Koji dan sam vas pitao za ovakav predlog, ali sam hteo AMD s tim sto je intel preskup bio zasad. Medjutim, u medjuvremenu stvari su se promenile, proletela neka dobra ponuda, nisam ni znao da treba cekati Sandy Bridge novu arhitekturu. Pa sam nekako ovako birao:
LGA1155 iP67 MSI P67S-C43, PCIe/DDR3/SATA3/GLAN/7.1 10.770 din CPU LGA1155 Intel i5-2400 Core i5, 3.10GHz/1MB/6MB BOX 64bit 32nm 19.400 din transcen 2x4gb 1333mhz za 8200 din
Zasad mi nije stiglo, sutra ce valjda. Pitanje: 1.sad sam citao da ima neka varijanta kao 2400 i 2400k revizija, sta je razlika oko ovoga? 2.jel bolja varijanta je ova, nego da sam uzeo 1075t ili neki drugi proc od amd -a sa 6 jezgara? (molim drage forumase, itelovce i konkurentnu, BEZ SVADJE)
U ovo jos legne grafa od sapphire 5670 gddr5 128 bit, sa 550 w Xilence napajanjem. Ostalo nije bitno. Hvala van unapred na odgovorima !
je tacno. . .samo gledaj da kupis kvalitetno kuciste,ja sam danas shvatio da nije kako ti kazes ``ostalo nije bitno`` ovo je samo savet,sugestija, nisam imao lose namere :)) Poz !
Pod `ostalo nije bitno` sam podrazumevao da nije bitno hdd i dvd ili bluray rezac koje imam. Kuciste mi je Cooler Master-ova neznam koja . Bitno bi bilo kad bi imao umesto HDD-a SSD, ali sad cu s ovima biti miran, bar se nadam. Cudio sam se sa memorijama, transcend jedan modul 4gb i samo 4100 dinara. Nije ni to bitno, da radi samo na 1333MHz, kad vidim da i ploca i memorija podrzava samo do 1333. Nisam overkloker, bitno mi je samo stabilna i brza masina.
:: je tacno. . .samo gledaj da kupis kvalitetno kuciste,ja sam danas shvatio da nije kako ti kazes ``ostalo nije bitno` :: ovo je samo savet,sugestija, nisam imao lose namere :) :: Poz :: :: I like the girls who drink with me. : :: ::
@raic Fakticki FX style ,jer se otkljucan mnozioc pojavio prvo na Athlon 64 FX .
Uzmi bolje ove sa sufiksom K ,ovo drugo ti je sve sviranje .
:: 1. K varijanta može da se klokuje dizanjem množioca (AMD black edition style :: 2. Ovo je dosta bolje all-round :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Da, ali nisam siguran koliko ljudi zna za njih i otkljuchan mnozhilac.
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
:: @raic Fakticki FX style :: :: :: :: :: 1. K varijanta može da se klokuje dizanjem množioca (AMD black edition style :: :: 2. Ovo je dosta bolje all-round :: :: :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: ::
Ako je razlika u ceni toliko mala, ko će normalan uzimati procesore sa zaključanim množiocem, koji se pri tom ne mogu da klokuju? Zbog integrisane grafičke sigurno neće.
Lep test, ima i stock i clock i two smokin competitors
12.01.2011. 22:59
status: user broj poruka: 9006
Baš zato i rekoh all-round.
