znima me da li je neko imao iskustva sa ovom plocom i koliko se ovaj 790i cipset greje, posto ima dosta zalbi na Striker II formulu da NB ide i na 80C.
Inace video sam ovu plocu za 12,5k u G*G*tr*nu, pa mi se ceni kao solidna kupovina.
A imaš neki besan 775 procesor i nvidiu pa planiraš da posle ubaciš još jednu i napraviš paklenu mašinu? Ne bih znao greje li se, zanima me zašto bi da uložiš u malo mator soket?
Hm, evo piše da je 780i čipset koji koristi formula samo refresh verzija 680i i da se oba greju ko đavo. Extreme koristi 790i koji je navodno mnogo hladniji i mnogo bolji za klok. Ploča je koštala 300e kad je izašla.
Čini mi se kao dobra kupovina ako si u situaciji koju sam na početku pomenuo, možda čak odlična.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
mozda i ubacim jos 2 nvidie, pa napravim ultra giga zelenu paklenu masinu .) Sve u svemu, na nju bi isao q8400 i 260GTX, a 3 godine starog gigabyte-a bih poslao u penziju :)
Hvala na odgovoru, mada bi voleo da iz prve ruke cujem misljenje nekog ko je licno probao ovu plocu (pre svega kako se klokuje i sl..., nadam se da FSB moze da ide na 450+)
Pogledaj po netu na koliko su ganjali s njom, iste ploče prodaju i nama i amerima, šta god mi nekad pričali o škartu i repariranim gainwardima iz austrije.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
:: :: Hvala na odgovoru, mada bi voleo da iz prve ruke cujem misljenje nekog ko je licno probao ovu plocu (pre svega kako se klokuje i sl..., nadam se da FSB moze da ide na 450+
gde kazu da je maksimalni stabilni FSB koji su postigli 450, tako da...ko zna...
:: Pogledaj po netu na koliko su ganjali s njom, iste ploče prodaju i nama i amerima, šta god mi nekad pričali o škartu i repariranim gainwardima iz austrije :: :: edit :: Evo, na guru3d su digli fsb na čak 490mh :: http://www.overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/asus_striker_ii_extreme_790i_ddr3_motherboard/ :: :: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite :: Furthermore, always carry a small snake. :: :: :: :: :: Hvala na odgovoru, mada bi voleo da iz prve ruke cujem misljenje nekog ko je licno probao ovu plocu (pre svega kako se klokuje i sl..., nadam se da FSB moze da ide na 450+ ::
Iskreno, nikad ali nikad ne bi kupio ne samo tu ploču nego bilo koju ploču sa tim čipsetom. Mnogo se greje po defaultu pogotovo kad joj ošineš FSB veči od 420MHZ
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.