interesuje me koja ploca am2+ podrzava am3 procesore?vidim po oglasima gigabajtove ploce, revizije 2.0 i slicno...hteo bi da menjam moju asusovu plocu za neku bolju, tj.da ima 4 slota za ram, i da mogu na nju staviti athlonax2 dok ne bi uzeo athlon2 ili phenom2...znaci da ima 4 slota (ddr2) i da podrzava am3...ako ima takve ploce???
:: interesuje me koja ploca am2+ podrzava am3 procesore?vidim po oglasima gigabajtove ploce, revizije 2.0 i slicno...hteo bi da menjam moju asusovu plocu za neku bolju, tj.da ima 4 slota za ram, i da mogu na nju staviti athlonax2 dok ne bi uzeo athlon2 ili phenom2...znaci da ima 4 slota (ddr2) i da podrzava am3...ako ima takve ploce??
Koju ploču i procesor imaš sad? Koji čipset te interesuje?
imam asus m2n mx se+ i athlon64 x2 4400+be...sto se tice cipseta...to mi nije najjasnije skroz...bitno mi je da mogu da klokujem malo cpu kad ga stavim na plocu, jer me ova asus koci...
pa ako je dobra sto da ne...mada sam se razocarao sto se tice OVE m2n...bitno je da je nadjem na oglasima, a ovu nisam video...vidim sve gigabyte,nesto od msi-a i to je to...
:: imam asus m2n mx se+ i athlon64 x2 4400+be...sto se tice cipseta...to mi nije najjasnije skroz...bitno mi je da mogu da klokujem malo cpu kad ga stavim na plocu, jer me ova asus koci...
najbolje ti je da kad naidjes na plocu koja ti se svidja odes na sajt proizvodjaca pa proveris. gadjaj neku sa amd 7xx chipom ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
pa tako i jeste...samo sto me buni to...ima npr. gigabyte ploca kaze u oglasu podrzava phenoma2 a na u supported cpu pise da ne podrzava... sto se tice budzeta...nznm!!!jurim nesto polovno...najbolje kad bi naso nekog da oce da se menja sa maticnom uz moju doplatu...
i to se desava... ja sam moju plocu kupio pre izlaska phenomaI, izasao update biosa, na sajtu/u biosu ni u ludilu nisu podrzani phenomII/athlonII, pise mi u biosu AMD processor unknown, a radi potpuno normalno :) da sam birao kao ti sad, izabrao bih neku sa zvanicnom podrskom ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
Zaboravih :) , Bios koji dolazi sa GA-MA785 US2H je verzija F2, da bi mogao da koristis AM3 procesore uradi se update BIOS-a na F11, koji ima da se skine na zvanicnoj Gigabyte stranici i sve sljaka u najboljem redu!
pazi ovo, sa novijim biosima ne mogu. nekako ploca sama odluci da mi je max. napon 1.15v, jedva radi i na defaultu. nije me mrzelo da preflesujem plocu nekoliko puta raznim biosima, dok nisam ubo matoru (pre-phenomI) verziju koja je nagruvala 1.45v :) od tad bez problema sa 2.9ghz na 3.7ghz :) opet, biraj neku sa zvanicnom podrskom, nije ti bas neophodno da eksperimentises ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.