to sam pitao jel da ja klokujem moj 5000+ na 3.0ghz da li ce biti isti ko onaj...bilo mi je cudno skoro su isti samo je u nazivu razlika....hteo bi da kupim 4870 a ovaj moj proc ce je gusiti...koji bi proc mogao staviti do max 6000 a da je bas ne gusi??:)imam plocu ga m52s-s3p rev 2.0...
Ma neće da guši ne znam koliko, svirni ti njega na 3GHz, pusti vantage pa uporedi s rezultatima po netu. Ako bude mnogo manje od proseka tek onda počni da razmišljaš i o procesoru.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
ako mozes da uzmes negde na probu, probaj neki phenomII/athlonII. na dobrom delu am2+ ploca sa zvanicnom podrskom za prvu generaciju phenoma radi i druga generacija. ako ne, onda neki stariji phenom
a sad nije to neka svemirska brzina, po meni nema smisla sa dva jezgra ici ponovo na dva jezgra nego ti lepo kupi taj ati4870, cak i da mu ne izvuces max radice to super, a posle vidi da menjas proc kada budes imao para, volje, vremena.
kad bi uzimao proc uzeo bi x4 video sam na oglasu za oko 6500 7000din ali verovatno bi morao menjati plocu...trazio bi za nju oko 30e i dodao za neku am3 plocu...ali otom potom...:)
ustvari, kad malo bolje pogledam, razlika izmedju tog 5000 i phenoma I u igrama i nije vredna cimanja. ako ne moze phenomII/athlonII onda ostavi taj 5000. naravno, niko ti ne brani da ubacis barem hyper 101 ili neki jaci polovan kuler da mu olaksas muke preko 3 ghz
to cu i da uradim...:)ma da ja ne moram napajanje da kupujem kupio bi proc...ali za sada je dobro....kad bude bice..:)4870 i 5000+ 4gb rama ce me dosta dobro sluziti...
za 4850 treba 6000+ i jace.Ali ako nasviras taj na 3ghz to ti je 6000+ i dalje ce gusiti ali ces se lepo igrati.Kad skupis pare athlon x4 i plocu menjaj.Nemoj sa 5000+ da ides na athlon x2 nema smisla! AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
Gigabyte GTX 260OC 684/1368/2200 121gb/s XIGMATEK Go Green 700W 80Plus
Na x2 nema, ALI NA X3 IMA... a sitna kinta razlike. Uzmi x3 athlona II i da vidiš šta je let na drugi svet. Vrlo malo slabiji i u poprilično malo situacija, od x4, dosta jeftiniji, malo skuplji od x2... itd. itd... gde god su ga testirali isti je zaključak, najvrednija kupovina za toliko para.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.