Mislis daces X1650 i uzeti 4850 uz doplatu od 5000 dinara? Ako je ono sto si napisoa tacno, onda ne znam ko koga pravi ludim. X1650 stara bar 4 godine, bez garancije. Treba li jos nesto reci?
Ta ploča te dosta koči u budućoj nadogradnji, teško ćeš neki pristojan Intel CPU da staviš na dvofaznu napojnu sekciju. Bolje uzmi neku AM2 ploču npr. ovu za 46e:
To ti je 12e više za mnogo bolju kombinaciju. Ako se ne igraš i ne treba ti 4850, bolje je prodaj i uzmi ploču sa integrušom nego tu 1650. Ako se igraš, zadrži 4850. Uostalom razmisli o polovnom delovima, oni i postoje za one sa tankim budžetom.
e3300 je solidan dvojezgralan procesor, a ploca sta reci to je dno ponude koliko para toliko muzike uzmi varijantu sa ddr3 memoriju bice ti jeftinije dodavanje kasnije memorije. Nemoj da menjas hd4850 nego je prodaj skroz za kes, a koristi integrusu dok ne kupis neku bolju grafiku.
4850 nikako nemoj da dajes za x1650, jaca je od nje i to mnogo. Nemoj bacati pare bezveze nego te pare sto si hteo za doplatu grafike ulozi u Athlon II x3 i AM3 plocu sa 770 chipsetom (jos mozes i da ga otkljucas i dobijes quad kao mnogi od nas ovde).
Nemaš razloga da se držiš Intela u toj klasi cena. Nije pitanje šta može da gura nego dal` možeš da dobiješ bolje za iste pare. Cela athlon II serija, od 240 modela naviše, je bolja od e5700, da ne govorim o đubretu od ploče koju si namenio za e5700. Opet ti ponavljam: polovne komponente su za ljude sa tankim budžetom.
:: a mozda uzmem e570 :: :: nezna jel taj e3300 moze da gura novije igrice ,a ovaj e5700 moze uverio sam se kod brata... :: :: ::
to sto si rekao da je AII serija bolja od Intel E5xxx je totalni bullshit, pa bar sam ih ja izmenjao mali milion, AII 250 (koji sam imao) nije dobar kao E5500 koji trenutno imam. @majkan druze ako ti vec treba kinta, prodaj taj 4850 za kes, nemoj da uzimas ni taj x1650 nego koristi integrusu, sasvim ce ti biti dovoljna ako se ne igras. ja trenutno koristim integrusu na Gigabyte g31m es2l, ploca dusu dala za klok. mnogo bolja nego varijanta sa ddr3, jer na ddr3 varijanti ne mozes mnogo da se igras sa mem, a samim tim ti je ogranicena mogucnost za klok....tako da.
Koga briga šta si ti imao, postoje ljudi koji se profesionalno bave testiranjem hardvera i oni kažu da je athlon bolji, ko zna zašto ti imaš drugačiji utisak.
:: :: to sto si rekao da je AII serija bolja od Intel E5xxx je totalni bullshit, pa bar sam ih ja izmenjao mali milion, AII 250 (koji sam imao) nije dobar kao E5500 koji trenutno imam.::
Taj E3300 se shuri od OC-a, imam ga u drugom kompu i procesor se na nakoj bednoj asusu ploci klokuje na 3.6GHz na default naponu :)
Opet ja bi u ovom sad trenutku pre isao na AM3 platformu, zbog buduceg upgrade-a, Athlon II X2 sigurno nije slabiji CPU a + mu je skocket aktuelan i ima DDR3 memorijski kontroler a sad ima da se nadje 4GB ddr3 na 1600MHz CL7 za ~4000-4500din. To je po meni presudan faktor zasto traba da uzmes Athlon II i ddr3 platformu.
jer ti je ista cena,E5500 jer je oko 55e,a AMD ne znam zasto. Sto se tice OC-a za E3300 nema potrebe komentarisati imas masu clanaka o njemu(isto kao o seriji E5xxx). http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1578258
klasika, iznosenje nekih clanaka i testova sa neta. probaj uzivo pa iznesi misljenje. ja decku govorim iz iskustva.
:: Koga briga šta si ti imao, postoje ljudi koji se profesionalno bave testiranjem hardvera i oni kažu da je athlon bolji, ko zna zašto ti imaš drugačiji utisak :: :: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/cpu-benchmark-value_6.htm :: :: :: :: :: :: to sto si rekao da je AII serija bolja od Intel E5xxx je totalni bullshit, pa bar sam ih ja izmenjao mali milion, AII 250 (koji sam imao) nije dobar kao E5500 koji trenutno imam.::
Subjektivno iskustvo je najnesigurniji osnov za zaključivanje. Upravo zato se radi ta `klasika`, da bi ljudi imali nešto objektivno pred sobom kada donose odluke. Probao bih ja sve uživo ali nemam ni para ni vremena, a i što bi kad postoje profesionalci koji se time bave?
:: klasika, iznosenje nekih clanaka i testova sa neta. probaj uzivo pa iznesi misljenje. ja decku govorim iz iskustva
najveca greska je pustiti druge da probaju za tebe, mogu da citam clanke raznih `profesionalaca` do sutra, dok ja ne probam licno to nije to, normalno menjam komponente u skladu sa mogucnostima, ne mogu sad da kupim i7 975 extreme i 8gb rama pa da probam i sudim o tome, ali ono sto mogu naravno da cu da probam i moje misljenje mi mnogo vise znaci od misljenja nekog tamo lika iz clanka, a decko koji je postavio temu trazi bas ono sto sam ja probao, tako da mogu to da mu prenesem iz iskustva.
