da li je moguce na ploci Asus nforce 560 sli staviti athlonII X4 i phenomII X4 procesore? Meni je cudno posto je AM2 soket a ovi su AM3 Na zvanicnom sajtu asusa pise da ova ploca to podrzava (sve do phenomII x4 945 i athlon II X4 640)
uzeo bi mozda athlon II 640, vidim da je u renderingu maltene isti sa phenomom. Igrice me ne zanimaju. Jel moze neko da mi objasni sta gubim bez L3 kesa?
da vas prosvetlim.Uzmi lepo 640 jer je razlika izmedju njega i 9 45 je negde oko 0 posto.635 vs 955 je sporiji jedva 10 posto,negde 20 a negde 0.Sve u svemu oko 10 posto.A 640 vs 945 ti dodje na isto.Klok za klok tvrdim da je athlon beznacajno sporiji od phenoma.A razlika je l3 tj ocu reci da je l3 mizerna razlika.Ako je 635 na 2,9 10 posto sporiji od 955 na 3,2ghz onda je logicno da sa jos 300mhz atlon dolazi veoma blizu.Znaci 640vs 945 moj glas svakako za 640.A i jeftiniji je.Drugo da je l2 kes pa i da pricamo a ovako l3 nista.Sad ce ovde svi da pocnu da me napadaju kako sam lud itd ali ok.Ja sam birao pa sam uzeo 630 ako ti mislis da je bolji 945 od 640 ti ga uzmi.Dobices tvrdim najvise 10 posto u nekoj aplikaciji-igrici a u drugim nista.Ne verujem ni tih 10 posto.A dobices vece temperature na fenomu zbog tog l3 kesa.Klokuju se dobro oba ali i dalje tvrdim klok za klok l3 nista ne znaci ili mizerno i athlon je bolja kupovina osim ako pare nisu problem. AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
Gigabyte GTX 260OC 684/1368/2200 121gb/s XIGMATEK Go Green 700W 80Plus
Samo se to teško meri i slabo vidi. Osim u parama. Pogledajte test urađen na benchmark.rs sajtu, jeftiniji procesori ili tako nekako se zove test, relativno skoro je pravljen. Jeste phenom dobar čip, ali... pogledajte lepo gde stoje X4 i posebno X3 ATHLONI II. U stvarima gde je L3 bitan, može da se izmeri neka razlika, u stvarima gde je bitan broj jezgara, dvojezgarni phenom-i nemaju šta da traže pored AII X3 i X4. E, ko hoće najbolje ide na phenoma x4 ili x6 i gotova priča, samo, čini mi se da ljudi bezrazložno sumnjaju i potcenjuju athlone sa tri i četiri jezgra.
Naravno da su pare problem, da nisu problem zamenio bi i maticnu i sve u djavola ko ce da se mlati sa cipsetom 560, kupio bi lepo x6 ili neki i7 i cao djaci po onome sto sam procitao poklapaju nam se misljenja. Athlon II je i onako moj prvi izbor. Trenutno imam athlon x2 6000+, trebalo bi da mi radi render duplo brze.
Nego grafulja mi je usko grlo, imam pradedu ati 1600 pro 512mb... mozda i to zamenim. Imate li neku preporuku, za rad u MAX-u?
