754 ploca,ali iz neke brand masine,i nigde ne mogu da nadjem bios za nju,ploca izbacuje ono bios cheksum wrong,trying to find rom file on floppy a,medjutim ja nigde ne mogu da nadjem bios tj rom file na net-u...ako neko zna gde i sta,molio bih da mi pomogne...na asusovom sajtu nema ploce jer je pravljena za neki brand(cini mi se fujitsu siemens)
mislis da ce hteti da radi sa tim biosom?moram da pokusam da promenim ime rom fajla u k8vf.rom,ali se plasim da mi se posle ne pojavi ni ovaj prvi ekran,pa posle mora na eprom programator...
ja sam napravio butabilni dos floppy,i u root prebacio afudos fleser i ovaj fajl,misleci da ce mi kao kod vecine ploca uci u dos,pa ja onda da flash-ujem iz dosa....medjutim,nece,krene kao nesto da ucitava,iscitrava,flopi krci,i na kraju nista...da li ja trebam da uradim nesto da napravim da auytomatski pokrene afudos,neku bat komandu tipa afudos/k8vf1005.rom?do sada uvek sam prvo ulazio u dos,pa pokretao fleser...da li neko ima iskustva sa ovim?
ta ploca ima AMI bios ??? ako je AMI netreba ti butabilni flopi .. preimenuj flash fajl u AMIBOOT.ROM i samo njega stavi na flopi .. ubaci i upali komp .. sacekaj dok se sam neresetuje (5-10 min) ..
flesovao sam bios,medjutim ploca kaze unknown porcesor revision fatal error system halted ckeck your bios maufactorer for update:D u pitanju su neki semproncici 2800 i 3000,e sada obzirom da je ovo iz brand masine,pretpostavljam da ne prepoznaje ove semprone,moguce da mora athlon,vasa misljenja?
verovatno si u pravu. ako mozes da udjes u bios vidi ako postoji opcija tipa `stop on error` stavi `no`, mozda upali. ako ne, resenje ti je da iskopas mladji bios ili stariji procesor
jos jednom hvala,vo pise lepo da porzava u upustvu jedino athlon 64 procesore,malo cudno,ali tako je :D.Uglavnom,sada e ploca ispravna,nov bios je stavljen,ove semproncice cu cuvati za neke druga ploce :D
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.