nesto da imam problem, ploca je medju prve sata ploce
ukoliko instaliras win xp,da skines sata driver na floppy,i da pritisnes f6 tokom instalacije,da bi windows``znao`` da je sata disk tu..jbg,to ti je kod straijih ploca tako...
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.