evo upravo stigohshe u emmi, cena je upravo onakva kakvu sam i ocekivao i neverujem da ce biti nekih oscilacija u blizoj buducnosti.. 21704 dinara. ali gde su te silme p67 ploce... samo msi ima kod nas i nesto sitno p67p8 pro u vip housu.. da li ima neko iskustva sa vip housem kako je moguce tamo naruciti preko neta ? i da li neko zna ako se uzima vise komponenti iz emmi-a da li obracunavaju postarinu za sve zajedno ili ti obracunavaju svaku komponentu posebno (postarinu) pa te oderu ljudski ko jarca..? u gigatronu znam da ako predjes 15k sve ti je besplatno..a vamo?
Postarina kod emmi-a ako placas gotovinski ide ovako: 180din + 1% od ukupne svote narucenih komponenti. Znaci ako uzmes taj i5 dostava ce ti biti 397din. Sve komponente se zajedno obracunavaju..
:: evo upravo stigohshe u emmi, cena je upravo onakva kakvu sam i ocekivao i neverujem da ce biti nekih oscilacija u blizoj buducnosti.. 21704 dinara :: ali gde su te silme p67 ploce... samo msi ima kod nas i nesto sitno p67p8 pro u vip housu.. da li ima neko iskustva sa vip housem kako je moguce tamo naruciti preko neta ? i da li neko zna ako se uzima vise komponenti iz emmi-a da li obracunavaju postarinu za sve zajedno ili ti obracunavaju svaku komponentu posebno (postarinu) pa te oderu ljudski ko jarca..? u gigatronu znam da ako predjes 15k sve ti je besplatno..a vamo :: :: Nije greh ne znati. Ali neznati jeste.
Ne, nisam dobro napisao tih 180din je za celokupnu dostavu, ako imas maticnu od 15000 i procesor od 20000 dostava ti je: 180+ 1%(cpu+mb)=180+350=530din Nadam se da sam sad malo jasnije objasnio.
:: da..znaci sve se mnozi, sa plocom bi me izasla postarina skoro 1000 din.. vise mi se isplati onda sesti na bus i dici to odma..i ne cekam 3 dana. :: :: Nije greh ne znati. Ali neznati jeste :: ::
Razlika izmedju 2300 i 2400 modela je previse mala,tako da ce cena 2300 morati debelo dole da bi bio isplativ...
Ono sto me iznenadjuje je i razlika izmedju ne K i K modela,only 600-800 din,sto je odlicno. Sve u svemu,nije lose,al moglo bi i bolje...1000-1500din manje i bilo bi taman.
Ja bih sačekao da stignu modeli kojima je množilac otključan, imaju sufiks K. Konkretno za model koji tebe interesuje, i5 2500K će biti 11$ skuplji u odnosnu na i5 2500. Ako ti nije hitno, ti sačekaj, jer za otprilike 1000din imaš procesor kom ćeš moći da izvadiš maksimum u performansama.
Cekas Bulodzera koji ce da ih isprevrce kao pravi buldozer :). Ako se arhitektura pokaze toliko superiorna bice veselo :).
Pozdrav!
:: e jbga bas... planirao sam da uzmem X6 i 890 FX a sad vidim da za iste pare ovaj I5 2500 ga ubija.. :: :: da li je vredna razlika doplate zza i7 2600 ( treba mi za sve osim za igre..) . Vidim i sam koliko je i7 bolji ali..jeli vredi razlike :: :: Trenutno mi je E8400 u kompu....ili da odem na X6 i 890FX :: :: :: Ajd uzdravlje :: ::
ma gde da cekam Gile to je jos par meseci a i pod znakom pitanja koliko ce isprevrtati....
Ajd uzdravlje
:: Cekas Bulodzera koji ce da ih isprevrce kao pravi buldozer :). Ako se arhitektura pokaze toliko superiorna bice veselo :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: e jbga bas... planirao sam da uzmem X6 i 890 FX a sad vidim da za iste pare ovaj I5 2500 ga ubija.. :: :: :: :: da li je vredna razlika doplate zza i7 2600 ( treba mi za sve osim za igre..) . Vidim i sam koliko je i7 bolji ali..jeli vredi razlike :: :: :: :: Trenutno mi je E8400 u kompu....ili da odem na X6 i 890FX :: :: :: :: :: :: Ajd uzdravlje :: :: :: ::
Sto se tice za posiljku u emmi-u dobio si nepotpunu informaciju:
Za pošiljke težinske kategorije 0 – 1 kg 160,00 RSD Za pošiljke težinske kategorije 1 – 5 kg 180,00 RSD Za pošiljke težinske kategorije 5 – 10 kg 200,00 RSD Za pošiljke težinske kategorije 10 – 20 kg 250,00 RSD Za pošiljke težinske kategorije 20 – 30 kg 350,00 RSD Za pošiljke težinske kategorije 30 - 40 kg 500,00 RSD Za pošiljke težinske kategorije + 40 kg 600,00 RSD Za pošiljke u vrednosti večoj od 50.000 RSD, bez obzira na težinu isporuka je gratis!
