klokovao sam memoriju sa 1330 na 1600 povecao sam brzinu sa 133 na 160 ali posto je vezano i za procesor malo sam ga overklokovao.da ne bi to bilo previse smanjio sam mnozilac da bi ostao u granicama normale medjutim podigao mi je temperaturu sa nekih 45-46 na 55-58 .kolika je gornja granica za temperaturu procesora a da se nesto ne pokvari procesor je intel i5 760 memorija kingston hyperx 1600 2x2gb maticna gb P55-UD3L
Ma kakvih 90c, nije to GF100 Oni ne smeju prelaziti preko 70c, tu negde je granica za svaki dan.
:: Ma kakvi, neće mu ništa biti, Intel može do 90c bez problema, a i preko, zavisno od serije itd. Mada čudno mi da je toliko podigao t :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T & Prolimatech Super Mega & push&pull/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T & CFT-600-14CS :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1576909 :: ::
nije pod punim opterecenjem to je kad je otvoreno par internet stranica mada se na kompu i nece igrati neke igrice ,uglavnom je za internet, muziku word i exel
:: :: :: :: nije pod punim opterecenjem to je kad je otvoreno par internet stranica mada se na kompu i nece igrati neke igrice ,uglavnom je za internet, muziku word i exel
kupili smo nekoliko racunara za firmu i trazili memoriju na 1600.posle par dana ja provalim da je na1333 u biosu,zovem ja njih oni kazu stavili smo na 1600 ali je to overclock memorija mora da se poveca brzina.e sad posto je brzina magistrale ako sam dobro razumeo vezana i za procesor ono overklokuje i procesor pa sam ja smanjio mnozilac na procesoru da ga bas ne bi opteretio.Kolika je u stvari i razlika izmedju 1333 memorije i 1600 u brzini ,primecuje li se to i da li mislite iz ove price da me rade
Neces primetiti nikakvu vidnu razliku tako da bez brige. A i nema nikakve potrebe da ga klokujes ako ga koristis samo za net, office i ostale nezahtevne stvari...
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 512 (650/2200) - Kingston 2x1Gb ________________________________________________ DDR2 800 @ 833 (5-5-5-18) - LC Power 600H - Philips 22
:: kupili smo nekoliko racunara za firmu i trazili memoriju na 1600.posle par dana ja provalim da je na1333 u biosu,zovem ja njih oni kazu stavili smo na 1600 ali je to overclock memorija mora da se poveca brzina.e sad posto je brzina magistrale ako sam dobro razumeo vezana i za procesor ono overklokuje i procesor pa sam ja smanjio mnozilac na procesoru da ga bas :: ne bi opteretio.Kolika je u stvari i razlika izmedju 1333 memorije i 1600 u brzini ,primecuje li se to i da li mislite iz ove price da me rade :: :: hvala
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.