Mnogo bri kume ... Za 300 jevreja se moš kupit i5 2500k + odgovarajuća ploča i zakrpiti neki memorijski modul. Ako je najnovija platforma 1155 u cenovnom rangu sa starom 775, onda JEBE LUD ZBUNJENOG, tj. svaka čast ODRANOM JARCU koji bude dao tolike pare za polovni Dual Core kada može da kupi sve najnovije za iste pare i dobije mnogo jači PC!
:: Mnogo bri kume ... :: Za 300 jevreja se moš kupit i5 2500k + odgovarajuća ploča i zakrpiti neki memorijski modul :: Ako je najnovija platforma 1155 u cenovnom rangu sa starom 775, onda JEBE LUD ZBUNJENOG, tj. svaka čast ODRANOM JARCU koji bude dao tolike pare za polovni Dual Core kada može da kupi sve najnovije za iste pare i dobije mnogo jači PC :: :: ::
Nisam bas siguran da moze toliko da se izvuce za tu plocu. Ja sam nedavno sam svoju LanParty LT-X38 prodao za 80e (toliko sam u startu i trazio) i to se samo jedan javio kroz par dana -
BTW vidjam X38/X48 ploce za manje para pa zato i kazem ..
ma vredi procesor i 500e samo nema budala.Pa za 170e moze x6 da se kupi a i ko ce da radi upgrade sto bi dao 150e za polovan,proda svoje i uzme amd ko covek.Dosta mi je vise intela cija nalepnica vredi vise nego amd cpu.Ma vazi!!! AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
Gigabyte GTX 260OC 684/1368/2200 121gb/s XIGMATEK Go Green 700W 80Plus
ja samo navodim koliko vredi, a vredi, a u to sta se njemu isplati ne ulazim. a kupuje ga neko ko npr. ima 775 plocu, i bavi se renderingom npr. daje glat i 160eu... slazem se da je isplativija nova platforma ali sa nekim slabijim x6 koji ne dobija 9650 u performansama ..
:: :: ma vredi procesor i 500e samo nema budala.Pa za 170e moze x6 da se kupi a i ko ce da radi upgrade sto bi dao 150e za polovan,proda svoje i uzme amd ko covek.Dosta mi je vise intela cija nalepnica vredi vise nego amd cpu.Ma vazi!! :: AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stoc :: :: Asus M4A785TD-V-EV :: :: Mushkin 2x2 gb 2000mh :: :: Gigabyte GTX 260O :: 684/1368/2200 121gb/s :: XIGMATE :: Go Green 700W 80Plus :: :: :: procesor vredi 150eu sigurno :: :: ploca 110,120eu :: :: memorija 50, 60 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Intel Q9650 :: :: :: Asus Rampage Formula :: :: :: OCZ Blade 4GB 1200 Mhz
samo bez nervjoze, polako, jaci je tvoj AMD, a evo i dokaza http://goo.gl/0Dreh - http://goo.gl/ZrUQZ doduse mizerija je u pitanju al opet da ne ispadnem lazov
:: :: p2 965 ce da ga dobije a x6 nece,ma da :: AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stoc :: :: Asus M4A785TD-V-EV :: :: Mushkin 2x2 gb 2000mh :: :: Gigabyte GTX 260O :: 684/1368/2200 121gb/s :: XIGMATE :: Go Green 700W 80Plus :: ::
au bre sto si ti neki tezak covek, ma kakva nalepnica, nista me ti ne kapiras.... kazes prvo da je jaci 965 pa onda e kao jaci je intel ali za 1fps, nije u tome bila poenta.. kako god. da ne nastavljam, mrzi me iskreno.. ajd uzdravlje
:: Amd nije moj kao prvo a kao drugo 965 je jednak tom intelu po svemu osim ako ces da gledas mizeriju i nalepnicu naravno.. :: :: Edit...izvinjavam se jaci je intel ima 1fps vise u krizi tako da vredi svaku paru xaxaxaxax.. :: AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stoc :: :: Asus M4A785TD-V-EV :: :: Mushkin 2x2 gb 2000mh :: :: Gigabyte GTX 260O :: 684/1368/2200 121gb/s :: XIGMATE :: Go Green 700W 80Plus :: ::
Uozbiljite se malo 1075 T 3 Ghz je jaci od Q9650 3 Ghz u renderu za 47 % kraj price. Taj CPU Q9650 je bio u svoje vreme ok cpu medjutim u medjuvremenu su dosli jaci CPU. Po meni vrednost tog CPU je 120 E .Posto ljubitelji Intela visoko cene svoje CPU tu moze da se mozda dobije i veca cena od istih ,ali to je vec sfera iracionalnosti. Ploca je dobra ,vredi koliko i CPU ,ali CPU nema upgrade path.
