RC-RFC-CR-RRD-WR-WTR-RTP ( koji su puni nazivi ovih skracenica, to je za ddr3)
STRANA 1 OD 1
Godzilla
RC-RFC-CR-RRD-WR-WTR-RTP ( koji su puni nazivi ovih skracenica, to je za ddr3)
12.01.2011. 02:55
T32600
status: user broj poruka: 46
Konkretno, imam Exceleram 2x2gb Black Sark 1600mhz... i ne mogu da je poteram na 1600mhz posto nesto ne podesavam dobro izgleda. A i AMD je konfa, nisam probao na Intelu! Konfa je (ako nesto znaci) ga-890-gpa ud3h cf 5750 phenom 965
E ovako, pise da za 1600mhz treba ovako da se podesi
RC-RFC-CR-RRD-WR-WTR-RTP da bude 33-74-0-4-10-6-6
Ja ne znam u biosu koja skracenica je za koje? znam neke ali ne sve mislim da je RC=row cycle time RFC=refresh row cycle time RRD= ras to ras delay WR=write recovery time
Neki parametri memorije ne mogu se rucno podesiti (u CMOS-u)...
12.01.2011. 05:00
status: user broj poruka: 11019
nego ih memory controler na CPU-u dnosno mat. ploci podesavaju (`automatski`). Da li si proverio kompatibilnost tog modela memorije sa mat. plocom (spisak bi trebalo da se nalazi na Gigabyte-ovom sajtu)?
-WTR=write-to-read RTP=Read-to-Precharge (obe vrednosti su izrazene u nanosekundama)
Neće ići na 1600Mhz, a evo i zašto. Memorijski kontroler kod AMD-a podržava memorije do 1333MHz, tako da ih setuje na te vrednosti. Dakle, moraš da je overklokuješ, ili joj podigni množilac na 8 ili podigni fsb da bi dobio tih 1600MHz.
Crosshair IV Formula/X6 1055T & Prolimatech Super Mega & push&pull/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T & CFT-600-14CS
:: :: sve sam podesio ali ne mogu nigde da nadjem RFC=refresh row cycle time ( row refresh cycle :: :: ne znam da li ce da pici na 1600mhz kad to nadjem jos, ali ovako teorije nema da je poteram.. :: ::
Pa naravno, radio sam to... i podesavao milion puta ali prc tamo u onom spisku uopste nema exceleram... :/ znaci izgleda nije kompatibilna, jel to znaci da ne moze preko defaultnih 1333mhz? ili ce mozda poceti da zeza i na tih 1333mhz
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.