Da li neko zna u cemu se razlikuju maticne ploce P8P67 Pro i P8P67 osim sto prva ima jedan PCI-E slot vise i da li je razlika od 20 Evra (170 prema 150) OK da bi se uzela Pro verzija. Gledam ih na sajtu Asusa i prosto mi deluju identicno. I drugo U cemu je razlika izmedju procesora Intel i5 2500 i 2500K Hvala u napred.
Hvala drugari. Mislim da je odluka donesena. Prava formula je Asus P8P67 Pro + Intel i5 2500K. E sada da ne otvaram novu temu, dodjosmo do RAM-a. Ima li neke bitne razlike izmedju Kingston , Geil , Exceleram ili nekog drugog proizvodjaca na istim frekvencijama i latencijama ili samo treba gledati cenovnu razliku. Jos da napomenem interesuju me one verzije tipa HyperX, Black Dragon, Black Shark isl.
Ako su im frekvencije i latencije iste - nema apsolutno nikakve razlike u radu.
Oda ta tri što si pomenuo, kingston je kanda najkompatibilniji, geil je najskuplji a exceleram najjeftiniji ali kod nas još nedovoljno oproban, poneko ima problema s njim a ima ga na listi podržanih memorija malo koje ploče.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: E sada da ne otvaram novu temu, dodjosmo do RAM-a. Ima li neke bitne razlike izmedju Kingston , Geil , Exceleram ili nekog drugog proizvodjaca na istim frekvencijama i latencijama ili samo treba gledati cenovnu razliku. Jos da napomenem interesuju me one verzije tipa HyperX, Black Dragon, Black Shark isl ::
Hvala Raicu. Do sada sam se drzao Kingstona i mislim da cu nastaviti sa tom tendencijom. Reko` daj da pitam posto vidim da je taj Exceleram dosta zastupljen na nasem trzistu i to po prilicno povoljnim cenama u odnosu na prethodna dva koja sam naveo. Jos jedna stvar u vezi memorija. Da li ici na verziju sa vecom frekvencijom recimo 2000Mhz u odnosu na 1600Mhz ili vise obratiti paznju na latencije naravno kada je u pitanju ploca Asus P8P67 Pro?
Kad je DDR3 u pitanju, frekvencija je bitnija od latencije. Ako možeš da svirneš memoriju na 2000 cl9, to je bolja varijanta od recimo 1600 cl7. Jedino što je memorija na 2000mhz dosta skuplja.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: Hvala Raicu. Do sada sam se drzao Kingstona i mislim da cu nastaviti sa tom tendencijom. Reko` daj da pitam posto vidim da je taj Exceleram dosta zastupljen na nasem trzistu i to po prilicno povoljnim cenama u odnosu na prethodna dva koja sam naveo. Jos jedna stvar u vezi memorija. Da li ici na verziju sa vecom frekvencijom recimo 2000Mhz u odnosu na 1600Mhz ili vise obratiti paznju na latencije naravno kada je u pitanju ploca Asus P8P67 Pro? ::
Raicu sta kazes na ovu KINGSTON 4GB (2x2GB) 2000MHz DDR3 KHX2000C9AD3T1K2/4. Da li bi ovaj model firme Kingston bio pun pogodak za plocu o kojoj smo pricali? Nasao sam je za nekih 81-82 Evra.
:: Raicu sta kazes na ovu KINGSTON 4GB (2x2GB) 2000MHz DDR3 KHX2000C9AD3T1K2/4. Da li bi ovaj model firme Kingston bio pun pogodak za plocu o kojoj smo pricali? Nasao sam je za nekih 81-82 Evra ::
Jeste da DDR3 1600 moze da se uzme za 30-ak Evra manje ali mi ovaj Kingston deluje jako mocno (i po izgledu tj. dizajnu) tako da je odluka pala, uzimam njega i nadam se da ce lepo da se uklopi sa Asus P8P67 Pro i Intel i5 2500K. Neko vreme ce sa njima da sljaka HD6870 dok je ne zamenim za neki GF od GTX460 pa na vise. Pozdrav
6870 je jaca karta od GTX460, tako da 6870 ima smisla menjati jedino za neku 6950/70 ili jace...
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 512 (650/2200) - Kingston 2x1Gb ________________________________________________ DDR2 800 @ 833 (5-5-5-18) - LC Power 600H - Philips 22
:: Jeste da DDR3 1600 moze da se uzme za 30-ak Evra manje ali mi ovaj Kingston deluje jako mocno (i po izgledu tj. dizajnu) tako da je odluka pala, uzimam njega i nadam se da ce lepo da se uklopi sa Asus P8P67 Pro i Intel i5 2500K. Neko vreme ce sa njima da sljaka HD6870 dok je ne zamenim za neki GF od GTX460 pa na vise. Pozdra :: :: ::
Prelazim sa tom masinom na Intel/NVidia kombinaciju
18.01.2011. 15:30
status: user broj poruka: 1563
Pre neki dan sam otvarao temu o tome, da se ne ponavljam. Znam da je HD6870 jaca od GTX460 ali ako se budem za nju odlucio mozda cu staviti 2 u SLI ili cu mozda cekati GTX560 ili pak uzeti neku GTX570 ako mi bude iskocila po povoljnoj ceni, videcemo. Za sada mi je bitno da uklopim MB-CPU-RAM nove Intel arhitekture. Pozdrav
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.