Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
amd-ka...i hitachi-teka
STRANA 1 OD 1
Rammulino amd-ka...i hitachi-teka 24.01.2011. 22:14 T33017

status: user
broj poruka: 400

poz ljudovi....imam pitanje za korisnike AMDke....
- cpu 5000+ (2x2600mhz) kako kaze vlasnik pri pokretanju programa,desava se da isti pucaju,a inace sve ostalo drugo normalno radi.Samo programi `zezaju`?!?!
Da li je to do procesora ili do neke druge komponente pa i samog operativnog sistema?
(podpitanje) koja je realna cena ovog cpu-a u ovom slucaju polovnog naravno?
Razmisljam se da li da ga uzmem,pa me buni to `pucanje programa` 0_o

- drugo pitanje (da ne otvaram novu temu), wd 320gb sata hard je u pitanju,takodje sam nasao za pristojan novac. Menjana mu je elektronika,i ima 7-8 bad sector-a koji su izolovani
Znaci uz sve ovo gore navedeno o hard disku,zanima me da li se isplati uzimati ga?!

Gore obe pomenute komponente uzimam za sebe nisam nikakav preprodavac ili slicno,time se ne bavim.Pa mi je zato naravno i potreban Vas savet.
Ps. pasuje li uopste ovaj gore cpu na ecs 6100sm-m ver. 1
PSS. hvala unapred svima na odgovorima,nadam se da ce te mi pomoci sa odgovorima,da li da pazarim ovo ili ne. :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mikac962 Re 24.01.2011. 22:23 #287280

broj poruka: 555
AMD 5000+ zna da se pregreva i da zato lose radi, odnosno najcesce se gasi racunar. Sta mu to znaci samo u programima puca? Zasta ga uzimas? Da gledas u desktop? Po meni samo bacanje para. Ja ga licno ne bih uzeo.
Isto vazi i za HDD. Pitanje je zasto su se pojavili bad sectors. Moze taj disk mozda raditi neko vreme, a onda ces kukati kako da povratis podatke sa diska koji je crkao. Ako ti ga neko poklanja uzmi ga za drzanje muzike i filmova koje uvek mozes ponovo skinuti sa neta, pa te bas briga ako pukne hard.

Stripy Re 24.01.2011. 22:27 #287284

broj poruka: 4163
Zajebi furdu sa Limunda, tamo je sve povoljno ali za prodavca.

http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ0

gilopile Re: amd-ka...i hitachi-teka 24.01.2011. 22:32 #287287

broj poruka: 9459
Najmanja je verovatnoca da je bas zbog procesora.Neka metne fresh win i neka proba, bar ce otkloniti potencionalni soft problem.Ako je ipak do procesora i neka od instrukcija ili nesto drugo mu je zveknulo, onda se NIKAKO ne isplati to kupovati.Sto se tice harda, moze da radi bez problema sa tih par losih sektora, ali isto tako(ako mu je mehanika na izdisaju) moze da ih nagomila u par dana i 1000 i da se velikom brzinom nagomilavaju.Jedino ako ga dobijas za smesnu sumu novaca pa da i rizikujes, a u protivnom bolje dodati jos malo novaca i kupiti nov, pa makar i manjeg kapaciteta.
Inace ako se ipak odlucis za kupovinu procesora, pase na tvoju plocu bez problema.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

::
:: poz ljudovi....imam pitanje za korisnike AMDke...
:: - cpu 5000+ (2x2600mhz) kako kaze vlasnik pri pokretanju programa,desava se da isti pucaju,a inace sve ostalo drugo normalno radi.Samo programi `zezaju`?!?
:: Da li je to do procesora ili do neke druge komponente pa i samog operativnog sistema
:: (podpitanje) koja je realna cena ovog cpu-a u ovom slucaju polovnog naravno?
:: Razmisljam se da li da ga uzmem,pa me buni to `pucanje programa` 0_
:: - drugo pitanje (da ne otvaram novu temu), wd 320gb sata hard je u pitanju,takodje sam nasao za pristojan novac. Menjana mu je elektronika,i ima 7-8 bad sector-a koji su izolovan
:: Znaci uz sve ovo gore navedeno o hard disku,zanima me da li se isplati uzimati ga?
:: Gore obe pomenute komponente uzimam za sebe nisam nikakav preprodavac ili slicno,time se ne bavim.Pa mi je zato naravno i potreban Vas savet
:: Ps. pasuje li uopste ovaj gore cpu na ecs 6100sm-m ver.
:: PSS. hvala unapred svima na odgovorima,nadam se da ce te mi pomoci sa odgovorima,da li da pazarim ovo ili ne. :)
obradmi Pucanje programa 24.01.2011. 22:36 #287288

