dali mi neko moze preporuciti gde i za kolke novce mogu da uzmem malo vece pakovanje paste tipa 10 grama ali da nije neki krs (neki kazu da su samo nijanse razlike). Ne treba da ima neke profi karakteristike koje koriste klokeri samo da nije preskupa.
Isto pitanje kao gore ali za onu dvostrano lepljivu provodnu traku za ladjenje.
:: hvala. A mozes li mi potvrditi dali osim velikih razlika u ceni postoji i velika razlika u obaranju toplote :: :: :: Silken u Balkanskoj. Pakovanje od 10 grama je 350di :: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ :: :: :: ::
kod najvrelijih procesora (tdp>150w) razlika izmedju najjeftinije i najskuplje paste je nekoliko stepeni. kod hladnijih jos manja. ta od 350din je ok ako nisi hertz-hunter
rekao sam za odnos kolicina/cena .. 1 gram platis 100 a tubu 20g iste 600 ... (nisam mislio sto je manje pakovanje to je kvalitetnija pa je stoga i skuplja) ..
zadnji put kad sam uzeo to malo pakovanje od 3g skoro palac nisam slomio pokusavajuci da iscedim nesto paste na cpu ... uvalili mi prazno pakovanje iz servisa !!!
uzmi titan silver ili gold, moja preporuka za ovu pastu u compdreamu. @Gliga - tubica tubica, ne kesica, ja prijatelju moj koristim tubu silver titan od 2000god kad sam imao prvi komp, i jos uvek nije izgubila strukturu, potrosio sam pola spricera.
:: dali mi neko moze preporuciti gde i za kolke novce mogu da uzmem malo vece pakovanje paste tipa 10 grama ali da nije neki krs (neki kazu da su samo nijanse razlike). Ne treba da ima neke profi karakteristike koje koriste klokeri samo da nije preskupa. :: :: Isto pitanje kao gore ali za onu dvostrano lepljivu provodnu traku za ladjenje :: :: :: hvala mnog :: ::
Ja sam danas obisao pola Subotice i jedva nasao ovu od 25grama za 210din u prodavnici el. materijala (made in U.K ). Kasnije cu da je nabacim na grafu pa javljam utiske
Te obične silikonske paste i nisu za heavy-duty ko što je lađenje procesora, nedelju dana jačeg krčkanja i vidiš da to nije to. Ko ne veruje nek proba, daću mu ja tubu.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: Te obične silikonske paste i nisu za heavy-duty ko što je lađenje procesora, nedelju dana jačeg krčkanja i vidiš da to nije to :: Ko ne veruje nek proba, daću mu ja tubu. :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: Ja smatram da je ovo ok cena za pastu, naravno ako ispunjava vasa ocekivanja.. :: :: http://www.kelco.rs/katalog/komponente.php?q=pasta
Šta bi moglo da im se desi, prestanu dobro da provode iz nekog razloga, hemičar nisam pa nemam pojma zašto. Niti me zanima, ima obične metal paste za 150din pa ni ne razbijam glavu oko toga, ostavio sam tu silikonsku za sitnije stvari.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
OCz Freeze je definitivno jedna od najboljih pasti, ako ne i najbolja. Vise puta sam je koristio, samo reci hvale o njoj. U mojom masini je namazana na procesoru i grafici, a i kod dosta ortaka sam je koristio. Kosta oko 500 din. Moze da se koristi 2-3 puta. Zavisi od povrsine cipa na kojim se nanosi.
Inace, u full loadu CPU-a ili GPU-a, pri OC-u naravno, itekako skida temperaturu.
da nisi maaaaalcice preterao? razlika izmedju najbolje i najgore paste 8 ili vise stepeni. ok. meni je procesor manje od 8 stepeni topliji od temperature u kucistu a imam konfekcijsku pastu. ispada kad bih stavio najbolju procesor bi mi ustvari hladio kuciste??? ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
:: Razlika izmedju bele paste i sive je oko 5 C :: Razlika izmedju sive dobre i sive lose je 3 C :: :: Pozdrav :: ::
Gde sve imaju da se kupe te jeftine paste u velikim pakovanjima? Imam Spire silver pro, 1gr i dobra je ali je malo pakovanje, pa bih da uzmem neko vece i jeftinu silikonsku pastu.
jos nevidoh providne paste .. bela je silikonska .. a na koji cpu stavljas ? ako je neka bruka od cpu (celeron/sempron) bez problema moze bela .. te bele po el.radnjama uzmi ako je AMASAN T12 ..(default pasta)
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.