Instaliraš win7 na taj disk ili prekopiraš image sistemske particije koju si bekapovao (acronis) i naturiš mu u BIOSu da USB uređaj bude prvi BOOT uređaj i trebalo bi da radi.
Ne, ne, butabilnu particiju praviš samom instalacijom, valjda si na to mislio kad kažeš autorun. U biosu nađi opciju tipa Hard Disk Boot Priority i označi USBHDD0 (ili nešto slično) kao prvi.
Pa onda znaš proceduru. Moraš da ponoviš proceduru instalacije, samo je usmeriš na USB disk. Najbolje je da isključiš sve ostale diskove koje imaš da ne bi bilo zabune. Možda je jednostavnije da napraviš image sistemske particije koju si instalirao, pomoću Acronis true image-a i samo je prekopiraš na USB disk.
procedura instalacije je standardna kao da ti je hard interni samo treba da namestis da ti usbhdd bude first boot device. ne znam koliko ti je pametno da instaliras sistem na externi hard jer drugacije performanse dobijas preko usb kabla nego kad je hard direktno zakacen sata kablom na maticnu plocu a i taj hard radi na 5400 obrtaja i nema neke zavidne performanse.
A taj program acronis jel je on na foru kao nero samo sto se pravi na eksterni hard znam kako da napravim boot dvd ali ne znam kako preko eksternog harda da napravim?
Pročitaj Anonymous-ov odgovor. Sve je dosta sporije preko USB diska, pogotovu tog. Ti diskovi služe za transfer i skladištenje podataka, sistem bolje drži na internom disku.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.