postovani pc berzasi, imam ponudu da uzmem Corsair 2x2gb 1600mhz, oznaka je CMX4GX3M2A1600C9, za 50 eura sa 5 godina garancije (novo). Ova memorija je podrzana od strane p67 pro tako da sa time ne bi trebalo biti problema... jedino sto me muci sto za SB je deklarisana voltaza od 1.5 +-0.07V, sto znaci da bi je undervoltovao na 1.57V pa makar i malo smanjio magistralu/latencije (povecao). Sta vi kazete da li postoji nesto bolje u tom cenovnom rangu? Mislim da je ovakav voltage bio deklarisan i za prvu seriju i5 procesora pa su svi drzali na 1.65 i nije bilo problema... moguce da ce tako biti i sa SB ali nisam siguran pa bi radi predostroznosti odradio to... u nekoj buducnosti ako ovo ne zadovolji potrebe (u sta sumnjam) bi si priustio Corsair Vengeance ili tako nesto sto je deklarisano na 1.5 i to bi bilo to.. da uzimam?
Mhm, to se videlo i u onom što sam ja radio, samo u winraru je bilo neke jače razlike, ovo ostalo ič, photoshop, encoding... 1-2% u najboljem slučaju, go kurac od ovce.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
meni je to porazavajuci podatak .. nekada je i blago ocovanje memare donosilo osetno brze igranje .. ovde se vise neradi o frejmovima vec o kolicini ispaljene municije/s
slazem se ja da smo vijali macke da im lepimo za rep 1.65V ali sada je ipak situacija donekle drugacija jer ne bi smelo biti vece razlike od 0.5V izmedju V procesora i V rama. A to je bitno drugacije kod SB-a posto je 32nm proces izrade pa samim tim i radi na nizoj voltazi.. jedino me to malo brine ali dobro, kad se uzme u obzir OC proca to dodje na svoje mesto.. okej onda je to to.. uzecu ovaj Corsair ipak 5 godina garancije, a i nema apsolutno nikakve razlike u frekvenciji u gamingu..
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.