:: Subjektivno iskustvo je najnesigurniji osnov za zaključivanje. Upravo zato se radi ta `klasika`, da bi ljudi imali nešto objektivno pred sobom kada donose odluke. Probao bih ja sve uživo ali nemam ni para ni vremena, a i što bi kad postoje profesionalci koji se time bave :: :: :: :: klasika, iznosenje nekih clanaka i testova sa neta. probaj uzivo pa iznesi misljenje. ja decku govorim iz iskustva ::
Pa ti upravo nudiš momku tu `najveću grešku` da drugi (tj. ti) proba za njega. Ne može svako da kupi i da proba, mora da sluša nekog ko je već probao. Jedino je pitanje da li će uvažiti mišljenje onog ko se potrudio da unificira sisteme i testove, instalira svež sistem i meri na štopericu ili nekoga ko ima izvestan subjektivan osećaj o tome.
:: najveca greska je pustiti druge da probaju za tebe, mogu da citam clanke raznih `profesionalaca` do sutra, dok ja ne probam licno to nije to, normalno menjam komponente u skladu sa mogucnostima, ne mogu sad da kupim i7 975 extreme i 8gb rama pa da probam i sudim o tome, ali ono sto mogu naravno da cu da probam i moje misljenje mi mnogo vise znaci od misljenja nekog tamo lika iz clanka, a decko koji je postavio temu trazi bas ono sto sam ja probao, tako da mogu to da mu prenesem iz iskustva
ma imam hiljadu odgovora sada, ali me stvarno mrzi da se raspravljam....
:: Pa ti upravo nudiš momku tu `najveću grešku` da drugi (tj. ti) proba za njega. Ne može svako da kupi i da proba, mora da sluša nekog ko je već probao. Jedino je pitanje da li će uvažiti mišljenje onog ko se potrudio da unificira sisteme i testove, instalira svež sistem i meri na štopericu ili nekoga ko ima izvestan subjektivan osećaj o tome :: :: :: najveca greska je pustiti druge da probaju za tebe, mogu da citam clanke raznih `profesionalaca` do sutra, dok ja ne probam licno to nije to, normalno menjam komponente u skladu sa mogucnostima, ne mogu sad da kupim i7 975 extreme i 8gb rama pa da probam i sudim o tome, ali ono sto mogu naravno da cu da probam i moje misljenje mi mnogo vise znaci od misljenja nekog tamo lika iz clanka, a decko koji je postavio temu trazi bas ono sto sam ja probao, tako da mogu to da mu prenesem iz iskustva ::
i dalje se dvoumim izmedju e5700 i e3300 al za e3300 mi nekako malo deluje 1mb kesa.....
a sto se 4850 ona je vec otisla za 5000 i x1650 pro 512mb.....jbg nije mi ni malo zao jer se grejala kao sporet...a ovako ova x1650 nek sljaka do leta pa ce da se vidi da se uzme neka bolja i neki bolji proc....graficka na leto 100% a proc 65% da se menja
@Dragg Jel nisi koristio E5700 i E3300, pa tako lupate ili nesto nije u redu na forumu. Da poredis Athlona II X2 bilo kog sa E5700 u svakom radu u brzini u igrama u grafickim prg, pa to je smesno. Jedino ako si mislio za buducu nadogradnju, onda ok, ali sto se tice sirove snage, to je poredjenje baba i zaba. Ako vec ide na Athlon II x3 onda sa DDR3 4 GB koja je oko 3200 din( transcend 1333) i ploca Biostar A880G+, AM3. Sa tom plocom od 54E, ram-om od 31E i CPU od 55E ima sasvim dobru platformu. Isplati se da da 4850 i uzme X1650 i 5000 din i proda X1650 za 1000 din. Tu je dobar 55 E, tako da ga nadogradnja izadje 85E, a ima solidnu podlogu za nadogradnju, pa i za 2 godine, jer je AMD rekao da nece menjati socket. Ali u realnom radu Intel je brzi samo da se ne ubogaljisa P31, vec bar P35 Pro ili P43 chipset-om.
ma dobro radi E5xxx i sa g31, evo recimo u photoshopu kad ubacujem filtere nekoj slici, to sa Intelom primetno brze odradi nego na AII, i to sto koristim G31, sta li bi bilo da koristim neku p45 plocu:)
:: @Drag :: Jel nisi koristio E5700 i E3300, pa tako lupate ili nesto nije u redu na forumu :: Da poredis Athlona II X2 bilo kog sa E5700 u svakom radu u brzini u igrama u grafickim prg, pa to je smesno :: Jedino ako si mislio za buducu nadogradnju, onda ok, ali sto se tice sirove snage, to je poredjenje baba i zaba :: Ako vec ide na Athlon II x3 onda sa DDR3 4 GB koja je oko 3200 din( transcend 1333) i ploca Biostar A880G+, AM3 :: Sa tom plocom od 54E, ram-om od 31E i CPU od 55E ima sasvim dobru platformu :: Isplati se da da 4850 i uzme X1650 i 5000 din i proda X1650 za 1000 din :: Tu je dobar 55 E, tako da ga nadogradnja izadje 85E, a ima solidnu podlogu za nadogradnju, pa i za 2 godine, jer je AMD rekao da nece menjati socket :: Ali u realnom radu Intel je brzi samo da se ne ubogaljisa P31, vec bar P35 Pro ili P43 chipset-om :: :: operator :: ::
@operator - I jeste smešno, athlon je brži u svakom testu, osim možda 2, od e5700. Nije neka drastična razlika u brzini ali je evidentna pogotovo u igrama. @gogi1 - jeste, PS je jedan od retkih programa gde je 5700 brži. Prelaskom na novi chipset dobijaš promile što se brzine tiče.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.