Ukoliko ste se opredelili za plaćanje porudžbine pouzećem (gotovinski), kurirska služba će Vam ovu uslugu zaračunati u vrednosti od dodatnih 1% vrednosti porudžbine. Ovaj iznos biće uračunat u okviru samih troškova isporuke. - - sto znaci da ako placas preko uplatnice placas proviziju u banci, tako da moze da se desi da u svojoj banci i na platis nista.
da da, ja nisam okacio link ali na K verziju sam mislio.. to sam i narucio.. e da sam bio malo strpljiviji i da nisam u tolikoj zurbi mogao sam sve iz emmija pa bi imao dzaba transport ali nema veze... sta je tu je .. sad se samo molim Bogu da mi stigne sve do cetvrtka popodna i mirna Backa .)
Nije greh ne znati. Ali neznati jeste.
edit: nisam samo pastu jos uzeo... sta da uzmem od paste ? skroz sam zaboravio na to .. :x neka najbolja pasta na kori planete Zemlje me interesuje
Za pastu je džabe da gledaš cenovnike, to im spada pod sitan inventar pa ne vode računa, na kraju ćeš da uzmeš ono što možeš da nađeš, telefon u šake i zovi.
Nemoj samo one arctic silver paste, mnogo se teško razmazuju, pomaže ako je staviš malo na radijator da otpusti ali ne vidim zašto bi se cimao ako ima nešto drugo.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: :: edit: nisam samo pastu jos uzeo... sta da uzmem od paste ? skroz sam zaboravio na to .. :x neka najbolja pasta na kori planete Zemlje me interesuje
sad bas gledam po netu svi predlazu da se uzme arctic silver 5, kazu da je odlicna ovako po performansama i da se lako skida i sve to.. samo da je ucackam jos u paket i bice bajno :)
:: da da, ja nisam okacio link ali na K verziju sam mislio.. to sam i narucio. :: e da sam bio malo strpljiviji i da nisam u tolikoj zurbi mogao sam sve iz emmija pa bi imao dzaba transport ali nema veze... sta je tu je .. sad se samo molim Bogu da mi stigne sve do cetvrtka popodna i mirna Backa . :: :: Nije greh ne znati. Ali neznati jeste :: :: edit: nisam samo pastu jos uzeo... sta da uzmem od paste ? skroz sam zaboravio na to .. :x neka najbolja pasta na kori planete Zemlje me interesuje
i5 2500k dvoumim se izmedju asus p8p67 pro i msi gd65 2x2 gb kingston hyper x ili nesto bolje sto mi predloze drugari sa pc berze hyper 212+ ili megahelms, zavisi od kesa (steta je da ne radi na 4.5 Ghz+) wd caviar black 1tb sata 3, kasnije jos jedan u raidu xigmatek asgard 2 napajanje ce mi predloziti drugari sa pc berze grafiku cekam gtx 560 da vidim kakav ce biti, ako bude mala razlika u ceni uzecu gtx 570
Reci mi da li uz tvoju plocu ide usb3 bracket produzni za prednju stranu kucista?
fina masinica :) i ja sam se dvoumio izmedju te 2 ploce ali na kraju presudio nesto skuplji i po meni bolji asus mada je to dosta diskutabilno i tek ce se pokazati sta je bolje u narednih par meseci.. ploca mi jos nije stigla, danas je narucio, stra salju, a prekosutra stize pa ti tek onda mogu dati odgovor sa sigurnoscu, ali po ovom sajtu bi trebalo da ima: http://tiny.cc/b8cl0 i ja bi uzeo nevidiju da mi ne trebaju 3 monitora..ali posto je tako ovo bi trebalo fino da me posluzi jos pogotovo ovo sa otkljucavanjem.. ko budaletini samar :)
Ovako, ja bih na tvom mestu uzeo Asus P867PRO i Prolimatech. GTX 560 neće biti baš džabe kad izađe, tako da će nvidia ciljati na cenovni rang u kom je 6950. Ako za iste pare dobijaš i 6950 koji možeš da otključaš, onda nema svrhe polemisati, zar ne? Videćemo.
Crosshair IV Formula/X6 1055T & Prolimatech Super Mega & push&pull/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T & CFT-600-14CS
:: @reps :: :: i5 2500 :: dvoumim se izmedju asus p8p67 pro i msi gd6 :: 2x2 gb kingston hyper x ili nesto bolje sto mi predloze drugari sa pc berz :: hyper 212+ ili megahelms, zavisi od kesa (steta je da ne radi na 4.5 Ghz+ :: wd caviar black 1tb sata 3, kasnije jos jedan u raid :: xigmatek asgard :: napajanje ce mi predloziti drugari sa pc berz :: grafiku cekam gtx 560 da vidim kakav ce biti, ako bude mala razlika u ceni uzecu gtx 57 :: :: Reci mi da li uz tvoju plocu ide usb3 bracket produzni za prednju stranu kucista :: :: :: :: :: :: :: ::
Kad ti stigne ploca javi za taj bracket i javi kakvi se kondenzatori koriste na njoj, jesu li solid ili ne. Neka te makina u zdravlju sluzi. Kad sklopis sve javi utiske.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.