E drugari hteo sam da vas pitam da li overklok utice na performanse u igricama trenutno imam i5 760 na 2.8ghz pa me interesuje da li zato sto nisam klokovao procesor da mi procesor ne daje pravu snagu a inace imam HD5870 pa me interesuje da li negde gubim perforamnse?
Napisi koju plocu imas, da vidimo koliko je podesna za OC. Inace stvarno steta da drzis taj i5 na defaultu, em imas 5870 kome ce taj OC cpu-a dobro doci...
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 512 (650/2200) - Kingston 2x1Gb ________________________________________________ DDR2 800 @ 833 (5-5-5-18) - LC Power 600H - Philips 22
:: E drugari hteo sam da vas pitam da li overklok utice na performanse u igricama trenutno imam i5 760 na 2.8ghz pa me interesuje da li zato sto nisam klokovao procesor da mi procesor ne daje pravu snagu a inace imam HD5870 pa me interesuje da li negde gubim perforamnse :: :: Pozdra ::
Guši ti procesor grafiku, već sam spominjao na forumu da je meni i7 860 stock gušio 5870. Dovoljan ti je TX3 za i5 760. Sa njim sam uspeo isti procesor da dignem na 3.6Ghz na GA-P55-UD3, tako da ne bi trebalo ni ti da imaš problema da ga digneš na isti clock... __________________ Scourge of PCBerza
E al pazi i5 760 ima turbo boost na 3.3 ghz a kad sam uzeo maticnu ram i procesor drug mi je namestio u biosu 3.5 ghz na obicnom kuleru al mi je vratio posle na 2.8 zbog kulera a jel treba samo memorija da se namesti ili jos nesto gledao sam neke klipove da treba da se iskljuci turbo boost?
:: E al pazi i5 760 ima turbo boost na 3.3 ghz a kad sam uzeo maticnu ram i procesor drug mi je namestio u biosu 3.5 ghz na obicnom kuleru al mi je vratio posle na 2.8 zbog kulera a jel treba samo memorija da se namesti ili jos nesto gledao sam neke klipove da treba da se iskljuci turbo boost ::
Pa šta si našao nas da pitaš a imaš pri ruci i kartu i procesor. Pusti vantage, zabeleži GPU skor, klokuj procesor pa pusti ponovo, ako te interesuju baš performanse u igrama pusti crysis benchmark.
Lenjost, bato moj.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Biće razlike, e sad jebem li ga kolike tačno, zavisi od igre, neke vole jezgra a neke klok.
Svejedno, na kraju krajeva nema krštenog razloga da se taj procesor drži na default kad se već tako lako i lepo klokuje. Misliš da je to šuntavi intel propustio da ti naplati, iskoristi to kad si već dao pare.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.