obrad strikes back..pravo u centar....iz izvora ne-pripadnika i ne-ljubitelja AMD-a zajebancija obrade, sta da ti kazem, ali brate gde nadje leba ti ovih 47%, sto ne zaokruzi bar na 50..
:: Igrice vise zavise od GPU nego od CPU :: :: :: :: Po meni vrednost tog CPU je 120 E .Posto ljubitelji Intela visoko cene svoje CPU tu moze da se mozda dobije i veca cena od istih ,ali to je vec sfera iracionalnosti ::
Re: Re: Snaga CPU se gleda u renderu ne u igricama
25.01.2011. 21:06
status: user broj poruka: 7733
Toliko dobijes sa ovih rezultata u linku koje sam dao.SLicno je i u Cyberlinku ,Adobe premiere itd....Reci ce ti svako ko je to probao uzivo.
:: obrad strikes back..pravo u centar....iz izvora ne-pripadnika i ne-ljubitelja AMD-a :: zajebancija obrade, sta da ti kazem, ali brate gde nadje leba ti ovih 47%, sto ne zaokruzi bar na 50. :: :: :: :: Igrice vise zavise od GPU nego od CPU :: :: :: :: :: :: :: :: Po meni vrednost tog CPU je 120 E .Posto ljubitelji Intela visoko cene svoje CPU tu moze da se mozda dobije i veca cena od istih ,ali to je vec sfera iracionalnosti :: ::
evo ga sad i ovaj dautovic naso da me zajebava e jbg, sad vise ne vredi ni 100eu, postao je sprdnja, kanta od procesora btw, obrade, nemoj misliti da sam zakovan samo za intel, nije da se pravdam nesto, ali zagrajan sam za X6 i uzecu ga kad-tad..cinjenica je da je bolja kupovina, meni ne treba za render, ne bavim se tim, nego za igre uglavnom.. ali za render je ipak mama, tata, baka i deka i7..
:: nemoj da vdimim da je jos neko `dirao` imarkovica!! :: :: Ako on decko kaze da to toliko vredi ja mu verujem :: :: ::
od I7 bloomfiled ,ja sto znam par ljudi koji su imali Intel q6600 ,Q9550 presli su na Thuban X6 .Jedino ako ces da dajes soma eura za Gulftown u tom slucaju te podrzavam. Otprilike oni rezultati u Cinebenchu se projektuju u svakom programu za render ,izuzev ako nisu optimizovani za vise od 4 fizicka jezgra.
Evo ti test na Cyberlinku Powerdirector tako ti je i uzivo ...
Ma da ... brate @bomid, prodaj ti procesor za 150e koliko ovi `stručnjaci` kažu da vredi, prodaj ploču za 120€ i memoriju za 60e i kupi sebi glanc novu platformu 1155 sa 2500k procesorom koga možeš ladno da digneš na 4.5GHz i bićeš miran narednih 5 godina.
Onda nakon par godina, opet ladno nekoj OVČETINI uvališ 2500k za kintu nekog tada novog Intela sa 15 jezgara koji tada radi na 15GHz, i tako nikada nećeš dati ni paru iz džepa, a imaćeš uvek najnoviji PC. Intel jednom kupiš i nikada više nemaš potrebe davati pare za noviji!