Ovo što reče DungeonMaster... kanda nisu izbacili K procesore kao varijantu za klokere već ove bez K kao način da ovi koje klok ne zanima uštede koji evrić.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Pa ja sam onda nenormalan, pa sam uzeo ovu 2400 bez K. Kasnije kad sam saznao i tih 20 evrica za 2500, hteo sam taj da uzmem, ali je vec bilo prekasno. Kao sto rekoh, ne zanima me OC, zato mi nije zao zbog K varijante, samo zbog 2500 sto nisam uzeo taj. Ne znam jos za plocu, pomalo se bojim od MSI, valjda su se menjali sa kvalitetom. I ja sam nekad imao, i nisam bio zadovoljan. @obradmi nisam protiv AMD-a, ali licno mislim, da ovi sa 6 jezgara, znaci sa +2 jezgara bi trebao da pojede svu koji imaju 4 jezgara, bar u vecim testovima. Jedna stvar je zakljucana: nema tog procesora, koja ja najbolja u svim testovima. Nisu losi ovi od 1055t pa to 1100t, kako sam i ja gledao. Uvek sam bio uz Intel. Da nije dosao Sandy Bridge, za sada sigurno bi cekao neku 1075t AMD...
:: Ako je razlika u ceni toliko mala, ko će normalan uzimati procesore sa zaključanim množiocem, koji se pri tom ne mogu da klokuju? Zbog integrisane grafičke sigurno neće :: :: :: Phenom II X3 720B :: Vendetta :: GA-MA790X-UD3 :: HyperX 2×2GB 1066MH :: F3 HD502H :: WD5000AAK :: GV-R487D5-1G :: Samsung 2232B :: X-Fi Xtreme Audi :: Altec ATP- :: CM 690 II Advance :: Chieftec CFT-650-14C :: Logitech Wav :: A4Tech X-748 :: ::
Nisam mislio da vređam, ni tebe ni bilo koga, nego mi se taj potez Intela činio malo besmislenim. Za slične pare, nude dobar, i još bolji procesor. Svi koji se malo bolje razumeju u kompjutere, a oće Sendi Bridž, uzeće neki sa K oznakom. Ti se nisi informisao na vreme, pa si zato `napravio grešku`.
Mnogo toga treba da se ja osecam uvredjenim. U principu si u pravu. Ja se razumem amas bas onoliko kolko zatreba i pomocu dosadasnjeg iskustva. Sa starom plocom P5Q Pro sam nabudzio proc e7200@2,53ghz da teram na 4.2ghz, mada nije iso stabilno samo sam isprobao 3dmark06 sa geminII kulerom. A od toga dana me ne privlaci overklokovanje. Radujem se ako stabilno i lepo radi racunar, posto mi radi po 24 sata dnevno. Iskljucim ga kad je nestanak struje ili idem na duzi put. Igre nikako ne igram, i zbog ovoga mi nije zao za K varijantu. Da sam pametniji, uzeo bi 2500 sa ili bez K, ali bitno bi bilo da je 2500. Ako stigne danas, javim vam kako radi. Verujem da ce biti sve duplo bolji od ovoga sto trenutno imam: P5Q Pro E7200 sa box kulerom 2x2GB Kingston HyperX 1066 Gainward Geforce 9800gt 512mb 256bit
naspram :
LGA1155 iP67 MSI P67S-C43, PCIe/DDR3/SATA3/GLAN/7.1 10.770 din CPU LGA1155 Intel i5-2400 Core i5, 3.10GHz/1MB/6MB BOX 64bit 32nm 19.400 din TRANSCEND 2x4gb 1333mhz za 8200 din SAPPHIRE 5670 GDDR5 128 BIT 512MB
:: Nisam mislio da vređam, ni tebe ni bilo koga, nego mi se taj potez Intela činio malo besmislenim. Za slične pare, nude dobar, i još bolji procesor. Svi koji se malo bolje razumeju u kompjutere, a oće Sendi Bridž, uzeće neki sa K oznakom. Ti se nisi informisao na vreme, pa si zato `napravio grešku` :: :: :: Phenom II X3 720B :: Vendetta :: GA-MA790X-UD3 :: HyperX 2×2GB 1066MH :: F3 HD502H :: WD5000AAK :: GV-R487D5-1G :: Samsung 2232B :: X-Fi Xtreme Audi :: Altec ATP- :: CM 690 II Advance :: Chieftec CFT-650-14C :: Logitech Wav :: A4Tech X-748 :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.