Koje su okvirno najnize temeprature okoline u kojima danasnji racunari mogu da startuju odnosno da rade kako Bog zapoveda odnosno da na difolt taktovima mogu da prodju sve izazove za memoriju, proceosr, hard, plocu, grafiku? Dali bi se upalio i izvrteo recimo memtest ako bi kuciste bilo na oko 0?
Pokusavavam da odgovaram na sva tvoja pitanja, i ne prozivam te kao vecina, ali reci mi molim te, da li ti je dosadno, pa nas zezas, ili si jednostavno radoznao?
Nista licno, ali ovo sto si napisao je pomalo glupo.
nije glupo ako ti treba kompjuter u magacinu, garazi i slicno. Ne zezam nikoga to se samo budale kace na mene. Ko hoce neka kaze ko ne neka me prodje.
NEMA GLUPIH PITANJA VEC SAMO GLUPIH ODGOVORA
:: Pokusavavam da odgovaram na sva tvoja pitanja, i ne prozivam te kao vecina, ali reci mi molim te, da li ti je dosadno, pa nas zezas, ili si jednostavno radoznao :: :: Nista licno, ali ovo sto si napisao je pomalo glupo :: :: ::
Jel to planiraš da nosiš svoj lap top u Sibir pa te zanima, a? Radilo bi na 0 sigurno, probao sam u servisu kad nije bilo grejanja . Za niže temperature i granicu koja je ne znam.
... drzao komp o na terasi (ni malo pametno) na -13 pa je sve sljakalo kako treba! Mada mislim da mu je -5 kad ne radi nesto najnize sto bi smeo da dozivi (bar po pojedinim deklaracijama i uputstvima)!
Ja mislim da ce raditi i na minusu. U sustini odes na neki Oc sajt pa vidis (posto ljudi stavljaju u frizider i slicno). Amd procesori izdrzavaju mnogo veci minus od Intelovih.
jbg, uglavnom ne bi trebalo da bude problema, mada znam da neke masine nece da startuju kad je bas mnogo ladno. 99% nece biti problema do -5 ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
moze on da radi bez problema na -10 ali problem nastaje ako se ambijentalna temperatura konstantno i naglo menja, onda dolazi do najgorih problema (gremlina) na ploci npr... jedan ortak je izmenjao 3 kompjutera u autoservisu i sa svim uvek taj problem.. simptomi..nekad se upali iz prve nekad iz 12-og..i treba da se zagreje da bi radio normalno itd.. tako i laptop.. neverovatno.. pozeljna je neka stalna temperatura od bar 15c
:: Koje su okvirno najnize temeprature okoline u kojima danasnji racunari mogu da startuju odnosno da rade kako Bog zapoveda odnosno da na difolt taktovima mogu da prodju sve izazove za memoriju, proceosr, hard, plocu, grafiku? Dali bi se upalio i izvrteo recimo memtest ako bi kuciste bilo na oko 0 :: :: hvala
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.