Kako ce da reaguje MB M3A79-T Deluxe odnosno kako ce prepoznati neki AM3 procesor kao na primer Athlon II X2 250, Athlon II X3 450 ili Phenom II X2 555 pre Flash-ovanja BIOS-a i kako ce se ponasati OS odnosno da li ce morati da se ponovo instalira (pre ili posle Flash-ovanja BIOS-a). Hvala u napred
pljesni najnovoji bios i uzivaj, ne moze da skodi. vladarko, sto bre plasis coveka, ta ploca ima EZ FLASH2 integrisan u bios, jedini nacin da bilo sta sjebe je da iskljuci komp bas tih 10 sekundi dok se apdejtuje?! ako to uspe, onda ga ne treba pustati blizu racunara uopste ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
Radio sam (ispalo je uspesno) Flash-ovanje BIOS-a na MB Asus Commando. Mene interesuje konkretno:` Da li ja sada u MB mogu da stavim recimo CPU AMD Athlon II X3 450 i sve da bude normalno?`, Da li ce maticna da ga prepozna i kako i da li ce da se digne OS a sve to pre Flash-ovanja BIOS-a ili ce morati odmah da se udje u BIOS i preko EZ FLASH-a da se radi update? Na Asus Commando sam malo drugacije radio.
ako aII nije podrzan u verziji biosa koju trenutno imas, u post screenu ce ti pisati amd procesor model unknown, i moze da se desi da ti default napon ne bide odgovarajuci (zanemarljivo, +- 0.1v) inace ce raditi normalno. ako je porzan onda je podrzan. pogledaj uostalom na asusovom sajtu bios history za tvoju plocu ako ti je bas bitno kakve su razlike. ne vidim u cemu je problem da je odmah flesnes najnovijim, 2 minuta posla, flesnes i ne mislis ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
Ovo sa uspešnim flešovanjem je bio neuspeo crni humor
18.01.2011. 17:28
status: user broj poruka: 4228
Proveri koja je revizija BIOS-a na tvojoj ploči. Vidiš i sam da za ove 3 250-ice mogu 2 BIOS-a.
Revizija BIOS-a je, u ovom slučaju 4-cifreni broj 0902, 1501 ili slično. Nalazi se obično na dnu ili vrhu POST ekrana, kada uključiš računar. Neki put se može pročitati i kad uđeš u BIOS. CPU-Z, recimo će ti pročitati koja je verzija BIOS-a.
Sve ovo pišem zato što možda i nemoraš da radiš flešovanje, jer možda već postojeća revizija podržava taj CPU.
Ovo nije tacno al nikako, hoce novi bios dosta da zeza, nece da radi sa nekom memorijom, nece OC da radi kao pre, hoce da zezaju neke komponente itd. ima mnogo tekstova o Biosu po netu i svi se slazu u jednom AKO NE MORAS DA MENJAS BIOS NE DIRAJ GA.
Da li ja sada u MB mogu da stavim recimo CPU AMD Athlon II X3 450 i sve da bude normalno?`
Ako sadasnji bios podrzava te procesote radice sve kao i pre.Treba ti verzija Biosa 1702 Vidi link ispod.
Da li ce maticna da ga prepozna i kako i da li ce da se digne OS a sve to pre Flash-ovanja BIOS-a ili ce morati odmah da se udje u BIOS i preko EZ FLASH-a da se radi update?
Ako imas stariji bios koji ne podrzava taj CPU, zadrzi stari cpu, flesuj bios na verziju koja podrzava novi cpu, iskljuci komp. ubaci novi CPU, pa tek onda startuj i maticna ima da ga prepozna kako treba.OS nema potrebe da se reinstalira sam ce da prepozna novi CPU i da instalira drajvere za njega.
:: pljesni najnovoji bios i uzivaj, ne moze da skodi.
Zahvaljujem na informacijama odoh sada na drugi racunar u kome je ta famozna M3A79-T Deluxe da zabodem procesor pa da vidimo sta nam je ciniti. Cucemo se pozdrav
:: Ovo nije tacno al nikako, hoce novi bios dosta da zeza, nece da radi sa nekom memorijom, nece OC da radi kao pre, hoce da zezaju neke komponente itd. ima mnogo tekstova o Biosu po netu i svi se slazu u jednom AKO NE MORAS DA MENJAS BIOS NE DIRAJ GA :: ovo pricas uopsteno ili konkretno za m3a79-td? :: :: Ako sadasnji bios podrzava te procesote radice sve kao i pre.Treba ti verzija Biosa 1702 :: http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=ufZUFHN96LlrLL9J&content=specification
radice i ako ne podrzava, samo u biosu nece pisati ime procesora :: :: Ako imas stariji bios koji ne podrzava taj CPU, zadrzi stari cpu, flesuj bios na verziju koja podrzava novi cpu, iskljuci komp. ubaci novi CPU, :: ako nema proc u ploci odmah moze i sa athlonom II, ne mora da zonglira procesorima
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.