:: :: da vas prosvetlim.Uzmi lepo 640 jer je razlika izmedju njega i :: 45 je negde oko 0 posto.635 vs 955 je sporiji jedva 10 posto,negde 20 a negde 0.Sve u svemu oko 10 posto.A 640 vs 945 ti dodje na isto.Klok za klok tvrdim da je athlon beznacajno sporiji od phenoma.A razlika je l3 tj ocu reci da je l3 mizerna razlika.Ako je 635 na 2,9 10 posto sporiji od 955 na 3,2ghz onda je logicno da sa jos 300mhz atlon dolazi veoma blizu.Znaci 640vs 945 moj glas svakako za 640.A i jeftiniji je.Drugo da je l2 kes pa i da pricamo a ovako l3 nista.Sad ce ovde svi da pocnu da me napadaju kako sam lud itd ali ok.Ja sam birao pa sam uzeo 630 ako ti mislis da je bolji 945 od 640 ti ga uzmi.Dobices tvrdim najvise 10 posto u nekoj aplikaciji-igrici a u drugim nista.Ne verujem ni tih 10 posto.A dobices vece temperature na fenomu zbog tog l3 kesa.Klokuju se dobro oba ali i dalje tvrdim klok za klok l3 nista ne znaci ili mizerno i athlon je bolja kupovina osim ako pare nisu problem :: AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stoc :: :: Asus M4A785TD-V-EV :: :: Mushkin 2x2 gb 2000mh :: :: Gigabyte GTX 260O :: 684/1368/2200 121gb/s :: XIGMATE :: Go Green 700W 80Plus
i to sto moze da podrzi taj procesor je vec dovoljno,zar ne...jedino sto se ht smanjuje,ali to i nije toliko bitno,ne vii se to u performansama...osetices znacajno ubrzaanje,em je sam athlon II procesor i da ima dva gezgra mnogo brzi,a plus ima dodatna dva,sto je za rendering najbitnije....
ne bi za grafu preko 100e, osim ako ne postoje jaki razlozi
10.01.2011. 11:39
status: user broj poruka: 1013
Za grafu mi se ne daje preko 100e, a i mislim da ne bi mogo da iskoristim sa ovom plocom neku jacu. Ponavljam, igrice me ne interesuju pogotovu ne one zahtevne, zanima me rad u MAX-u. imam codgen 400w,jel moze da pogura?
vidim ima neke quadro za te pae, ne znam da li da idem na tu opciju. Ima neka od giga rama za 15e, malo mi zvuci sumnjivo
cena je 150 evra,a ne 15?i koja Quadro?ne pise koja je,vec samo quadro... za 100 evriva moze nova 5770...sa tom 640-tkom ces moci svaku kartu da poguras do kraja...
? jel si bas 100% siguran da radi fora kod 48xx? ne kazem da nisi u pravu, ali po secanju rekao bih da otkad je ati presao sa X1xxx na HD2xxx, za fireGL idu posebni cipovi. ___________________________________________________________________ http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A4%D0%B5%D1%98%D1%88%D0%BB
@dukiduledu ovih15e je moj lapsus znam da moze taj procesor da grafu, ali ne znam za plocu da tu ne ispadne neki cirkus
@mixx jel to 100% isprobana varijanta sa tim biosom? da ne pljunem 100e posle da se upucam. Mada su to xtra grafe i bez toga, ali uzima mi se serija 5xxx jer ima podrsku za directx11 koji ima u novom maxu svoju funkciju, koliko sam cuo
izbrisao sam prethodne postove, nisu tacni. elem, situacija (bar sto se tice 4870) je sledeca: mozes da je softmodujes da je sistem vidi kao firepro V8700 ali ce performanse ostati na nivou 4870. znaci, dzabe... znaci, preostaju ti sledece opcije: da kupis neku matoru high-end kartu za koju se stvarno zna da posle moda radi posao kako treba, da kupis noviju kartu i zadovoljis se njenim pro mogucnostima, ili da kupis pravu pro kartu za iljadu evra. predlazem ti prvu varijantu ako ti gejming nije prioritet. najjeftinija je i radi provereno
steta sto nemam kod sebe vise 4870 pa bih probao i tacno bih ti rekao inace sam nekoliko puta preflashovao moju mucenu 4350 sa originalnim biosom samo je u rabitu zamenjen device ID, u najgorem slucaju sam imao problem sa instalacijom drajvera, posle sam vratio originalni ID i karta normalno radi, a ovo kroz drajver stvarno ne znam inace su v8700 i 4870 HW iste
ima dosta tema na netu gde kaze da se 48xx preflesovana u v87 vidi u racunaru kao v87 ali rezultati koje postize u profesionalnoj upotrebi su i dalje kao kod 48. nisam uspeo da pronadjem da je neko stvarno uspeo da je natera da radi (bude efikasna) kao v87
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.