Kako ovdašnji stručnjaci kažu - uvek ga možeš prodati za cenu najnovijeg modela, i nakon par godina, što znači da nikada nećeš više davati pare za noviji model. Prodaš stari, kupiš novi i još ostane za pivo! Kaka logika, bato, a ja cicija kupio AMD koga sledeće god. ne mogu da prodam ni za 50% nižu cenu ... tako ti je to cicijašenje ... :(
Hahaha ... još samo da se pojavi neka ovčetina za šišanje i eto nove platforme za dž!!!
kako god.. pre 8meseci preko PCberze prodao sam u roku od 2 nedelje svoj Q9550 za 160eu, plocu ASUS maximusII formula za 110 cini mi se, ali je bila kombinacija uz doplatu, uglavnom mislim da sam sam na kraju ispao dobar 120eu, a memorija..prodao sam 4x1GB (geil blackD i Ultra 1066 za 60eu, ova memorija je na 1200.. i sve to u roku od 3 nedelje..
:: Ma da ... brate @bomid, prodaj ti procesor za 150e koliko ovi `stručnjaci` kažu da vredi, prodaj ploču za 120€ i memoriju za 60e i kupi sebi glanc novu platformu 1155 sa 2500k procesorom koga možeš ladno da digneš na 4.5GHz i bićeš miran narednih 5 godina :: :: Onda nakon par godina, opet ladno nekoj OVČETINI uvališ 2500k za kintu nekog tada novog Intela sa 15 jezgara koji tada radi na 15GHz, i tako nikada nećeš dati ni paru iz džepa, a imaćeš uvek najnoviji PC :: Intel jednom kupiš i nikada više nemaš potrebe davati pare za noviji! :: :: Kako ovdašnji stručnjaci kažu - uvek ga možeš prodati za cenu najnovijeg modela, i nakon par godina, što znači da nikada nećeš više davati pare za noviji model. Prodaš stari, kupiš novi i još ostane za pivo! :: Kaka logika, bato, a ja cicija kupio AMD koga sledeće god. ne mogu da prodam ni za 50% nižu cenu ... tako ti je to cicijašenje ... : :: :: Hahaha ... još samo da se pojavi neka ovčetina za šišanje i eto nove platforme za dž!! :: ::
:: kako god.. pre 8meseci preko PCberze prodao sam u roku od 2 nedelje svoj Q9550 za 160eu, plocu ASUS maximusII formula za 110 cini mi se, ali je bila kombinacija uz doplatu, uglavnom mislim da sam sam na kraju ispao dobar 120eu, a memorija..prodao sam 4x1GB (geil blackD i Ultra 1066 za 60eu, ova memorija je na 1200.. i sve to u roku od 3 nedelje.. :: :: :: Ma da ... brate @bomid, prodaj ti procesor za 150e koliko ovi `stručnjaci` kažu da vredi, prodaj ploču za 120€ i memoriju za 60e i kupi sebi glanc novu platformu 1155 sa 2500k procesorom koga možeš ladno da digneš na 4.5GHz i bićeš miran narednih 5 godina :: :: :: :: Onda nakon par godina, opet ladno nekoj OVČETINI uvališ 2500k za kintu nekog tada novog Intela sa 15 jezgara koji tada radi na 15GHz, i tako nikada nećeš dati ni paru iz džepa, a imaćeš uvek najnoviji PC :: :: Intel jednom kupiš i nikada više nemaš potrebe davati pare za noviji! :: :: :: :: Kako ovdašnji stručnjaci kažu - uvek ga možeš prodati za cenu najnovijeg modela, i nakon par godina, što znači da nikada nećeš više davati pare za noviji model. Prodaš stari, kupiš novi i još ostane za pivo! :: :: Kaka logika, bato, a ja cicija kupio AMD koga sledeće god. ne mogu da prodam ni za 50% nižu cenu ... tako ti je to cicijašenje ... : :: :: :: :: Hahaha ... još samo da se pojavi neka ovčetina za šišanje i eto nove platforme za dž!! :: :: :: ::
dao najbolju sliku o ceni tvojih komponenti,kome se ne svidja nek kupi 2500K.Najteze ces prodati plocu,a za procesor i memoriju se ne brini,150 proc. i 70 mem. ces dobiti istog dana kad ga oglasish.A za plocu vidi,tesko ces dobiti vise od 90,pogotovo ako nema garanciju.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.