Kao sto naslov kaze, hteo bih da OC-ujem cpu. Ne bih da preterujem sa klokovanjem, tj. hteo bih na nekih 3.6GHz da ga stavim. Ako ima neko nekakvih iskustava sa ovim cpu-om, bio bih mu zahvalan na pomoci. Hvala unapred... (Ploca je MSI sa P55 cipom i RAM memorija 2x2GB Kingston hyperx 1600MHz, koja trenutno radi na 1333.)
Imaš po netu detaljnih uputstava sa sve slikama. Ako oćeš samo ugrubo najjednostavnije moguće, može ovako: - digneš bclk na 160 - to će automatski da ti digne memoriju na 1600 - množilac možeš i da ne diraš, to bi trebalo da te dovede oko 3,3 - mislim da nećeš morati da dižeš napon za taj klok
Naravno ima više načina da se odere jarac, najbolje da pročitaš neki guide natenane, onako s razumevanjem.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
K`o bajage sam gledao po netu i nista konkretno nisam nasao, sem za 4-4.2GHz. Oko 3.6GHz nista nisam nasao... :) Ok hvala, probacu za pocetak na 3.3, nego je li trebam da pogasim jos nesto sem TurboBoost-a?
Stavio sam na 160, taman mi frekvencija RAM-a stoji na 1600, kao sto i treba. Nista nisam dirao sem bclk-a. A QPI frekvencija sto mi skocila na 5726, to je ok? Imam opciju da stavim x16 i onda mu opadne na 5100... Da ne diram to?? Pozz (:
:: Stavio sam na 160, taman mi frekvencija RAM-a stoji na 1600, kao sto i treba. Nista nisam dirao sem bclk-a. A QPI frekvencija sto mi skocila na 5726, to je ok? Imam opciju da stavim x16 i onda mu opadne na 5100... Da ne diram to?? :: Pozz ( ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.