Ovo je neka hardverska zastita protiv piraterije usadjena u sam procesor.Odnosi se na video materijal. Zna li neko sta to prakticno znaci, kako funkcionise i hoce li imati nekog utacaja na nas kkorisnike koji se snabdevamo u lokalnim prodavnicama. Evo ga link:
Pa kolega,sam dobro znas da svaka brava ima svoj kljuc. Intel je u pregovorima sa Holivudskim kucama oko otvaranja novog servisa na Internetu, gde bi se vrsila distribucija filmova i smanjila stopa piraterije,nesto nalik narodnom torrentu. Naravno ti placas download filma Intelu,a oni daju deo kolaca Holivudu koji nije ni imao. Ne sekiraj se i kupi Sandy Bridge,radice to sve kao i pre samo mnogo brze................
Koliko ja razumem, to je nastavak `borbe protiv movie piraterije`...
07.01.2011. 00:53
status: user broj poruka: 11019
koja je do sada bila vodjena na nivou softvera i hardvera (HDCP) gde je `zakljucavanje` obavljeno na nivou video in/out komponenti (karta-monitor/tv)... Ako hardver nije osposobljen za `pustanje` HD-a (recimo, karta nema DVI ili HDMI), bluray/HD video ili ne moze da bude prikazan na monitoru (koji takodje mora da bude HD compatible i HDCP compliant) ili biva prikazan u `nizem nivou kvaliteta` iako je materijal autentican. I suprotno: uprkos potpune osposobljenosti hardvera, ukoliko materijal NIJE autentican (ne poseduje `kljuc`) ne biva prikazan odnosno blah, blah...
NIMALO mi se ne svidja ova stvar! Jedan komentator se nada da AMD nece poci stopama Intel-a. Cisto sumnjam...
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.