broj poruka: 7733
Nekompatibilna memorija.
Rammulino ... 24.01.2011. 22:46 #287291

to su reci prodavaca,ja samo sam prepisao to sto su rekli ,da bih video vase misljenje.
hard me manje vise zanima,bolje da i uzmem malo manji nov,vise me cpu intrigira.
`puca u programima` a ovako radi ko blesav? Hmmmmmmmmmmm.....? -_-
imarkovic Re: ... 24.01.2011. 22:53 #287292

broj poruka: 19073
klasicna fora `puca u programima`, `puca u windowsu, nisam imao DVD-rom da probam`, `kupljeno u Italiji, nisam imao ovo da ispitam`, hard je u najavi los, i u najavi ima 7, 8.000 bad sektora.. tako da pazi sta kupujes druze.. ne znam samo sto se gore u naslovu pominje Hitachi?

:: to su reci prodavaca,ja samo sam prepisao to sto su rekli ,da bih video vase misljenje
:: hard me manje vise zanima,bolje da i uzmem malo manji nov,vise me cpu intrigira
:: `puca u programima` a ovako radi ko blesav? Hmmmmmmmmmmm.....? -_-
Rammulino ... 24.01.2011. 22:57 #287295

ma moja greska permutovao sam...drugar pominjao nesto hitachi bas dok sam ja pisao temu :)
poceo sam i ja da `pucam u programima` kao i ovaj cpu! :D
znaci cpu takodje smrdi da je osakacen? mislio sam ako je to do njegove ploce nesto ili memorije da pazarim,jer cuo sam da su ovi 5000+ cpu-i dobri a i nisu skupi.
vladarko Re: ... 24.01.2011. 23:10 #287299

broj poruka: 4228
Ma, kad je ispravan - nije skup.

Pozdrav!

Vlada

:: ma moja greska permutovao sam...drugar pominjao nesto hitachi bas dok sam ja pisao temu :
:: poceo sam i ja da `pucam u programima` kao i ovaj cpu! :
:: znaci cpu takodje smrdi da je osakacen? mislio sam ako je to do njegove ploce nesto ili memorije da pazarim,jer cuo sam da su ovi 5000+ cpu-i dobri a i nisu skupi.
Mixx ... 25.01.2011. 00:20 #287316

broj poruka: 2931
a meni frka kad kupujem polovno u garanciji... samo napred

ICEsd re 25.01.2011. 07:55 #287355

broj poruka: 2158

Ja sam bas taj cpu drzo do pre mesec dana i nikakvih problema nisam sa njime imao, jeste malo vise se greje ali sa stok coolerom ide oc do 3.0ghz, tad oce da `pucaju` programi :D.Sta znam ja moj prodajem za 25 evra.

Sto tice ploce moze AM2 je:

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=685&CategoryID=1&MenuID=21&LanID=0

HDD nikao polovan ne uzimaj za male pare ima da uzmes novi.

http://winwin.rs/-hdd-sata2-7200-320gb-wd-caviar-blue-wd3200aaks.66.html?productId=20292

http://www.pcberza.rs/komponente/hard-diskovi-desktop-sata2-sata3-320gb/693/
Rammulino Re: re 25.01.2011. 10:20 #287371

poslao sam ti poruku na mail :D
toliko mi i ovaj trazi za njegov cpu,da ne reskiram ako je tvoj ok eto posla :D

:: Ja sam bas taj cpu drzo do pre mesec dana i nikakvih problema nisam sa njime imao, jeste malo vise se greje ali sa stok coolerom ide oc do 3.0ghz, tad oce da `pucaju` programi :D.Sta znam ja moj prodajem za 25 evra
:: Sto tice ploce moze AM2 je
:: http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=685&CategoryID=1&MenuID=21&LanID=
:: HDD nikao polovan ne uzimaj za male pare ima da uzmes novi
:: http://winwin.rs/-hdd-sata2-7200-320gb-wd-caviar-blue-wd3200aaks.66.html?productId=2029
:: http://www.pcberza.rs/komponente/hard-diskovi-desktop-sata2-sata3-320gb/693
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs